Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pannaanna1234567

psychoterapia

Polecane posty

Gość pannaanna1234567

Witam serdecznie, Moi drodzy chciałabym zapytać, czy jest tu ktoś, kto korzystał z psychoterapii? Może jest jakiś psycholog specjalizujący się w tym ?

Gość gość
a co konkretnie chcesz wiedzieć?

Gość pannaanna1234567
Czuję, że sama takowej potrzebuję. Niestety nie stać mnie na to, żeby płacić 100 zł za spotkanie. Chciałabym się dowiedzieć, czy sesje z terapeutą są chociażby częściowo refundowane przez NFZ ?

Gość gość
Tak, możesz wybrać się do lekarz rodzinnego po skierowanie do poradni psychologicznej, potem ze skierowaniem idziesz do takiej Poradni Zdrowia Psychicznego i zapisują cię na możliwie najbliższy termin (jeśli to duże miasto to mogą być duże kolejki czyli odległe terminy) to jest w ramach NFZ czyli darmowe. Na początku psycholog ustala czy potrzeba ci terapia czy to ma być tylko konsultacja (zależy od problemu), po około 3 spotkaniach jest kontrakt terapeutyczny ustny (ustalenie zasad terapii między terapeutą a pacjentem, no i potem zaczynasz terapię.

Gość pannaanna1234567
Dziękuję bardzo za odpowiedź :) Podniosła mnie ona trochę na duchu. Światełko w tunelu. Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
ja korzystałam i nadal korzystam. zdecydowałam się na wizyty w www.psychoterapia.top, psycholog z Bydgoszczy, przyjmuje prywatnie. polecam