Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość She_______

Ile płacicie za stanik

Polecane posty

Gość She_______

Witam drogie Panie, Mam pytanie ile płacicie za biustonosz? I jakie przeważnie kupujecie? Ile ich macie? Ja przyznam szczerze, ze zrobiłma przegląd moich staników i z 8 zostaną chyba 2. Kupowałam niedrogie 20-50 zł i je szlag trafił. A to się zdeformowały w praniu, a to jakies druty wylazły itp :) Proszę o odpowiedź.

Gość gość
wiekszosc mam do 30zł zwykłe push-upy ale mam tez 3 komplety Triumpha

Gość gość
ja mam intimissimi z outletu po 20-30 zł

Gość gość
ja place od 100 w gore ze wzgledu na nietypowy rozmiar. tansze sie wlasciwie nie zdazaja

Gość gość
Ja kupuję Gorsenię i to za grosze, mają piekne staniki, na wyprzedaży trafiłam za 10 i 20 zł :)

Gość gość
ja kupuje tak za ok 20zł. teraz mam tylko 3 ale to dlatego że strasznie Schudlam i wszystkie były za szerokie w obwodzie więc trzeba było zmienić a kupić kilkanaście na raz to dla mnie spory koszt bo nie pracuje.

Gość gość
a jakie staniki z internetu pasuja napewno po dobrym zmierzeniu sie

Gość gość
wlasnie robie eksperyment z bon prix maja staniki w duzych rozmiarach w ciekawych cenach 30-50zl niektore z nich maja bardzo dobre recenzje i taki zamowilam przyjdzie paczka zobaczymy zamowilam chyba 7 sztuk bo ostatnio przejrzalam swoja bielizne i normalnie obraz nedzy i rozpaczy do niekotrych modeli mozna tez sobie dobrac majtki wiec wychodzi nam fajny komplecik, czasami sa 2 pary majtek co jest super bo wiadomo, ze majtki szybciej sie niszcza :) w okolicach przedswiatecznych jak bede miala troche urlopu pranuje wielki przeglad szaf i komod i mam zamiar pozbyc sie masy ciuchow i bielizny ubrania oddam na cele dobroczynne a bielizne wywale

Gość gość
mam tylko dwa..jeden za 20 zł i jeden za 120 zł...mam duzy rozmiar i cięzko mi kupic stanik

Gość gość
ja mam z 15 stanikow od 20-50zł, 2 biale, 2 czarne reszta w kolorze

Gość gość
Ja kupuje tylko w h&m bo tylko te mi pasuja, zreszta mam male piersi i w staniku chodze tylko poza domem, nie wiem ile w pl kosztuja ale chyba 50 zl

Gość nastia janowa
100-300

Gość gość
lubie viki .a z triumpha tez mam ale wole viki

Gość gość
ja kupuje tak za około 20 zł teraz mam akurat tylko trzy (8 miesiąc ciąży, te z przed ciąży odłożyłam bo piersi mi się niedługo zmniejszą)

Gość gość
Ja kupuję za 200 zl i wyżej. Kupuje w sklepie z profesjonalnymi brafitterkami które dopasowują dobry biustonosz. Kiedyś chodzilam w tych z triumpha ale odkad pierwszy raz zalozylam dobrany stanik to juz tam nie kupuje.

Gość gość
ja mam tylko 3 staniki, wszystkie z Triumpha

między 60 a 90 zł modele firmy Vena. mam rozmiar 80 G i nie dość że maja takie rozmiary to jeszcze idealne kroje na takie piersi

Gość gość
To zależy czy kupuję w USA czy w Amsterdamie.Ceny są różne.

Gość gość
Ja miałam tak że ostatnie staniki takie do codziennego tyrania kupiłam sobie chyba z 5 lat temu. To były staniki firmy Triumph. No i w tym roku musiałam kupić nowe, ale nie dlatego że tamte się zniszczyły lecz dlatego że biust mi się powiększył. I za to właśnie kocham tę firmę, że te staniki wydają mi się nie do zajechania. Owszem może sie zdarzyć ze się w obwodzie troszkę rozciągną po paru latach ale zawsze wtedy idę do krawcowej żeby mi obwód zmniejszyła, płace 5 zł i znów jest ok. Jednak w tym roku potrzebowałam rozmiar zamiast D to kupić już E. Sama nie mogę w to uwierzyć bo między 20 a 30-tym rokiem życia miałam drobny biuścik B. No i w tym roku poszłam do innego sklepu kupić stanik innej firmy bo Triumph nie bardzo produkuje większe rozmiary staników (czyżby cicha dyskryminacja ? nie wiem) Myślałam sobie wciąż kupuje tego Triumpha bo może mam stare zatwardziałe uprzedzenia, może inne firmy wcale nie są takie gorsze. No i kupiłam ładny staniczek jakiejś innej firmy, rozmiar E tańszy za około 50 zł. No i już po niedługim czasie noszenia takie zdobienie na miseczce zaczęło się pruć. Po pół roku stanik był już na maksa rozciągnięty i wytarty. I znowu musiałam iść kupić nowy. Dla mnie to nie do wyobrażenia żeby po pół roku kupować nowy stanik. No i znowu był problem z szukaniem większych rozmiarów. Udałam się do całkiem innego sklepu w moim miasteczku który słynął z takiegoż asortymentu no i mówie że szukam rozmiar E ale żeby nie miał żadnych koronek bo nie lubie jak przebijają na gładkiej bluzce. A tu mi babka wyciąga dokładnie taki sam stanik jaki ostatnio kupowałam. Mówię że ja mam już taki, że szukam Triumpha bo są jakościowo lepsze. Sprzedawczyni pyta "a ten co pani ma to nie jest dobry jakościowo ?". No głupio mi było przyznać że dla mnie okazało się to dziadostwo. Inne były znowu z koronkami więc odpadały. Babka mówi że dla niej Triumph to jest historia ponieważ ta firma nie rozwija się. Miała na myśli że nie produkuje większych rozmiarów. Miała rację ale ja u niej nic nie kupiłam. Uparłam się że muszę miec Triumpha bo dla mnie ta jakość jest sprawdzona. W końcu znalazłam w swoim pierwszym sklepie trafiło się pare staników rozmiarze E. Pewnie o jeszcze większych już nie ma co marzyć... Były drogie bo kosztowały sporo ponad 100 zł już nie pamiętam. No ale kupiłam je bo nie toleruję dziadostwa, bo dla mnie to inwestycja na kilka lat, bo wiem że prędzej mi sie cycki znów powiększą niż sie te staniki zetrą czy odprują. Są solidnie wykonane, ja poprostu nosząc je czuję że tam w środku jest porządnie usztywniony "stelaż" i że mi ten biust dobrze podtrzymuje. Czuję się komfortowo. Jak kupię coś tańszego to już wiem że za pół roku będzie dziad i kasa wyrzucona w błoto. To się w ogóle nie opłaca.

Gość gość
Ja kupuję w h&m płace ok 10-15€

Gość gość
Nie w h&m tylko w new yorkerze, nie wiem skąd mi sie to h&m wzięło :D

Gość gość
"Kupowałam niedrogie 20-50 zł i je szlag trafił. A to się zdeformowały w praniu, a to jakies druty wylazły itp usmiech.gif Proszę o odpowiedź." Jeśli stanik jest usztywniany to można go prać tylko ręcznie lub w specjalnej kuli do prania staników.

Gość gość
i się później dziwić, że większość Polek ma źle dobrane staniki... Jak kupują w internecie albo jakieś tanie po 20 zł :/

Gość gość
mam moze ze 3 staniki, staram sie co roku, kupowac nowy, zakupy robie od kilku lat w jednym sklepie kontri, ceny ok 70zł w góre, zanim dokonam zakupy przymiarki robie dosc dlugo, bo ciezko trafic wygodny i dobry stanik ..

Gość cztery z plusem
mam pół szuflady tych tanich po kilka- kilkanascie zł ale one sie do spania nadaja, tak to mam z triumpha i sa super, a teraz musze kupic jakies do karmienia ale takie dobrze trzymajace i jestem załamana bo nie wiem gdzie takie kupic. takie lidlowo marketowe niestety nie sa w moim rozmiarze buu :(

Gość gość
ja mam to szczęcie że moja bratowa ma sklep z bielizną. Jak ma towar jadę do niej pod koniec dnia i przymierzam wszystkooooo;D ceny ma od 15 zł do 150 zł-staniki dostaję za darmo bo czasem ją zastępuje w sklepie i nie chce kasy. Nie jestem jakąś znawczynią ale polki mają straszny problem z doborem stanika....babeczka która prawie nie miała biust i była drobniutka przymierzała 75 D i go kupiła:)

Gość gość
w wiekszosci w sklepach z bielizna mozna liczyc na pomoc pani, ktora tam parcuje i pomaga dobrac stanik, unikam zakupow w takich sklepach, ze sprzedawczyni nie ma zielonego pojecia co sprzedaje i jak doradzic klientce, ktora ma zamiar wydac 150zl na stanik i kupuje niewlasciwy..

Gość gość
ja żadnych dupnych nie kupuję (chyba, ze do łóżka jakiegoś badziewnego triumpha kupię). Biustonosze zawsze szyję u brafitterki. Za bardzo lubię moje piersi żeby je terroryzować gównem ze sklepu :o

Gość gość
lady margarett,a jak trwałe są te staniki?bo oferta faktycznie zachwycająca,jeśli chodzi o duże miseczki a cenowo suuuper;tylko boję sie o to czy np. fiszbiny nie wychodzą po pierwszym praniu:(

Gość gość
ja kupuję za ok 200 zł ze względu na duży biust, piorę tylko ręcznie po roku kupuję kolejny a tamten jest nieco luźniejszy i chodzę w nim po domu