Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsadsadsadsdsads

Jak to jest być w długim związku

Polecane posty

Gość dsadsadsadsdsads

Pytam, bo ja do tej pory byłam w dwóch (teraz trzeci); poprzednie rozpadły się po pół roku, i choć to głupie, zastanawiam się, kiedy skończy się obecny (chociaż teraz zależy mi bardzo, i chyba zaczynam myśleć o tym na poważnie). Znamy się od ponad roku, ale spotykamy dopiero od 4 miesięcy (wcześniej nie było kontaktu). Parą jesteśmy od jakiś dwóch miesięcy. Czasami się obawiam, że coś się zepsuje (z mojej winy). Albo, że nagle wkradnie się rutyna, i nie będzie już tak jak teraz. Jak jest u Was, ile najdłużej z kimś byliście?

Gość gość
Najdluzej 6 lat teraz jestem

Gość dsadsadsadsdsads
Tęsknisz za tym, jak było na początku?

Gość gość
7 leci :-) jest przywiazanie,zaufanie,przyjazn,czyli miłosc. Ale sa tez zgrzyty. Po takim stazu wiem jedno,nie mozna przestawac sie starac,nie myslec w ten sposob ze on/ona jest,i na zawsze bedzie.

Gość gość
12 lat...nadal jest super! Oboje sie zmieniamy, nasz zwiazek tez, ale potrafimy ze soba rozmawiac, spedzac czas, dbamy o siebie. Klotnie sie zdarzaja,ale to nic powaznego na dluzsza mete. Od rutyny tez mozna uciec. Autorko-powodzenia!

Gość kuczorek
no my z 10lat. Czasem tesknieza tym, jak było na początku- ale chyba dlatego, ze wtedy nie było dziecka i człowiek był bardziej wolny:) generalnie jest fajnie, nie ma rutyny, seks jest z******ty. Tylko, ze oboje dbamy, zeby nie byc jak stare dobre małżeństwo.

Gość gość
27 lat to jak mi się wydaje daje mi prawo zabrać głos w tej dyskusji nie można z góry zakładać że się coś popsuje związek dwojga ludzi jest kwintesencją życia i tak jak Erikson określił fazy rozwoju człowieka tak samo ewolułuje każdy związek są wzloty i upadki trzeba tylko pamiętać że partner wciąż nas obserwuje i nie pozwalać sobie na spoczynku na laurach jeżeli się dba o partnera (nie zmienia na swoją modłę) tylko toleruje go takiego w jakim się zakochaliśmy to związek nie ma prawa się rozpaść. na rutyne jest tyle sposobów że aż dziwne że ktoś w tych czasach może się tego bać

Najdłużej 5 lat (leci 6 rok). Jest wspaniale. Na początku może było bardziej "ekscytująco" bo wszystko było nowe i niepewne ;) Ale teraz jest świetnie i wcale nie tęsknię do tego co było. Lubię to wspominać ale tego co mam teraz nie zamieniłabym za nic w świecie :)

Gość gość
Jestem 20 lat po ślubie i uważam, że jeśli obie strony starają się żeby było dobrze i nie myślą tylko o swoich potrzebach, to wówczas powinno być ok. U mnie tak jest :-) Oczywiście należy pamiętać również o sobie, dbać o wygląd, figurę, ale małżeństwo to z wiązek dwojga ludzi i partner też jest bardzo ważny ;-)

Gość gość
prawie 7 lat i jest lepiej niż na początku.