Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przy trzech stopniach zakłada ktoś trzylatkom spodnie śniegowe

Polecane posty

Gość gość

Moja chodzi do przedszkola a w przedszkolu jest bardzo ciepło więc ubieram jej cienkie legginsy, rękawnik ale na wyjście pomyślałam o spodniach zimowych (narciarskich) . Na ulicach widzę dziewczynki w grubszych legginsach i kozaczkach ale sama bym tak nie wyszła bo zwyczajnie zimno. Jedna w przedszkolu się zaśmiała na widok ubioru mojego dziecka a sama miała na sobie długi ciepły płaszcz kurtkowy po same kolana. Czy to faktycznie za wcześnie?

Gość gość
Zaśmiała się oczywiście jedna z mam dziewczynek

Gość gość
Jeśli córka jest ciepłolubem, to czemu nie? Ale bądź przygotowana za chwilę na atak mamusiek, które przy takich temperaturach nakładają dzieciom krótki rękaw pod kurtkę, bo "hartują dziecko".

Gość gość
A go założysz jak bedzie -15? Nie jestem zlosliwa tylko pytam z ciekawosci. Moja przy 2.5 wczoraj bylo w spudnicy I ocieplanych rajstopach.

Gość gość
Żartujesz? Mój ma 10 m, i dopóki nie było 0 to zakładałam mu tylko spodnie. Dopiero od kilu dni rajstopy. A Ty chcesz mega r****iwe dziecko pakować w śpodnie grube.. A co założysz , jak bedzie śnieg i -10?

Gość gość
zalezy, jak idziesz z dzieckiem na 6-7 rano, masz daleko to zakladaj i nie ogladaj sie na innych, o takiej porze jest zimno i nieprzyjemnie ale jak masz 5 minut drogi to raczej przesada jak dla mnie takie spodnie na teraz

Gość gość
Jak będzie minus 15 to wiadomo że nie nałożę trzeciego kombinezonu jeden na drugi. Co za pytanie wogóle. Chodzi mi o cienkie spodnie narciarskie, nie jakieś pufy w których wyglądałaby jak bałwan, poza tym pod spodniami ma cienkie legginsy. Do tej pory zakładałam jej legginsy termiczne, takie ala sztruks elastyczne ale miała zimne nogi a rajstopy pod nie nie wejdą. Myślałam by kupić spodnie ocieplane ale ona jakoś kiepsko radzi sobie z zapinaniem i odpinaniem , zwłaszcza kiedy trzeba szybko do ubikacji.

Gość gość
kurcze kobieto chyba sama wiesz czy twojemu dziecku jest cieplo czy zimno, jak zimno to ubieraj i nie ogladaj sie na innych nie lubie takich matek, ktore nawet ubior dziecka musza dostosowac do opinii obcych ludzi jakas baba sie zasmiala-to niech sie smieje, jej problem, nie twoj!

Gość gość
Do przedszkola mamy kawał i jedziemy metrem. Dzieciaki wychodzą na spacery codziennie po 1,5 godziny i widziałam jak niektóre dzieci się dosłownie trzęsły na dworze, zwłaszcza te panienki w grubych rajstopach. Jak moja córka miała 10 miesięcy to miała na sobie same skarpetki i cienkie jeansy o tej porze i siedziała w wózku w cienkim polarowym śpiworku więc niech mi tu jedna wskazówek mądrych nie daje.

Gość gość
*nie było 0 stopni

Gość gość
spodnie narciarskie teraz? to co zalozysz jak bedzie minus 10 stopni? chyba dziecko z domu nie wyjdzie...............

Gość gość
Zwyczajnie pytam, bo kiedyś to nie było problemem, mała miała śpiworek lub koc , obecnie wózkiem nie jeździ i wychodzi na spacery więc jakoś sensownie ale i wygodnie muszę ją ubierać i to tak by sama potrafiła.

Gość gość
Czyli według was przesada? Może pomyślę o czymś innym w takim razie. Dzięki za opinie.

Gość gość
są jeszcze w sklepach spodnie na gumkę ocieplane, ale jeszcze nie narciarskie

Gość gość
Autorko , możesz zakładać spodnie polarowe na legginsy albo nie słuchać innych i faktycznie ubierać spodnie zimowe. Ja mojemu synowi ubieram spodnie zimowe na szelkach które są właśnie cienkie ale przepuszczają powietrze i chronią przez wiatrem i zimnem. Lepiej jak maluch ma ciepło niż ma gdzieś na dworze się trząść z zimna. Widzę jak kobiety chodzą poubierane , długie ciepłe płaszcze a dzieci w rajstopach chodzą....głupota jakaś. Ubieraj tak jak uważasz.

Gość gość
jak masz daleko to zakladaj i nawet sie nie zastanawiaj co dla ciebie jest do cholery wazniejsze-opinia obych bab czy komfort twojego dziecka??? to ty bedziesz leczyc przeziebienie albo chory pecherz jak ci dziecko po drodze zmarznie ja bym zakladala i koniec

Gość gość
przesada. Wystarczą spodnie plus rajstopy,ewentualnie mozna jeszcze założyc takie ocieplany jeansy. Ja takie grube spodnie zakładam jak jest -5

Gość gość
Skoro nie wiesz kiedy twojemu dziecku jest cieplo a kiedy zimno to skad wiesz, ze obcym dzieciom w ocieplanych rajtuzach jest zimno? o rozmiary ubran dla corki tez pytasz na forum? Uwielbiam matki ktore bez opini publicznej nie potrafia zyc. Nie wazne co im odpowiada wazne, ze odpowiada ludziom w okolo :)

Gość gość
a możesz jej założyc na te legginsy np. ocieplane spadnie albo zwykłe jeansy i ściągnąc w przedszkolu żeby była w samych legginsach ja tak robię ;)

Gość gość
Ja bym radziła kupic ocieplacze- takie frote są w fajnych kolorach, wzorach, można je założyć i pod spodnie ( bez problemu szybko sciagnąć w szatni) lub założyć na leginsy, fajnie wygląda i jest wygodne. Na ciepłe spodnie jest za wcześnie.

Gość gość
Moze na legginsy wystarcza dresy? Ja ostatnio w samych dznsach zalowalam ze nie zalozylam rajstop. Dzis na spacer na cienkie legginsy wlozylam spodnie dresowe( a wychodzilam tylko w okol domu na podworko)

Gość gość
Ja synkowi na rajstopy zakładam zwykłe spodnie.W przedszkolu zmieniam je na cieniutkie bawełniane spodnie żeby się nie zapocił.

Gość gość
wow niezla jestes:D moj syn,4 lata,chodzi w samych jeansach .Rano wsiadamy do auta i wychodzimy na swetrze,kurtke trzymamy w reku,mamy do przejscia 80 metrow:jeszcze nigdy nie powiedzial,ze mu zimno,mi tez nie jestz imno.Zdrowi jestesmy jak ryby A ty jezdzac srodkami komunikacji zakladasz dziecku spodnie sniegowe? Ale jazda:D

Gość gość
Proponowalabym konsultowac takie rzeczy z wlasnym dzieckiem. Ono I ty wiecie lepiej czy jest mu za zimno czy nie. Chyba, ze chodzi do specjalnej placowki o czym nie napisalas I mimo wieku przedszkolnego nadal nie potrafi sie komunikowac.

Gość gość
Jakby mnie rodzice mieli ubierać na podstawie tego czy mam zimne nogi cz nie to bym chyba całe życie spędziła w legginsach na rajstopach pod kombinezonem narciarskim i opatulona kocem. W ferie zimowe i wakacje dorabiam sobie pracując w salkach zabaw dziecięcych jako dodatkowy opiekun i często widzę jak dziec**** rozebraniu z ubrań wierzchnich są lekko mokre od potu. Ale sie nie dziwię jak jest ledwo -5 a dziecko ma na sobie bluzkę z długim rękawkiem po tym podkoszulek a na tym sweterk i jeszcze kurtka

Gość gość
Dzięki , dzięki :). Owszem córka potrafi się komunikować, chodzi do zwyczajnego przedszkola i zakomunikowała mi raz że jej zimno dlatego pytałam jakie macie pomysły. Otrzymałam już ciekawe podpowiedzi a reszcie dziękuję . Poradzę sobie :).

Gość gość
ja mojemu dzis zalozylam dres i na gore spodnie narciarskie bo tak jest wygodnie, nie bede mu zakladala rajstop + dresow bezsensu bo w rajstopach w przedszkolu nie bedzie chodzil. U mnie rano było -3stopnie a do przedszkola mam 10min piechota

Gość gość
Ale jaki problem? Na dworze jest zimno, dorośli chodzą poubierani a dziecka nie będą dla publiki hartować. Autorko , moja ma na sobie cienkie rajstopy i tunikę z długim rekawem a na to ubieram cieńkie spodnie zimowe ala narciarskie jak ktoś woli i nie jest ani trochę spocona ani zgrzana. Nogi ma po wyprawie do przedszkola ledwo ciepłe. Jak ci dziecko mówi że mu zimno to czyjeś mądre zdanie g***o warte. Jeden dzieciak będzie pół zimy w jeansach latał i będzie git a drugiemu będą się kolana trzęsły. Trzeba mieć wyczucie .

Gość gość
u nas jest +1, zero wiatru i słońce i NIE, nie zakładam trzylatkowi spodni śniegowych :O