Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dajcie jakiś dobry przepis na barszcz czerwony

Polecane posty

Gość gość

Sprawdzony i niezawodny! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
szklanka wrzatku i tampon doprawic do smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Zenone
Ja używam przepisów z tej strony http://www.kuron.com.pl/ jeszcze nigdy się nie zawiodłem, ale dla pewności używaj przepisów Kuroniów, a nie użytkowników. :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Fuuuj :O Spadaj z takimi wpisami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zenone - dzięki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do 11;21 a co masz do kuronia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To ja pisałam, chodziło mi o wpis z tamponem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a czemu tak sadzisz prubowalas jak sie skaleczysz w palec to co robisz pierwsze co to do ust wkladasz no nie radze sprubuj z tamponem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no ok, jak się skaleczę to mogę tamponu użyć, ale po co robić z niego barszcz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najlepszy przepis na barszcz
będąc w markecie kupuje taki w kartoniku 1,5l Krakusa cena ok.4zł :classic_cool: :D 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gotowy z kartonu nie bardzo mi pasuje. Wole ugotować> Kto jeszcze ma dobry przepis? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przede wszystkim włoszczyzna, bez kapusty włoskiej, cała cebula, 3-4 ząbki czosnku, może być boczek lub żeberka wędzone, albo zwykłe, 1 jabłko winne no i oczywiście buraki. Jeżeli na wigilię to bez żeberek. Ostatnio kupuję buraki suszone, szybciej się gotują i nadają ładny kolor i smak. Najlepiej ugotować dzień wcześniej i po ugotowaniu odstawić, na drugi dzień przecedzić i doprawić solą, pieprzem, octem lub cytryną, może być też szczypta cukru. Można podawać jako czysty, lub zabielić śmietaną z mąką :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
buraki - surowe tylko - wrzucasz pokorojone do bulionu..mozna zrobic wywar z żeberek i warzyw plus 1 listek laurowy. buraki do miękkości. Najpierw solisz, piepszysz potem doprawiasz octem - łyżka po łyżce - mieszasz i sprawdzasz czy jest kwasny jak chcesz, wciskasz czosnek - ze 2 ząbki - pogotuj chwile i zabiel smietaną ( w kubeczku dodac łyżkę mąki do śmietany a potem dolac odrobiny barszczu z garnka - wymieszac i wlac do gara - smietana sie nie zważy wtedy). I ot cała filozofia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×