Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezpłodność przeczucie

Polecane posty

Gość gość

póki co jeszcze z partnerem nie staramy się o dziecko. Ale od rou ten temat się w naszym zwiżku przewija... ukradkiem, opłotkami. Wiem że w końcu trzeba się będzie zdecydować. Chciałabym mieć dzieci, ale... no włąsnie od zawsze towarzyszy mi przeczucie graniczące z pewnością, że jestem bezpłodna. Nie umiem tego wytłumaczyć, nie mam raczej podstaw żeby tak sądzić. Ale to przeczucie jest bardzo silne, kiedy myśle o ciązy coś w środku mnie mówi mi cicho że u mnie to się nie uda. Miał ktoś podobnie? Sprawdziło się przeczucie czy jednak pojawiłlo się potomstwo?

Gość gość
glupoty ci chodza po glowie, co ty znachor jestes

Gość gość
nie jestem żaden znachor, po prostu mam tak od zawsze że wydaje mi się że nie będę mieć dzieci. To takie niewytłumaczalne przeczucie, wiem że to irracjonalne ale nie umiem tego zignorować

Gość gość
miesiaczkujesz? masz owulacje? wiesz cos o swoim ciele ?

Gość takapracamnie przytłacza
miesiączkuję, czy mam owulację to nie wiem na sto procent, bo nie było potrzeby tego sprawdzać. Swojego czasu miesiączkowałam bardzo nieregularnie, ale po 3 miesięcznej kuracji castagnusem się uregulowało, mam cykle 33 dniowe - plus minus 2 dni :) Kiedyś moje cykle miały od 20 - 48 dni. Wcześniej wywoływałam miesiączki luteiną - barałam kilka dni i dostawałam okresu z odstawienia.

o widzę że się wczesniej nie podpisałam:D To cały czas ja :)

Gość gość
takapracamnie przytłacza Jak masz tak dlugie cyle to moze swidczyc o PCO-zespol jajnikow policystycznych. To jest forma bezplodnosci bo cykle sa dlugie i bezowulacyjne. Ale spokojnie z tym tez po leczeniu kobiety zachodza w ciaze. Jestes gruba, otyla?Jak latwo tyjesz w brzuchu to tez moze swidczyc o PCO.

Gość gość
ja też mam tak około 33dni i co z tego to podobno normalne lepiej tak niż co 24 jak moja kumpelka koszmar a owulacje odczuwam w prawym boku i to czase boleśnie a czasem klucie a śluz????masz jakiś troszkę się na tym znam

Gość gość
Ja też mam czasami takie myśli. Poza tym stosujemy naturalne metody antykoncepcji od ponad 3 lat. Uważamy żeby nie wpaść ale już nie wiem czy to, że nie mamy dziecka wynika z dużej ostrożności czy z powodu bezpłodności. W końcu tyle par uważa, a jednak wpadają

Gość gość
PCO nie okres la się tylko po długości cyklu

nie jestem gruba, brzuszek mam trochę większy, ale myślę że to efekt tego że jestem straszną makaroniarą i wielbicielką pizzy :P W połowie cyklu mam bóle piersi i podbrzusza, ale to jeszcze nie musi oznaczać że owuluję:) Śluz w połowie cyklu (przewidywany termin owulki) przezroczysty, gęsty, ciagnący się - bez zapachu. Po miesiaczce bardziej mętny, również gęsty, ale nie "ciagnący się" również bez zapachu :)

Gość gość
jaka jest dlugosc twojego cyklu -pyt.do kobiety wyżej?

Gość gosc 1
gęsty ciągnący co może być oznaka owulki jajeczko wtedy się zagniezdza i musi mieć ochrone

Gość gość
Mozesz na probe kupic test owulacyjny. Takie podobne jak testy ciazowe. Sa dostepne nawet w rosmannie.Ja nie umialam z nich korzystac Albo tez gdzies w polowie cyklu wybrac sie do gina to ja trafisz z terminem (zeby bylo jak najblizej przewidywanej owulacji) to na usg dopochwowym on ja potwierdzi badz powie ze jej nie masz. I zleci badania hormonalne z krwi, bo pewnie wskazniki hormonalne tez moga swidczyc o czasowej bezplodnosci.