Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

16 msc dziecko nie chce pić mleka

Polecane posty

Gość gość

czy wasze dzieciaczki też tak miały?

Gość gość
daj mu piwa

Gość gość
to miało być śmieszne?!

Gość gość
Nie moj bardzo lubi mleko i pije 3 szklanki dziennie ale slysze od kolezanek ze ich dzieci tez nie chca pic. a moze smakowe podaj to polubi a jesli nie to moze kakao? lub przemycanie w nalesnikach, plackach. Musisz pokombinowac. Kefir, jogurt maslanka tez moze zastapic tak kazal lekarz kolezance.

Gość gość
Moja ma 17 mcy i mleka nie pije od kilku dni, ogólnie od 3 mcy piła tylko na noc na śpiąco jej dawałam bo ma odruch wymiotny. Daje jej serki homogenizowane naturalne z bananami i jogurty.

Gość gość
mamo 17 msc dziecka możesz mi napisać jak wygdąda u Was menu?

Gość gość
Moja odrzuciła mleko jak miala 9 miesięcy

Gość gość
Moje dziecko ma teraz 19 miesiecy... od 15 miesiaca moja corka nie przyjmuje mleka ( nie chciala mi pic ) tak wiec rano : Danio lub kromeczka z szyneczka lub serkiem , przekaska np. Monte czy tez mleczna kanapka , obiad kartofelki,mięsko + suróweczka jakas lekka. kolejno podwieczorek kisiel z jablkiem czy tez tarte jablko z bananem... Kolacja patki z mlekiem lub serek homo,

Gość gość
mozesz też napisać menu swojego dziecka?

Gość mmmm25
26 miesięcy to i tak dobrze...moja córka jak skończyła 6 miesięcy przestał pić mleko, i to dopiero był problem co dać takiemu maleństwu skoro mlekiem pluje

Gość mmmm25
poprawka nie 26 miesięcy tylko 16 źle napisałam, przepraszam

Gość gość
Menu mojej córki 17-mcznej-jest niejadkiem chleba nie tknie, parówki też, jajecznicy tez nie 1 śniadanie - 200 gr serka naturalnego homo (pilos w Lidlu kupuję mają 400 gr ma na 2 razy) z całym bananem rozdziabanym plys troszkę cukru i cynamonu. 2 śniadanie - (tu problem bo nie je chleba ) jogurt jogobeli z owocami. 3 zupa -lubi wiekszość -szczególnie krupnik z kaszy zje 3 łyżki wazowe bardzo gęsta musi być. 4 drugie dania - słoik 250 g -je bo lubi, albo pulpety z ziemniakami w sosiku 5 deser - banan z deserem mały słoik plus biszkopt 6 i teraz bomba - zalewajka na połowie kiełbaski białej z ziemniakami- Tak jada moje dziecko - mam przerabane nic nie chce próbować, żadnych placków, naleśników .... Córka wczoraj skończyła 17 m-cy waży 9430 kg. Nie daję jej czekolad, batoników.

Gość gość
No tak jak u mojego maluszka.Nie chce nic ani chlebka,jajecznicy,parówki serka białego:( no i mleko jak widzi to od razu ucieka.wcześniej jadł wszystko teraz się uparł i koniec.Chociaż plus jest taki że obiadek zje.

Gość gość
Ja doskonalę tą sytuację rozumię, moja mała wczoraj raz zwymiotowała i była na diecie "chińskiej" czyli dostawała wczoraj posiłki z ryżem - i o dziwo zjadła dośc sporo -ryż uprażyłam i zmieszałam z jabłkami z kompotu. Moja kakao wypluwa -próbowałam dawać a gdzie tam i juz nie mam siły dalej tego ciągnąć dlatego umówieni jesteśmy do neurologopedy. Mam nadzieję że coś zaradzi.