Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona1994

OPIEKA SPOŁECZNA

Polecane posty

Gość Zagubiona1994

Hej mam 20 lat i za 2 miesiące zostanę mamą. Mam taki problem że ucze się zaocznie i nie mogę podjąć się zadnej pracy. mój chłopak ojciec dziecka nie ma wyksztalcenia średniego ani zawodu wiec jego możliwości ograniczają się do pracy za 1000 zl jako magazynier. mieszkamy na stancji która kosztuje nas 500 zl z rachunkami ale jest to prawdziwa rudera brak mebli w kuchni mała łazienka na korytarzu i grzyb w pokoju, a gdzie jedzenie ? . Starałam się o pomoc z opieki ale oni nie maja pojęcia ze ja mieszkam tutaj tylko u wujków. Niestety zaczynają się domyslac mojego kłamstwa i co teraz ? gdy dowiedzą się ze ich klamalam i mieszkam tutaj i zobaczą warunki to maja prawo odebrać mi dziecko po urodzeniu ? pomocy proszę ;(

Gość gość
nie mam pojęcia , ciezka sprawa . mam nadzieje ze ktoś ci doradzi coś sensownego

Gość gość
Tak mogą co odebrać' poza tym widzac jakie masz warunki norm glas użyć gumki? Chcesz dziecku taki los zapewnić biedę i nędzę? Na jedzenie nie masz a wiesz ile dziecko kosztuje? Ja koncze jompletowac wyprawie wcale nie jest z wyższej polki a kilka tys poszło, a gdzie pieluchy mleko.... I jeszcze tatuś bez wykształcenia oj dziewczyno sama siebie skazalas na biedę...

Gość gość
a nie macie rodziny??

Po co kłamać że mieszkasz u rodziny skoro jest inaczej ? Jak tylko urodzisz to składaj wniosek o becikowe oraz zasiłek rodzinny.Możesz starać się też o zasiłek celowy / okresowy (np.ogrzewanie,czynsz ,wyżywienie itd) . I nie widzę innego wyjścia jak praca,praca i raz jeszcze praca. Facet niech szuka lepszej pracy lub dodatkowej. A Ty jak odchowasz malucha to staraj sie o żłobek i idź do pracy.

Gość gość
droga stancja za grzyba. przyjdzie położna lepiej zmieniajcie mieszkanie.

Gość gość
dokladnie polozna przyjdzie gdy urodzisz i opieke napewno zawiadomi zreszta za 500 zł utrzymac was i dziecko to zycze powodzenia same pampersy to od c***a kasy a mleko nie wiadomo czy bedziesz mogla karmic piersia a mleko tez drogie lekarstwa dla dziecka eh czym ty muslalas chyba psitka a nie mózgiem

Gość gość
Uczysz sie zaocznie i nie mozesz podjąć pracy?

Gość gość
no oczywiscie ze nie moze .. ciaza to przeciez CHOROBA :D poza tym cala energie teraz skupia na tym jak wydoic panstwo i podatnikow by dostac kase po urodzeniu dziecka ;) no a najprostsze rozwiazanie jakim jest praca - tego nie bierze pod uwage bo przeciez NIE MOZE :P

Gość gość
Ja jak się dowiedziałam o ciąży to od razu poszłam do pracy umowa na rok, ale to wystarczy żeby dostać macierzynskie, w lutym się bronię inżynierka, a studiuje dziennie, więc dla chcącego nic trudnego . Przy zaocznych to już w ogóle nie widzę problemu.

Gość gość
a czemu zaocznie i nie pracujesz? skąd masz kase na szkołę zaoczną? i tak mogą odebrać Ci dziecko, nie to że się domyślają-położna przychodzi sprawdzić warunki w jakich dziecko przebywa, jeśli jest coś nie tak-zawiadamia MOPS

Gość gość
trzeba cos wymyslec, a rodzina wam nie pomoze?

Gość gość
przestańcie dziewczyne dołować co wam to da że gadacie jej ze nie powinna zachodzić w ciąże? Ona jest w ciąży,a gdyby chciała usunąć to gadałybyście że da sobie rade.Wracając do tematu to nie w takich miejscach są wychowywane dzieci i są szczęśliwe jasne że bedzie przykro jej że nie stać ją na lepsze warunki ale przynajmniej kocha swoje dziecko bo chce go urodzić.A co do podatkow to jej facet pracuje i jemu tez zabieraja na podatki,a duzo z opieki raczej nie dostanie.Trzymam kciuki bedzie dobrze :)

Gość gość
Miłością tego dziecka nie wykarmi

Gość Zagubiona1994
tylko ze szkola zaoczna kosztuje 100 zl . i to jest liceum a nie studia. myślicie ze nie próbowałam gdzies zalapac się do pracy ? bylam przez 3 miesiące w pracy w której zarabiałam 300 zl miesięcznie czyli 900 zl w 3 miechy bo czego można się spodziewać z wyksztalceniem gimnazjalnym

Gość gość
Oboje z facetem jesteście nie wykształceni, nawet na zmywak was nie przyjmą chyba ze za 300 zł miesięcznie. Ludzie mieszkacie na stancji w której jest grzyb kasy nie macie na nic i wy się za dziecko bierzecie??? Ty juz nigdy nie podniesiesz wykształcenia w bo na przedszkole nie będzie cie stać i będziecie zapieprzac jak robole żeby na chleb było. Nawet jeśli kochasz to dziecko to miłością go nie wykarmisz a tylko skrzywdzilas je swoja gkyupota bo cie c**ka swedziala. Za rok będziesz na szlachetnej paczce pisać ze na pampersy nie masz. Kto ci da na wyprawie?? Wiesz jakie to SA koszty?? Biorąc pod uwagę nawet używane rzeczy tomasa kasy kilka tys. A później pieluchy mleko lekarz leki bo wiadomo jak to z dzieckiem... Oj czarno widzę wasza przyszłość masz 20 lat moglas kilka lat poczekać zęby cos temu dziecvku zapewnić.

Gość gość
I módl się zęby cviaza była zdrowa. Nie życzę ci żebyś miała zagrożona jak ja bo to dopiero koszty. Żeby pomogli mi utrzymać oczywiście wizyty prywatne bo wtedy się interesują. Wizyty 2,3 w miesiącu 250zl Plus leki miesięcznie 250-300 plus badania ok 70 zł to miesięcznie masz około 600 zł teraz wyprawke kupilam wszystko musialam z tym ze nowe wszystko około 4 tys a to jeszcze nie wszystko jeszcze pampersy i jakieś drobne rzeczy,także powodzenia

Gość gość
rozumiem że ty uczysz sie zaocznie i jesteś tylko po gimnazjum? jak tylko urodzisz to gdy sie zarejestruj w UP. tam złóż wniosek o "stypendium z tytułu kontynuowania nauki" mi właśnie przyznali od września tego roku i jest to ponad 700zł na rękę. chłopak może zrobić to rano jeśli zapisze sie to szkoły zaocznej. warunek jest taki że dochód nie może wam przekrac zać 351zł na osobę. drugie to kombinuj przeprowadzkę bo jeśli macie taka wilgoć jak mówisz to dziecko będzie Ci ciągle chorować i wydasz majątek na leki. ciągle zapalenia oskrzeli czy pluc mogą doprowadzić u dziecka do astmy.

Gość gość
Pomyślnie logicznie kto jej mieszkanie wynajmie w ciąży i bez pracy a dochód chłopaka 1000 zł czynsz to z 500 zł za przyzwoite warunki a gdzie życie i potrzeby dziecka?? A wychowywać niemowlaka w zagrzybionym mieszkaniu to chore zaraz będą choroby i od lekarza do lekarza. Ale jak się chcvialo bzykac to trudno

Gość Zagubiona1994
dziecko nie było planowane ale jak już jest to jest ja nie była bym zdolna jego usunąć. jak się wprowadzaliśmy tutaj to grzyba nie było wyszedł po czasie . Wyprawke mamy zapewniona przez rodzicow ale ciagle pomagać nam nie będą . ja w tym roku koncze szkole pisze maturę

Gość gość
Jezlei kochasz swoje dziecko to oddaj je do adopcji. Wy nie macie warunkow na porzadne wychowanie dziecka. Moze za kilka lat.

Gość gość
Wyprawie wam kupia rodzice ale co dalej.... Pieluchy mleko leki ubrania plus życie myślisz ze ten tysiąc wam wystarczy??? Mieszkanie polowe i co 500 zł to może na pampersy. Nie było planowane hmmm... A to średniowiecze ze nie wiesz co to antykoncepcja czy jak????

Gość Zagubiona1994
a nie zdajesz sobie sprawy ze czasem gumki zawodzą a tabletek nie mogę brać. pomagać trochę będą niby z 800 zl mama ma mi wysylac co miesiąc ale te kolo 2000 zl to tez na zycie z dzieckiem we 3 nie jest za dużo. dziecka nigdy bym nie oddala zalamala bym się . Rodzice tez mi na to nie pozwalają.

Gość gość
Ludzie co wy piszecie . Wiem ze będzie ciężko nie jedna z nas miała ciężko . a takie sytuacje się zdarzają się często nie jest pierwsza i nie ostatnia . Niektóre to naprawdę przesadzacie. ważne by znaleźli inne mieszkanie

Gość gość
Jak się ma taka sytuacje jak ey to się ma wryte w mózg ze nie może być dziecka i się tak bzyka zęby nie było! 1800zl to tez nie cuda poza tym zobavzysz kiedy chłopak zwieje, myślisz ze będzie zapieprzal całymi dniami na was? Jest młody i ucieknie. A ty zasilisz szeregi patologii w mopsie

Gość Zagubiona1994
On jest pare lat starszy ode mnie i nie jest wcale dziecinny. Bardzo chciał i chce tego dziecka. Nie pozwolil mi go usunąć ani oddać po urodzeniu. Chce je wychowywać. Na początku była inna sytuacja miałam gdzie mieszkac w dobrych warunkach dla dziecka ale niestety przez problemy moich rodziców wszystko się zmienilo

Gość gość
Nie musicie tak po Niej jechać. Fakt, oboje byli nieodpowiedzialni, ale stało się. Czasu nie cofnie. Autorko, a nie możecie zamieszkać u rodziców Twoich lub chłopaka? Zawsze to lepsze niż mieszkanie w takich warunkach o jakich piszesz. Grzyb i wilgoć mogą być niebezpieczne dla takiego maleństwa.

Gość Zagubiona1994
Niestety rodzice mojego chłopaka nie maja warunków . Moja mama nie mieszka w Polsce a ojciec nie chce mnie znać i wyrzucil mnie z domu z powodu rozwodu z mama

Gość gość
Przedewszystkim zmień mieszkanie. 500 zł za czynsz za zagrzybiałą rudere to dużo. My tyle płacimy i mamy bardzo dobre warunki.

Gość Zagubiona1994
jestem w trakcie szukania tylko w tej miejscowości co mieszkamy to nic nie ma . gdybym znalazła inna za ta sama cene lub ze 100 zl więcej już dawno by mnie tu nie było .