Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

która z was robiła pierogi

Polecane posty

Gość gość

czy do ciasta codać margarynę czy nie? bo z przepisów z googla różnie to wynika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nieee tylko maka woda i jajka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to po co margarynę niektórzy dają? zeby się nie pozlepiały?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
hehhe to chyba jakaś prowokacja :) pierwsze słyszę o margarynie hahaha a słonecznik też dodajesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierog91
Do ciasta dodaje się łyżkę masła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale głupota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
I już p********y piedestał musiał wyjechać z cyckami. Lecz się s*******u :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie róbcie sobie ze mnie jaj :O to ja już nie wiem masło. margaryna czy nic? wydaje mi się ze bez tłuszczu mogą się porozwalać co nie? tak na chłopski rozum to biorę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pierog91
Serio dodaje się stopione masło, rzuć okiem na przepisy, np. ten www.kuron.com.pl/przepisy/art1471.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ani moja babcia ani mam nie dodaje zadnej margaryny ani madla i pierogi zawsze sa pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ok dzięki za wszystkie odp :) może te masło się dodaje po to aby ciasto było smaczniejsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
weż to babo na babski rozum i zrób najpierw ciasto z klasycznego przepisu w którym NIE MA masła ani margaryny a potem możesz sobie kombinować i coś dodawać. ciasto na pierogi robie od lat i nigdy nie dodaje niczego poza stałymi elementami mąką, sól, żółtko, ciepła woda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja daję 2 łyżki oleju, ciasto mi się nie zsycha:) Pierogów już zrobiłam masę w życiu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak poprzednicza odrobina oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
JAKA MARGARYNA;BEZ JAJKA DA SIE CVIASTO ZROBIC; Wsypaj make do miski zagoruj wode i wlewaj delkatnie wrzatek na make i mieszaj lyzla zrobia cis ie kluski i z tych klusek wyrobisz ciasto bez jajka soli mozesz dac do maki, trzyma sie dobruze i smakuje tez dopbrze nie ejst twarde ciasto jak z jajkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×