Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tarczyca u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, odebralam swoje wyniki tsh i jest powyzej gornej granicy (4,7 a norma jest do 4,2) + antyciala tpo o 100 powyzej normy. rok temu urdzodzialam. Myslicie, ze dzieko tez trzeba przebadac?? czekam na wizyte u pediatry, to zapytam jej. A czy ktoras z Was miala taki przypadek? prosze, napiszcie

Gość gość
ja miałam problem z tarczycą w ciąży dowiedziałam sie o tym 3 mce po porodzie ale z dzieckiem jest ok robiłam tsh jest w normie dzis ma 2,5 roku

Gość gość
oo to dobrze, mozesz byc spokojna. musze poprosic pedoatre o skierowanie na badania

Gość gość
no albo sama prywatnie zrób na pewno jest ok przecież robią przesiewowe na hypotyreozę jeśli nic ci nie przyszło bądz spokojna skontroluj hormony u dziecka dla swojego spokoju wszystko bedzie ok :)

Gość gość
ja w ciąży brałam eutyrox na niedoczynność po porodzie w książeczkę miałam wpisane żeby dziecko w ciągu 2 tyg zobaczył endokrynolog. Mimo że badanie po porodzie córka miała w normie. Na wizytę jak mała miała 3,5 tyg zrobiłam nowe Tsh i Ft4 -tsh miała lekko podwyższone, i od lipca 2012 do wrzesnia 2013 brała eutyrox 25 połowe codziennie. Teraz mamy 3 mczną przerwę od leku bo miała idealne wyniki w grudniu kontrola i zobaczymy

Gość gość
aha i po ciązy z niedovzynnośc****sypała mi sie tarczyca i obecnie mam ja nadczynnośc i chorobę Greivsa i Basedowa.

Gość gość
dzieki za info. duzo zdrowka dla Was!