Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

29tydz i mega zgaga

Polecane posty

Gość gość

Jak sobie z nia radzic? Jak dlugo moze mnie meczyc?

Gość gość
rennie i po sprawie, to można brac ile wlezie ;)

Gość gość
Moze Cie to rozsmieszy ale zgaga w ciazy oznacza ze dziecko urodzi sie z włosami;-)

Gość gość
Ja też miałam taką zgage w ciąży, że już nie umiałam wytrzymać i tak do samego końca... Rennie nie wiele pomagał. Mój synek miał mało włosów jak się urodził więc w takie zabobony nie wierz.

Gość gość
Ja mialasm od 28 tyg jestem w 35 i czasem AZ płacze taka mam znane Tylko Renee pomaga choć na krotko

Gość gość
ja łagodziłam zgagę parzonymi migdałami.

Gość gość
Mnie meczyla do konca i nic nie pomoglo. Poduszki wysoko, a pod sam koniec to w ogole w fotelu na siedzaco noce spedzalam.

Gość gość
Wspolczuje bo znam to. Ostatnie miesiace ciazy to koszmar zgagowy :( z naturalnych srodkow polecam: migdaly, mleko, kefir naturalny oraz gotowana kasza gryczana,imbir. Z czasem nie wystarczyla natura wiec odwiedzilam apteke a tam : Gaviscon mleczko i do ssania, alugatrin, rennie. Wszystkie bezpieczne :)

Gość gość
Ja miałam chyba największą zgage świata, jadlam rennie ale ostrożnie, jak najmniej. Poz iej i to nie działało... pilam len, a raczej galaretę lnianą... Trochę pomagało. Z dniem porodu wszystko ustało, a mały był... Lysiutki jak skinhead! :)

Gość gość
Znam ten bol, ze zgaga meczylam sie pol ciazy. Najpierw pomagalo mi mleko badz maslanka ktora gestsza wiec dluzej byl spokoj a potem Gawiskon w syropie.Polecil mi lekarz bo inne srodki nie wiele dawaly. Mozna go kupic bez recepty gdyby nie on to bym chyba umarla :/ Od razu taki fajny chlod w przelyku sie czuje i zaraz zgaga mija :)

Gość gość
niestety środki takie jak Rennie i tym podobne w mocnej zgadze nie pomagają co najwyżej na 15 minut ja przerobiłam w pierwszej ciąży wszystko, a miałam zgagę już od 15 tygodnia do samego końca, gardło i przełyk miałam popalone, pod koniec tzn gdzieś od 30 tygodnie spałam prawie na siedząco i chociaż musiałam leżeć to starałam się by głowa byłą wyżej i chociaż nie ulewało mi się co trochę. niestety raczej nic z tym nie zrobisz poobserwuj po czym najmocniej Cię łapie i unikaj tego, musisz jakoś przetrwać na szczęście tylko 10 tygodni, pozdrawiam ps chociaż to zabobon to faktycznie urodziłam córę z bujną czupryną włoski aż za uszka :)

Gość gość
aha jeszcze przypomniało mi się że już po ciąży dowiedziałam się że niektóre kobiety piją wodę Zuber zapytaj lekarza - bo trzeba się skonsultować

Gość gość
nie pociesze cie, mam 40tc i nadal mam zgage cos okropnego. pomagal mi na poczatku syrop GAVISCON moze jak nie stosowalas to kup sobie, na mnie pierwsze 2 butelki dzialaly, pozniej juz nie :(

Gość gość
u mnie płatki migdałowe pomagały na zgage

Gość gość
A ja ani razu w zyciu nie mialam zgagi. Myslalam ze w ciazy mi sie odmieni, ale 35 tc i nic:-) ale zeby nie bylo tak pieknie przez caly drugi trymestr meczyky mnie masakryszne wdecia. Cos za cos...

Gość gość
Spróbuj pół łyżeczki musztardy zjeść. Mi bardzo pomaga i jest w 100% bezpieczna;) Zawiera gorczyce która skutecznie niweluje zgagę... A tak z innej beczki do ciężarnych: czy miałyście wyciek mleka w nocy w 7mc? Od kilku dniu codziennie wycieka mi mleko tzw. "siara" i nie wiem czy się martwić...

Gość gość
Ja takie wycieki miewam od ok. 30 tc. Podobno sa normalne.i ja mam zawsze w nocy i najczesckej tylko z jednej piersi:)nie codziennie,ale sie zdarza.teraz jestem w 35 tc i juz nie moge sie doczekac porodu.wiem jak to brzmi ale tak wlasnie czuje, chce juz przezyc porod i miec swoja niunie w domku!

Gość gość
mi pomagalo zimne mleko i zucie gum mietowych;)

Gość gość
mi czasem pomagały banany, a czasem nic :D ale pocieszę Cię, że jak tylko urodziłam to zgaga minęła jak ręką odjął :D