Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sebekk45

prostata co stosujecie

Polecane posty

Jakie leki bierzecie na zapalenie prostaty, co sprawdzonego możecie polecić do wizyty u lekarza?

Z całą pewnością nie zaczniesz przyjmować mocnych leków. Może jakiś suplement, czy ziółka?

Hmmm sam nie wiem. Może i masz rację, bo nie będe na wlasną reke brał leków. a suplement nie zaszkodzi. a coś mi polecisz?

Gość gość
niestety, na prostatę, lek musi przepisać po badaniu lekarz-urolog, dla mężczyzny to cos podobnego jak wizyta kobiety u gina. ja dostałem lek o nazwie Androster

Właśnie byłem, na szczescie mam niewielki przerost prostaty. Mi przepisal prostaceum, zobaczymy jakie beda efekty, lekarz go zachwalał, no zobaczymy.

Miałem wykonane badanie. Na razie muszę porobić inne badania i bedę miał ponowne badanie per rectum. Na razie lekarz nie zalecił antybiotyków. Czytałem ze antybiotyki na ogół nic nie daja.

Miałem wykonane badanie. Na razie muszę porobić inne badania i bedę miał ponowne badanie per rectum. Na razie lekarz nie zalecił antybiotyków. Czytałem ze antybiotyki na ogół nic nie daja.

Różnie mówią, że pomagaja a inni, że nie. Wiele o tym czytam, bo ten problem dotyczy mojego taty i on tylko przyjmuje w trakcie oczekiwania na wyniki prostaceum i po nim troszke lepiej sie czuje po nim. Mam tylko nadzieje ze w pore problem zostanie wykryty i nie bedzie konieczności operacji. :( Życzę zdrowia.

Dziekuje i wzajemnie. Ja tak samo mam nadzieje ze w miare wczesniej stwierdzilem ze mam problem z prostatą. Myślałem ze lepiej byc mężczyzna ale stwierdzam, że teraz wolałbym być kobieta. Ten problem z oddaniem moczy mnie juz doluje. Chciałbym oddać mocz a nie udaje sie i ten ból promieniujacy do pachwin momentami jest straszny.

Nie tylko mezczyźni mają problemy, bo kobiety maja inne problemy. Ale nie można patrzeć taka sama kategoria. Najpierw należy wyelimonowac objawy swiadczace o innej dolegliwosci, bo bol promieniuje i moze swiadczyc np o problemach z nerkami a właściwie bedzie problemem prostaty.

Gość michau29
a ja polecam sobie kupić na allegro masażer prostaty piszę serio podobno to pomaga ja masuje zapobiegawczo bo ojciec i dziadek mieli spore problemy z tym i raz w miesiącu sobie wsadzam i masuje, pozatym jest to całkiem przyjemne

Gość łukasz21z
a ja lubiem robic kupem.

Moj tata nie bedzie stosować takiego masażera. To nie pomaga. Na razie wystarczy suplement i pozniej co dalej powie lekarz.

Gość gość
mój ojciec stosuje Prostaceum, już jakiś czas więc chyba mu pomaga

Gość Helga23
Patrz na datę ciulu! Poza tym to forum dla kobiet, tu się nie dyskutuje o prostacie! WON CIULE!

Gość gość
Pokrzywa , skrzyp, surowe zmiodem, lub herbatki. Kilka razy dziennie. Pestki z dyni. Trzeba stosowac dlugo. Poprawa bedzie stopniowa, ale mozna osiagnac calkowite wyleczenie.

Gość gość
.. plus wierzbownica drobnokwiatowa. To ziolo polecala Maria Treben.

Gość gość
Moj tato ma od paru lat klopoty z siusianiem.Idzie do kibelka,czeka,czeka-i nic.Dopiero po dlugi czasie leci,ale cieniusko.Bierze tablety z dynia,drugie z czosnkiem i Prostalong complex.Mial robione PSA,wynik ok.Ale przerost jest duzy,a lekarz nic nie zapisal,nie rozumiem dlaczego:((

Gość palilou
Prostaceum to bardzo popularny specyfik, wielu lekarzy go poleca mężczyzną w odpowiednim do tego typu suplementów wieku.

dziewczyny, spróbujcie włączyć w dietę mężczyzny olej z pestek dyni, on jest wskazany przy problemach z prostatą.

Gość gość
prostaceum ma w sobie wyciąg z pestek dyni i wierzbownicy, a jest w postac***igułki więc łatwy w zastosowaniu

Gość gość
panowie siusiajcie na siedzaco, to zdrowe dla prostaty

Gość gość
z tego co wiem to za duużo dynii też nie można przyjmować, a suplementy na bazie wyciągu z pestek dynii jak prostaceum na pewno mają zbilansowaną ilość składnika, aby pomagał a nie zaszkodził

Gość gość
ja mojego męża wysyłam na badanie prostaty do http://urolog-gorecki.wroclaw.pl/ myślicie, że dieta bardzo pomaga przy schorzeniach prostaty?

Gość Candje
wow, faceci na Kafe rozmawiają o prostacie :) witamy, witamy. bardzo nam miło :) chociaż osobiście nie mam prostaty, to mogę się podzielić doświadczeniem męża. mianowicie u niego skończyło się to operacją, a w konsekwencji nietrzymaniem moczu. są specjalne ćwiczenia, które pomagają się pozbyć problemu. jak u nas na mięsnie kegla. a w międzyczasie można się zaopatrzyć np. w uropen (www.larkis.pl zakładka po lewej), żeby nie musieć chodzić w pieluchach. no wiem, nie jest to pocieszające. ale to życie. współczuję i mam nadzieję, że was to nie spotka.

Gość Candje
o, link mnie się nie zaświecił www.larkis.pl - może teraz zadziała. zaraz pewnie ktoś mnie pogoni, że spam :) przysięgam, nie.

Gość gość
Proponuje każdemu mężczyźnie po skończeniu 30-35 roku życia udać się na kompleksowe badania. Łącznie z badaniami prostaty. Np. tutaj. www.promocja.medicover.pl/zdrowie Bądźcieświadomi swojego stanu zdrowia i nie zostawiajcie swoich kobiet zbyt wcześnie na tym swiecie.

Gość gość
a ktos byl na tym przegladzie zdrowia w medicoverze? z tego co widze to jest i dla pan i dla panow. Myslicie ze to bylby dobry prezent dla 33 rocznic slubu moich rodzicow?