Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitkaLisia

tania ale dobra sałatka

Polecane posty

Gość kitkaLisia

macie takie? sprawdzone smaczne a zarazem tanie ? podzielcie sie przepisem :)

Gość kiktkaLisia
no dziewczyny , pliss

Gość gość
najzwyklejsza z gotowanych warzyw: marchewka kartofle, plus jajka, jabłko, kukurydza, cebula...

Gość gość
albo moja ulubiona: makaron ryżowy albo zwykły ale drobny plus ogórek zielony w kosteczkę plus pierś w kawałkach usmażona w curry. Mocno doprawiona curry (aż bedzie żółta) przepyszna! po zjedzeniu umyc zeby bo curry strasznie przebarwia.

Gość mango liczi
2 puszki tuńczyka w kawałkach nie rozdrobnionego , worek ryżu, puszka groszku zielonego, majonez. mniaaaammmm

Gość gość
jajka 4 por kawalek ziemniak 4 kielbasa szynkowa taka gruba lub zwykla mortadela kawalek ogorki konserwowe 4 majonez pieprz sol pokroic w kostke pychota latwa szybka czasami dodaje ananasa albo gdy robie z kurczakiem ale tez tez pyszna :)

Gość kiktkaLisia
Dzieki dziewczyny , zobowiązałam sie ze zrobie i beda tego gigantyczne ilosci wiec dla tego zalezy mi aby nie była droga , sam majonez do tradycyjnej jarzynowej kosztował by mnie ok 50 zł :( Czekam nadal na ciekawe pomysły :)

Gość dołaczam do was
czyli chcesz salatke bez majonezu ?

Gość kiktkaLisia
było by fajnie :) lub z niewielka iloscią

Gość gość
kebab- gyros z sosem czosnkowym

Gość kiktkaLisia
skończyły sie pomysły?

Gość gość
kitka zajrzyj do lodówki co masz ciekawego zmieszaj tak by było kolorowo dopraw do smaku i gitara. Ja nigdy nie robię sałatek dwa razy tych samych, tylko z tego co mam w lodówce i zawsze wszystkim smakuje.

Gość kitkaLisia
hehe do lodówki , to za duza porcja ma wyjsc abym w lodowce miała taki asortyment :) no na pewno znacie bez majonezu , lub z niewielką jego iloscią ...

Gość liczi truskawkowe
salata lodowa, ogórek zielony w kostkę pomidory w ósemki lub koktajlowe, tuńczyk w kawałkach, polać odrobiną oliwy z oliwek i łagodnym sosem czosnkowym zamiast tuńczyka może być pierś z kurczaka pokrojona na kawałki posypana delikatnie przyprawą do gyros i usmażona

chyba najprostsza, jaką mozna zrobić: ugotować brokuł, do odsączonego dodać fety i ziaren uprażonego wcześniej na patelni słonecznika (rzecz jasna bez łupinek), wymieszać, dodać odrobiny oliwy i gotowe! można też drobno posiekać i dodać ze dwa ząbki czosnku! Sałatka o dziwo jest naprawdę smaczna i nie musisz solić, bo feta jest juz słona

Gość kiktkaLisia
Dzieki ! za pomoc , na pewno wypróbuje wszystkie , ostatnia wydaje sie na prawde nie droga ...

Gość gość
makaron swiderki, jajko, szynka ew inna wedlina, pomidor, ogorek kiszony, pietruszka, sol, pieprz, olej

Gość gość
a ja raczej z tych, co sobie wolą zjeść gdzieś w mieście, niestety leniwa jestem i nie mam też talentu do gotowania, nawet i do sałatek, a jakby ktoś z was chciał poza domem zjeść smaczną sałatkę to polecam się wybrać do Dominium, mają naprawdę dobre jedzenie.

Gość JARZYNOWA SALATKA
JARZYNOWA

Gość gość
na ile osób ma byc ta sałatka skoro potrzebujesz do niej majonezu za 5 dych? :/na 100 osób?

Gość gość
poszukaj na internecie sałatka z prażonym słonecznikiem. Jest genialna zawsze schodzi u mnie pierwsza;)