Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bimber na weselu

Polecane posty

Gość gość

Czy wypada podać? Ślub na wsi, tradycyjne wesele na ok 100 osób robie i mam dylemat z alkoholem, bo na tyle osob pojdzie go bardzo duzo. Oczywiscie mowiac bimber nie mam na mysli tego mocnego, tylko taki 35%, przesaczony pare razy. Piszcie opinie, czy spotkaliscie sie z czyms takim!

Gość gość
NOO powiedz to gosciom dadza ci tez uzywane prezenty:-p obciach na calego

Gość gość
jestem kelnerka, ostatnio zdarzylo nam sie na weselu ze panstwo mlodzi mieli bimber, mieli wlasnorecznie zrobione etykiety z rysunkami kwiatow i przyczepione bileciki tez recznie robione, sami sie zdziwilismy ale spotkalo sie to z ogromnym zainteresowaniem gosci, wszyscy byli zachwyceni tym pomyslem

Gość gość
tak tylko pytam bo nawet nigdy nie pilem tego :) szukam opinii na necie, ale cos malo, niektorzy pisza ze na wesele dla 100osob podawali np 10litrow bimbru i jeszcze duzo go zostawalo...

Gość gość
no właśnie można zrobić owocowe, z zasmazanym cukrem i wychodzi cos jak koniak, ze zbozem tez ponoc dobre jest

Gość gość
kochana jak najbardziej,tylko wez do tego ladne ozdobne butelki,nie na jednym weselu pilam samogon,dobrze jak potrafisz zrobic 2-3 gatunki,sliwowice,bialy i moze cos slodkiego dla pan.

Gość blondyna 333
Daj sobie spokój, kiedyś tak podawano na weselach na wsiach do tak zwanego wiejskiego stołu. Teraz nie spotyka się tego często. Chcesz, żeby ci gości sponiewierało. Zresztą alkochol niewiadomego pochodzenia jest ryzykowny.

Gość gość
a jaką ilość podać na 100 osób? i czy wodke tez trzeba podac? czy bimber podaje sie zamiast wodki?

Gość gość
Lepszy bimber dobrze zrobiony ,jak ta karbidowa ze sklepu. Wiesz co pijesz nikt sie niestruje:-)

Gość gość
Jak najbardziej mozna :) nie ma sie kaca po tym :)

Gość gość
byłam raz na weselu (bardzo eleganckim, w restauracji itp) i była postawiona zarówno wódka jak i swojej roboty cytrynówka 60% - oba trunki cieszyły się dużym zainteresowaniem ;) osobiście nie smakuje mi czysty bimber, chyba, że czymś to urozmaicisz, albo np zrobisz poncz czy coś i trochę tradycyjnej dobrej wódki też podasz.

Gość gość
co do ilości to my liczyliśmy 0,7 na głowę

Gość gość
o,7 na glowe bimbru czy wodki?

Gość gość
bimber zamiast wodki-i bedzie spoko:) ----------------------- do tej blondyneczki: wodka nieznanego pochodzenia to przewaznie kupna,ale sloma ci wychodzi spod podeszwy i nie wiesz co jest dobre.

Gość gość
blondyna 333 Daj sobie spokój, kiedyś tak podawano na weselach na wsiach do tak zwanego wiejskiego stołu. Teraz nie spotyka się tego często x x w dopie bylas i gowno widzialas.........

Gość gość
u mnie nie było bimbru więc liczyliśmy 0,7 wódki na osobę pijącą ;) plus mieliśmy 30 butelek wina

Gość gość
ciekawe, nie wpadłabym na to że można na ślubie podać bimberek, pomyślę nad tym

Gość gość
Witaj:) Ja miałam wesele w b.ładnym domu weselnym we wrześniu. Mieli oni w ofercie opcje dodatkowe. Nie żałuję, że je wybraliśmy, bo wszystko poszło i goście się zajadali- mianowicie wzięliśmy wiejski stół, opcję powiększoną, bo poza swojskimi wędlinami itd podgrzewacze a w nich golonki, pierogi, żeberka, bigos, kwaśnica, etc. Ponadto a propos bimbru na ten wiejski stół logiczne, że musieliśmy go załatwić. Kupiliśmy 8 litrów bimbru i 3 litry bimbru wiśniowego, czerwonego (nie wiśniówki), bimbru zostało dużo a ten kolorowy został wypity bardzo szybko i wszyscy go chwalili. Bimber jest ok ale tylko na wiejskim stole, w beczułce. Wiesz, że jeszcze się taki nie urodził kto by wszystkim dogodził a jak postawisz go na stole, jak to w każdej rodzinie plotkary będą narzekać, że nie było cię stać na wódkę.

Gość gość
osobiście nie polecam czystego bimbru, nie każdemu smakuje więc dużo może zostać, za to zgadzam się z osobą piszącą gdzieś wyżej, pomyśl o tych owocowych

Gość gość
Właśnie, bimber od bimbru też się różni. Tak jak jestem na weselach próbuje z ciekawości, na jednym nie śmierdział drożdżami, był naprawdę ok, delikatny, na kolejnym oooohyda

Gość gość
a czy bimbru np też można wypić duzo jak i wódki? Czy to tylko tak "na smaczek" się podaje?

Jeju, domyślam się że mi obrobiły tyłek, nie musisz być złośliwa, dlatego napisałam, że jeszcze taki się nie urodził, który by wszystkim dogodził :) Np miałam zespół w którym wszyscy mieli wykształcenie muzyczne, na prawdę super, śpiewali i polskie piosenki i np abbe, ale jasne, że znaleźli się tacy który wolą "weselicha" i jak nie ma samych staropolskich kawałków to nie wesele ;p Po prostu bimber jest specyficzny i zależy na jaki się trafi, dlatego lepiej nie narzucać gościom takiego alkoholu zamiast wódki, tylko postawić go na wiejskim stole i kto będzie chciał to sobie naleje.

Gość gość
dobry bimber nie jest zly!

ja na weselu miałam bimber i wodke, wodki bardzo dużo mi zostało bo wszyscy się bimbrem delektowali, mojego meza kuzyn przywiózł bimber (mieszka 400 km od nas) wszyscy bimber pili, moi wujkowie się zachwycali, wszystkim bardzo smakowal i teraz jak jeździmy w odwiedziny do kuzyna to musimy co najmniej kilka butelek bimberka przywieźć, wydaje mi się ze bimber jak najbardziej fajnie ale zwykla wódka tez powinna bych, chociaż 2-3 kartony

Gość gość
Wieś tańczy, wieś śpiewa? :D Taaak wszyscy miastowi, wielkie państwo a jakby mieli tak szczerze, nie na pokaz, do wyboru pójść na wesele z wiejskim stołem, naturalnymi wędlinkami i jedzonkiem, bimbrem i nalewkami a napuszone przyjęcie z kwartetem smyczkowym i jakimiś strojnymi miniaturkami na talerzach to wybraliby to pierwsze:) Byłam na takim "weselu na poziomie", można się pospać, nie można się najeść, porażka. Pół świata zwiedziłam, jestem po studiach, ale wesele to wesele, wolę swojską atmosferę:) Najbardziej krytykują właśnie ludzie ze wsi, którzy w d**ie byli i g**no widzieli:)

Gość gość
?Nie puszcza Justina biebera na weselu. W zwariowalas? Będzie śmiech na sali

Gość gość
nie ma to jak prezczytac sam naglowek i to w dodatku zle i komentowac... nie bieber tylko bimber!!!

Gość gość
To jest normalne, że na weselu na wsi podaje się bimber. Miastowym daje się wódkę, bo nie dadzą rady bimbrowi i się szybko skończą, a ludzie ze wsi wolą coś konkretniejszego :D

Gość gość
Drodzy forumowicze. Na weselu na stołach stawia się wódkę, jeżeli robi się wiejski lub inny stół ( taki stoliczek na którym są staropolskie lub inne smakołyki ) , przy takim miejscu swojski bimber to podstawa ale musi to byc dobry towar -nie polecam białego bo raczej większości nie smakuj****ardzo łatwo można go doprawić tak żeby był smaczny. Ja miałem wesele na 200 osób wódki na stołach poszło 90 butelek a bimbru goscie wypili 12 litrów. Przeważnie na weselu nie pije się bimru zamiast wódki, na stół wiejski idzie się spróbować innych czesto regionalnych produktów (swojski smalec, kiszony ogórek, swojska wędlinka i oczywiscie dobry bimberek. Goście pójdą do stołu skosztują wypiją kieliszek lub dwa i odchodzą dlatego bimbru wystarczy 6-10 litrów , w zależności od jakosci towaru i upodobań gosci pójdzie go wiecej lub mniej.