Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozczarowana123

chłopiec zamiast dziewczynki

Polecane posty

Gość gość
Zawsze mi się wydawało, że wychowanie zależy od rodziców i wzorców jakie się im przedstawi oraz od otoczenia w jakim przebywa, więc te wasze śmieszne przykłady można o kant doopy potłuc :D

Gość gość
jak pooglądasz kilka razy ubranka dla chłopców, a później zaczniesz zwracać uwagę na małych chlopców z tatusiami to zapałasz miłością i okaże się, że chlopiec to było Twoje nieujawnione marzenie :)

Gość gość
Porażka to nie móc mieć dzieci wogóle lub mieć jednego syna i żadnej możliwości na córkę. Dwóch synów to już tragedia ale przynajmniej zajmą się sobą. Porażką jest być teściową dwóch synowych i babcią wnuków od strony syna.

Gość gość
autorko ,ty piszesz o niezadowoleniu, współczuje twojemu SYNKOWI, że będzie go wychowywać taka zimna su ka,on jak podrośnie to też moze być rozczarowany że ma taką matkę, naprawde już to widzę jak będziesz trakltować to dziecko, oddaj jakie chcesz syna

Gość gość
Małe chłopczyki są super ale dużych omijam z daleka :D. Oczekuję na syna i już się nastawiam że łatwo nie będzie bo widzę co ma moja siostra ze swoimi i znajoma ze swoim 12 latkiem.

Gość gość
W obecnych czasach i dziewczynki nie są lepsze :-o

Gość gość
Mój dziadek mawiał. Córkę mieć to mieć babę czyli piec z ciepłymi bułeczkami , syna mieć to mieć chłopa który te bułki pozjada więc lepiej mieć trzy córki i jednego syna :D.

Gość gość
Też liczyłam na córkę. To rozczarowanie boli. Nic strasznego się nie stało, ale jednak... Ważne, że dziecko zdrowe, ale nigdy w mojej głowie dziecko nie było synem.

Gość gość
troche sie wam dziwie.. Sama jestem w ciazy i jest mi to tak zupełnie obojetne co sie urodzi ze az sama jestem tym zaskoczona:) Byłam młodsza to jakoś moje mysli zawsze krążyły wokół córeczki, poźniej wokół synka, a teraz w ciazy mi to wszystko jedno:) tyle ze chcialabym miec wiecej niz jedno dziecko wiec moze tez dlatego:) ale fajnie by bylo miec mieszaną trójeczkę:)

Gość gość
Ja od zawsze chciałam mieć jedno dziecko- synka i jak dowiedziałam się , że będzie córka to czułam rozczarowanie. Stwierdziłam, że może kiedyś zdecyduje się na drugie i może będzie chłopiec. Jednak urodziłam synka i już nie planuję drugiego dziecka:)

Gość gość
w dzisiejszych czasach dziewuchy są gorsze od chlopaków, wyrastają z nich galerianki,szmat y, dziw ki, młodociane kure wki, ważne jest wychowanie ,charakter dziecka, chciałaby mieć młoda ku rewkę,, w domu, widzisz ty jesteś kobietą ,kiedyś byłaś napewno słodką dziewczynką i ci I TERAZ jestes zimna wyrachowaną szmat a,ktora nie zasługuje na dziecko żadne, dziecko napewno będzie niezadowolone kiedys z ciebie

Gość gość
w dzisiejszych czasach dziewuchy są gorsze od chlopaków, wyrastają z nich galerianki,szmat y, dziw ki, młodociane kure wki, ważne jest wychowanie ,charakter dziecka, chciałaby mieć młoda ku rewkę,, w domu, widzisz ty jesteś kobietą ,kiedyś byłaś napewno słodką dziewczynką i ci I TERAZ jestes zimna wyrachowaną szmat a,ktora nie zasługuje na dziecko żadne, dziecko napewno będzie niezadowolone kiedys z ciebie

Gość gosiu będęwa
a moi rodzice czekają właśnie na 5 wnuczkę.liczyli,że może tym razem będzie chłopak, a tu nic z tego:-) zatem nie wszyscy marzą o dziewczynce.:-)

Gość gość
Tyle ile galerianek tyle męskich k***w się znajdzie. Zajedźcie na dworzec w Katowicach i zobaczycie ile tam męskich prostytutek .

Gość gość
Piątą wnuczkę? Ja widzę to tak, że jak już są dziewczynki w rodzinie to co innego. Kiedy nie ma ani jednej to wiadomo, że jest panika. Ja chcę mieć przynajmniej jedną córkę. Jakbym miała 4 córki to następne dziecko mogłoby być chłopcem.

Gość gość
"Moja mama traktowała braci właśnie jak słodziaków z szelmowskim usmiechem , była szczęsliwa kiedy chłopcy się do niej usmiechnęli czy przytulili, to wystarczyło by paść im do stóp. Matki są same sobie winne ale często nie widzą swoich błędów wychowawczych i tego że synowie sprytnie wykorzystują. Jak zaprzepaści się wychowanie syna to można wychować sobie tyrana - egoistę." Mam wrażenie że sie przywalasz do mojego posta z godz 15:21:00 Szkoda że taka osoba jak ty pracuje w przedszkolu. Zastanawiam się jak się ma twój wywód do problemu autorki i na ile jej pomagasz. Co ty mi sugerujesz że mam wprowadzić musztrę wychowawczą 9-miesięczniakowi który nawet jeszcze nie rozumie mowy ?? My tu rozmawiałyśmy o tym z czego można się cieszyć mając chłopczyka. Posty były kierowane do autorki która chłopczyka mieć nie chce i taki jest główny problem, temat topiku. A ty się rozpisałaś na temat tego jacy to chłopcy są ciężcy i jakie błędy wychowawcze kobiety popełniają w stosunku do synów. Nie tylko nie pomogłaś autorce ale jeszcze zaczęłaś truć. Pomyliłaś adres bezmyślna kobieto. To nie ten topik. Nie powinnaś pracować w przedszkolu, bo nie ma w tobie pozytywnej aury, którą osoby pracujące w przedszkolu mieć powinny, za to masz jakieś żale w stosunku do swojej rodziny i swojej matki, (proponuję rozmowe z matką lub terapie) pogubiłaś wątek i sens rozmowy

syna to zawsze obca baba zabierze i przekabaci na swoją stronę :D a córka mimo wszystko częściej utrzymuje bliski kontakt z matką. Taka prawda. ps. jeszcze chyba tu nie czytałam, żeby jakaś przyszła matka skarżyła się, że chciała chłopaka a jest dziewczynka ps2 dziewczynki górą :D

Gość gość
Przykre jest to że zamiast wspomóc jakoś autorkę ciepłym słowem, jakimiś przemyślanymi sensownymi radami to zaczęłyście się między sobą kłócić o to kto lepszy synowie czy córki. Żenada, żenada i jeszcze raz żenada. No ale czego się spodziewać po kafeterii.

Gość gość
Powiem Ci, że choć sama nie mam dzieci, to sporo maluchów jest w moim najbliższym otoczeniu i, co ciekawe większość z nich to chłopcy. Kuzynka ma trzech synów, tak samo jak i kuzynka mojego chłopaka. Wujkowi urodził się synek, a rok temu kuzyn został tatą małego szkraba. Też zawsze myślałam, że małe dziewczynki są słodkie itp, ale kiedy mój 3 letni chrześniak się przytuli czy uśmiechnie to nie ma mocnych i najtwardsza osoba się rozczula :) Poza tym charakter nie zależy od płc****ośród tej męskiej ferajny, tylko dwójka to łobuziaki. Obaj mają po 5 lat i są bardzo energiczni. Synek kuzyna ma 1,5 roku, a spokojniejszego dziecka nie widziałam. Mój chrześniak to taki przytulasek, do wszystkich wyciąga łapki. A poza tym spójrz na to z tej strony : Jak urodzisz chłopca to będziesz jedyną kobietą w rodzinie, taką księżniczką swoich mężczyzn :) A z dziewczynką, bądź co bądź, 'rywalizowałabyś' o uwagę jedynego faceta- twojego męża.

Gość gość
Miałam tak jak ty nie przepadałam za małymi chłopcami wkurzali mnie narwani krzyczący itp. Teraz mam małego chłopca i są super kocha sie ich zupełnie inaczej niż dziewczynki. Uwierz mi jeszcze bedziesz sie dziwic ze kiedys tak myslałaś.

Gość gość
Ale glupi(autorka of course) to ma szczescie...

Gość gość
Chłopcy są fajni! Pomyśl, że za kilka lat możesz być mamą małego sportowca i kibicować mu z trybun albo pomyśl, że będzie superprzystojniakiem, a wszystkie dziewczyny żeby z nim być będą musiały przejść chrzest bojowy, w postaci Twojej osoby :) Albo pooglądaj rodzinkę.pl i zobacz, że fajnie jest być mamą chłopca, bo mamy chłopców są z reguły weselsze i bardziej wyluzowne ( wszystkie te kobiety, które mają synów takie właśnie są, bardziej cieszą się macierzyństwem). I pomyśl, że gdy syn dorośnie, będziesz miała czas tylko dla siebie, męża i swoich pasji, bo on będzie miał swoje sprawy i nie będziesz musiała ciągle z nim być.

Gość gość
Autorka pisze "To nie jest planowana ciąża, ale stało się więc mówi się trudno. " No pewnie ,jak juz tak zle,to i z chlopcem niedobrze...

Gość gość
Ja do dnia porodu bylam przekonana ze nosze pod sercem dziewczynke bo usg potwierdzalo dwu krotnie i co urodzil sie chlopczyk i musze powiedziec ze nie zaluje. Synkowie sa super :) i najczesciej sa za mama a nie tata. ja sie bardzo ciesze ze to nie dziewczynka a ty autorko przywykniesz z czasem ze bedzie syn i zmienisz zdanie :)

Gość gość
Pomysl sobie że jak dorosnie to ty będziesz miała czas dla siebie bo matka chłopaka nie musi ciągle nad nim skakać. Z dziewczynką musisz być całe życie, żyć jej sprawami, wysłuchiwać że jest ładna podczas gdy ty się już postarzalas:)

Gość gość
gosiu będęwa z godz 16:23 Moi teściowie czekają na 8 wnuka i teść ma nadzieję, że chłopiec, bo na razie same wnuczki :D Oczywiście jak będzie dziewczynka też będzie ją kochać. My się śmiejemy, że statystycznie nie ma szans na chłopaka :D

Gość gość
Ja tez chcialam dziewczynke, a mam chlopca, juz ma 8lat i nie zamienilabym go na nic na swiecie!Jak mozna byc zawiedzionym, przeciez to krew z krwi.Twoja postawa jest niedorzeczna, chlopcy sa wspaniali!!

Gość gość
Ja zawsze wolalam syna niz corke. Mam dwoch. Jeden ma 18 a drugi 14 lat. I to jest najlepsze co mnie w zyciu spotkalo. Chlopcy sa inteligentni, pomocni, samodzielni, mam z nimi fantastyczny kontakt. Natomiast kolezanki majace corki wciaz sie z nimi kloca o malowanie, o ciuchy nie takie jak trzeba, o kolczyki, nie tu gdzie trzeba, o pozne powroty, o chlopakow, o bajzel w pokojach.... Zadna z nich nie chodzi na zadne zakupy z corkami bo nastolatki tego nie chca :D Ja na dzien dzieisjszy, po powrocie z pracy i zrobienu zarcia, jedynie leze i pachne :D reszte roboty odwalaja moi trzej mezczyzni.

Gość gość
Ja mam parkę syn obecnie jest w klasie maturalnej- i od urodzenia był kochanym, grzecznym dzieckiem- zero kłopotów, tak do dziś natomiast mam małą córeczkę - diabełek wcielony od urodzenia, zero przespanych nocy, niejadek, rozrabiaka- jednym słowem charakterna dziewczyna. Syn ładnie jadł, spał, bawił się -mało chorował a córka na odwrót

Gość gość
Ja sie ciesze bardzo ze mam syna Jest samodzielny,wysportowany,dobrze sie uczy Ma 10 lat,ale tez przyjdzie,przytuli sie ,powie ze kocha... A do tego ciesze sie ze w przyszlosci nie bede zmuszana do zajmowania sie wnukami Jak to mowia- tesciowa to zadna babcia ;) Moze,ale nie musi ;)