Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam mających wadę wzroku

Polecane posty

Gość gość

Czy miałyście w trakcie ciąży badane dno oka w celu ustalenia, czy powinno być przeprowadzone cesarskie cięcie?? Ja mam wadę wroku -3,5 i -4. Jestem w piątym miesiącu i właśnie lata dzien wybieram się na takie badanie.

Gość gość
lada dzień miało być*

Gość gość
Ja ostatnio mialam, ale nie ze wskazan lekarza tylko sama sie zdecydowalam. Nie licz naprawde ze bedzie to wskazanie do cesarki, bo jak powiedziala okulistka teraz nawet duza krotkowzrocznosc nie jest zadnym wskazaniem do cc. Ja mam wieksza niz ty, dodatkowo plamy i zgrubienie na siatkowce i spokojnie moge rodzic sn. A mi wlasnie o to chodzilo:-)

Gość gość
dzięki za odpowiedź, ale przyznam szczerze, że boję się naturalnego porodu ze względu na wadę wzroku, no po prostu przeraża mnie to, że mógłby mi się pogorszyć wzrok. Chociaż właśnie ostatnio uświadomiła mnie lekarka, że kobiety mają większe wady wzroku i rodzą naturalnie. Tylko czy to daje 100% pewności, że nie oślepnę?!

Gość gość
miałam i tak jak pisze gość wyżej nie jest to żadne wskazanie do cc a wadę też mam większą od ciebie i dodatkowo bliznę na rogówce

Gość gość
mam też koleżankę która ma po minus 8 i do tego jaskrę i też nie było to wskazaniem do cc rodziła ponad dwa lata temu sn i rzeczywiście nic jej się nie stało ma taką wadę jak miała żadnych zmian

Gość mam minus siedem i pol
moj ginekolog jest starszej daty i od razu zaproponowal mi cesarke, a ja po przemysleniu tematu stwierdzilam, ze choc chcialabym urodzic naturalnie to z dwojga zlego wole ewentualne komplikacje po cc niz ryzyko pogorszenia sie wzroku.

Gość gość
miałam wadę -4, po porodzie -6 :/

Gość gość
ja mam -6 w obu oczach i po badaniu okulista dal mi zaswiadczenie ze powinnam miec cc i na tej podstawie ginekolog wystawil pod koniec ciazy skierowanie do szpitala na cc