Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jesli KTOS KUPUJE W LIDLU ALBO W BIEDRONCE TO SZYBKO UMRZE BO TO SYF TAKI

Polecane posty

Gość gość

jedzenie tam to syf i chemia warzywa sama chemia i syf jak mozecie sie tak truc takim zarciem niezdrowym. tam nie ma nic zdrowego..nic a nic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A w innych sklepach same rarytasy ? :-|

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale majaczysz, ja pracuje w lidlu i codziennie większość warzyw i owoców jest wymienianych z rana albo co 2 dni. 6 razy dziennie trzeba obchodzić warzywniak żeby były same świeże i usuwam nadgnite,zepsute,dziurawe. nauczyłam się tylko tam kupować bo w tesco np. to są takie zdechłe że w lidlu wstyd by na było to wykładać, biedronka jeszcze ujdzie ale też nie ma co///

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a gdzie autorka w takim bądź razie kupuje jedzenie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość VBxxxxx
W każdym markecie jest syfiasta chemia. Każda pizza, ma fosforan sodu i glutaminian sodu, plus inne chemiczne dodatki, jak azotyn sodu. Teraz pytanie - po co? Po co do kopytek i niemal do wszystkiego ładuje się kwas cytrynowy? Po co w serkach topionych fosforany? Ta chemia jest tam niepotrzebna. ona stanowi wypełniacze zamiast jedzenia i podtruwające substancje, niszczące na dłuższą metę zdrowie i zmuszające do długotrwałego leczenia i kupowania leków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość VBxxxxx
gość Ale majaczysz, ja pracuje w lidlu i codziennie większość warzyw i owoców jest wymienianych z rana albo co 2 dni. - Nie chodzi o warzywa i owoce, które z resztą też są nafaszerowane pestycydami i bakteriami. Chodzi o niemieckie jedzenie w opakowaniach, które jest skażone biologicznie i nafaszerowane chemią. Poczytaj skład. Ostatnio w promocji były syropy do kawy, zobacz z czego się składają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
DOKLADNIE.NIEMIECKIE ZARCIE TOSYF I CHEMIA..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Taaaaak? A ja ostatnio czytałam,że Alma handluje przeterminowanym, zepsutym jedzeniem...a to delikatesy ponoć?Wszędzie jest ta sam hooojnia...tylko nazwa sklepu inna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Biedronka tak, ale wbrew pozorom Lidl nie. Wiadomo, że niestety niemiecka jakość jest lepsza. Spójrzcie tylko na detergenty chociażby, kosmetyki, ta sama firma w niemczech wypuszcza lepsze produkty niż w polsce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja zawsze czytam etykiety. Jeśli jest jakiś syf to tego nie kupuję. A ciężko teraz znaleźć coś bez chemii w normalnych sklepach. I poszukajcie gdziekolwiek. Nawet produkty reklamowane jako produkty dla dzieci mają chemię, to skandal. Dlatego wybieram często"mniejsze zło" i kupuję te produkty, które mają mniej chemii... Niestety nie umkniemy tej chemii, chyba, że sami sobie będzie hodować kurki, kaczki, świnki i warzywa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zależy co rozumiecie przez słowo chemia :). niektóre rzeczy muszą mieć pewne składniki bo by dnia nie uleżały. to juz nie wina konkretnych sklepów tylko przemysłu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to tylko czesc prawdy ale troche racji jest,trzeba umiejetnie dobierac produkty. Moja babcia umarla bo pila gowniane oranzady za 1-2 zl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tru tru
Mnie denerwuje, że wszędzie jest syrop glukozowo - fruktozowy !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
hahahha bo piła orenżady, super. tekst roku ;d

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
glukoza i fruktoza to po prostu.. cUKIER ! i te składniki występują naturalnie w owocach .. haha i za to was kocham ludzie. dla was dziwna nazwa i od razu chema a wiecie że jestescie złozeni z węgla wody tlenu siarki itd? TEz jestescie z chemii/Co za ironia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wiem jak to brzmi ale to prawda, miala cukrzyce, a te gowna zawieraja mnostwo cukrow i ja wykonczyly

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tru tru
To nie jest to samo co w owocach ! Baranie Dodają to wszędzie choć jest niepotrzebne i kaloryczne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gdyby nie ta chemia to by jedzenia dla wszystkich nie starczyłoby a do autora(ki) topiku a jak chodzisz po mieście to masz czyste powietrze spaliny i inne wyziewy wdychasz a nawet jeśli mieszkasz na wsi to tez szkodliwe substancje przywędrują z wiatrami ty tłuku od siedmiu boleści

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"glukoza i fruktoza to po prostu.. cUKIER ! i te składniki występują naturalnie w owocach .. haha i za to was kocham ludzie. dla was dziwna nazwa i od razu chema a wiecie że jestescie złozeni z węgla wody tlenu siarki itd? TEz jestescie z chemii/Co za ironia." XXXXXXXXXXXXXXXXX Rozwaliłeś/aś mnie tym tekstem...ale to prawda zmieniona nazwa a oni łykają jak pelikan...no sama chemia przecież hahahhahahah

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wiadome że mrożone produkty nie będą należały do najlepszych... owoce moim zdaniem są w porządku :) a np. napoje podrabiane są okropne! FUJ!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tru tru
Prawie we wszystkich napojach i jogurtach jest syrop glukozowo - fruktozowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w kazdym innym sklepie jest ten sam dokladnie syf wyboru wiekszosc z nas jako tako nie ma nie wielu stac na luksusy wlasnego wyrobu no coz ....mamy demokracje :) jemy goffno oddychamy goffnem zyjemy jak goffno przeciez tego chcieliscie wszyszcy prawda ? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tru tru weś się nie udzielaj bo aż żal może przytoczę Ci cytat ''Fruktoza jest węglowodanem prostym, którego bogatym źródłem są owoce, stąd nazywana cukrem owocowym. Słodsza od glukozy, o niskim indeksie glikemicznym, niskiej wartości energetycznej, więc chętnie wprowadzana w produktach dla diabetyków'' Fruktoza jest też w MIODZIE , a miód od lat uważany za zdrowy :) Poza tym,dodaję się je do większosc**produktów żeby miały słodkawy smak, jak owoce. Jak już masz się przypie....dalać to rób to z sensem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tru tru
To jest bardzo niezdrowe i nie jest wcale naturalne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a moze dokłądniej o tej super nieszkodliwej fruktozie? [Fruktoza jest znacznie wolniej przyswajana przez organizm, niż sacharoza i glukoza. Znaczne ilości fruktozy mogą powodować biegunkę i bóle żołądkowo-jelitowe. Powoduje też wyraźne podniesienie poziomu cholesterolu we krwi. W spermie fruktoza spełnia rolę materiału energetycznego plemników.] jeden skladnik tu, drugi tam, w kazdym produkcie troche fruktozy i sie caly litr jej zbierze :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Cukier w dozwolonych ilosciach nie szkodzi ale jak ktoś wpi'er//dala paczki popija kolą a potem ma sraczke i boli go brzuch to juz nie problem. Fruktoza jest naturalna . Owoce są zdrowe i naturalne / Nikt ci nie każe jesc batonowa gdzie dawka cukru jest wysoko podniesiona. Ale takie uroki. sa złe produkty ale też i dobre . nie wszędzie walą dużo cukru.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a sam syrop glukozowo-fruktozowy Zdrowie Oddziaływanie syropu na zdrowie ludzkie jest przedmiotem licznych badań naukowych. Dotąd ustalono, że spożywanie dużych ilośc**produktów zawierających syrop glukozowo-fruktozowy: powoduje szybkie tycie i chroniczną otyłość (fruktoza spożywana nawet w niewielkich ilościach, nastawia organizm na produkcję tkanki tłuszczowej, zwłaszcza gromadzącej się wokół narządów wewnętrznych). Według prof. Grażyny Cichosz, żaden inny składnik diety nie sprzyja otyłości tak, jak fruktoza, zwiększa ryzyko wystąpienia cukrzycy typu 2, potęguje apetyt, prowadzi do reaktywnej hipoglikemii (g***townych zmian poziomu insuliny oraz glukozy we krwi), podwyższa poziom lipoproteiny niskiej gęstości i trójglicerydów, powoduje spadek wrażliwości organizmu na leptynę, hamuje wytwarzanie ATP, przyczynia się do zwiększenia możliwości wystąpienia zespołu jelita drażliwego, może powodować zaćmę cukrzycową. Poważnym negatywnym zdrowotnie skutkom spożywania syropu glukozowo-fruktozowego zapobiegać miałaby masowa produkcja syropu glukozowo-fruktozowego o niskim indeksie glikemicznym. Na razie rozwiązanie to nie jest szeroko stosowane.] tak, tak samo zdrowie bo wystepuje w przyrodzie :D uran tez wystepuje w przyrodzie i jest calkowicie naturalny :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepsze są słodziki przypadkowo odkryte przy produkcji środków owadobójczych... Są już w żywności !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
każdy cukier w wielkich ilosciach sprzyja tyciu i podbnych efektów które wymienilas/es / Tran jest zdrowy ale ma duzo tluszczu. wiec jak bedziesz pila litrami to tez dupa ci urosnie . Ludzie tu chodzi po prostu o umiar. UMIAR . Jak ktos ma farme i moze jesc same zdrowe niech to robi/ W sklepach beda slodycze bo sie sprzedaja wiec jest na nie popyt i beda je robic. Ale nikt nie kaze wam w ten regal wchodzic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×