Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaa2684

Kontrola z Zus

Polecane posty

Gość gość
jakie laczone, co ty pyerdolisz poyebye ?

Gość gość
3x jestem od samego początku na l4 i nigdy ani mnie ani żadnej znajomej nie kontrolowali na ciazowym... Raczej dają na luz

Gość gość
A nawet jak skontrolują to co udowodnia, ze nie jestes w ciąży? Bo raczej nie udowodnia ze źle sie czujesz, ze boli brzuch, kregoslup?

Gość gość
A nawet jak skontrolują to co udowodnia, ze nie jestes w ciąży? Bo raczej nie udowodnia ze źle sie czujesz, ze boli brzuch, kregoslup?

też jestem na l4 ze względu na pracę fizyczną, jak miałabym wrócić do pracy jak trzeba ciężkie rzeczy podnosić a w ciąży nie można?

Gość gość
Jako wnuczka lekarza orzecznika moze ge powiedzieć tyle, są kontrole ale to tylko formalność, bo kobiecie w stanie blogoslawionym nie mozna udowodnic ze symuluje.

Gość gość
Chyba ten temat założyła lipcowka, by udowodnic dziewczyną ze nie oplaca sie oszukiwać zusu :) hihihihihi

Gość gość
Taaa nie oszukiwać zusu hehe trzeba byc debilem

Gość gość
Dodzwonić sie do zusu nie mozna, po czym pofatygowalam sie tam ze sprawą i wchodze, pani w okienku mi mówi bym poczekala chwilke.ok czekam. Patrze a ta c**a krzyzuweczke rozwiązuje, kawusie pije i obrzera się ciastem, które przyniosla jej psiapsiółka z okienka obok. Czekam 5-6min. Pytam czy juz moge, ona ze tak. Podchodzę a tu Tel. Proszę czekac-znowu uslyszalam. Slysze, skarpetki są po lewej str, a spodnie na polce, masakra!!! po 15min podchodzę, pytam a ta k***a mi mówi, ze teraz zaczyna przerwe, a moja sprawa wymaga ok 15min czasu, wiec 30min kolejne w plecy!!!!

Gość gość
Ja bym tam jej zrobila awanturę!

Gość Hania mała
Oczywiście że można dodzwonić się do ZUSu. Jest ogólna infolinia. Trzeba czasami chwilę poczekać, ale odbierają. Wiem, bo dzwonię tam regularnie i jeszcze nie było, że się nie dodzwoniłam.

Gość kaa2684
spokojnie bez kłótni ;D moja ginekolog wypisuje mi zwolnienia na 3 tygodnie i tak będę miała do końca porodu ;D na szczęście nie mam zagrożonej ciąży tylko musiałam iśc na L4 bo mnie znajomi zatrudnili jak byłam w ciąży wcześniej u nich pracowałam ale na czarno ;D chodzic mogę itd tylko chciałam wiedziec w jakich mniej więcej godzinach mogę się ich spodziewac i czy w weekendy tez...Mnie się wydaje,że mogą przychodzic tylko wtedy jak zus urzęduje boTo by było nienormalne żeby wpadli o 17 w sobote zobaczyc czy jestem jak napisała jedna z was ...

Gość kaa2684
spokojnie bez kłótni ;D moja ginekolog wypisuje mi zwolnienia na 3 tygodnie i tak będę miała do końca porodu ;D na szczęście nie mam zagrożonej ciąży tylko musiałam iśc na L4 bo mnie znajomi zatrudnili jak byłam w ciąży wcześniej u nich pracowałam ale na czarno ;D chodzic mogę itd tylko chciałam wiedziec w jakich mniej więcej godzinach mogę się ich spodziewac i czy w weekendy tez...Mnie się wydaje,że mogą przychodzic tylko wtedy jak zus urzęduje boTo by było nienormalne żeby wpadli o 17 w sobote zobaczyc czy jestem jak napisała jedna z was ...

Gość kaa2684
nie jestem lipcowa tylko kwietniowa...

Gość gość
ale co to ma za znaczenie, ze ci wypisuje zwolnienie za kazdym razem na trzy tygodnie ? jezeli jest ciąglosc i jestes na zwolnieniu dluzej niz 33 dni, to i tak zus c**placi i dlatego kontroluje . nie kontroluje kiedy jestes na chorobowym tylko do 33 dni i potem wracasz do pracy.

Gość kaa2684
wiem i dlatego pytam tylko te kobiety które były kontrolowane jak mniej wiecej to wygląda

Gość gość
no to po co piszesz ze na trzy tygodnie za kazdym razem masz wystawiane zwolnienie? no chyba nawiazujesz do wpisu tej ignorantki na poprzedniej stronie ktora cos tam bredzila o jakims laczonym zwolnieniu :O A poza tym juz dostalas informacje kiedy kontroluja i jak to wyglada

Gość gosczszs
Ja Tobie siedziec na tym temacie nie karzę wiec daruj sobie. Może chciałabym się dowiedziec od większej ilości kobiet. Pisze sobie ze trzy tygodnie i nic Ci do tego

Gość kaa2684
gosczszs nie podszywaj sie !!! ale tu C**przyznaję racje bo siedzi taka i głupio komentuje. nie kontrolowali Cię to się nie wypowiadaj

Gość gosczszs
blreeeeeeeeeeeeeeee

Gość gość
rozmawiałam kiedyś z kobietą z Zus na temat L4, zauważyła ona taką zależność. Te co pracują na etat u kogoś w 90% tak "źle znoszą " ciążę i od chwili ujrzenia 2 kresek na teście idą na chorobowe Zaś te co pracują u siebie(we własnej firmie) to w 90%"dobrze znosi ciążę" i pracuje do końca...........................Czary? czy leniwe pasożyty?

Gość gość
a to s p i e r d a l a j autorko durna p i z d o

Gość gość
zdecydowane lenie, nie ujmując tym co mają zagrożoną ciążę.

Gość jagodowapanienkazgdańska
dokładnie, wstyd a potem płacz i latanie po Mopsach

Gość zniesmaczonajulia30
a niech im się ZUS za d**y wezmie :-D nie udowodni że symulują? chciałybyście!a jak udowodnią to każą zwrócić cała kasę co do złotówki plus odsetki i kara za wyłudzenie. Moja szwagiera tez była taka cwana... musi oddać 17 tyś do końca miesiąca :-D

Gość gość
do mnie wczoraj przyszedł gość z zus, jestem w 15 tygodniu. Sprawdził czy rzeczywiście leżę i wykonał szybkie badanie ginekologiczne, bo nawet po mnie nie widać że jestem w ciąży...napisał raport i poszedł.

Gość gość
a potem za to wybuduja sobie kolejna luksusowa siedzibe w ktorej beda wpyerdalac delicje i wedlowskie torciki, a jak ! kto bogatemu zabroni !

Gość gość
badanie ginekologiczne, jaki pustak hahahahahahaaha

Gość gość
i pewmie cie jeszcze wyroochal nie ? :D