Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fifilla

konsolidacja kredytów

Polecane posty

Gość fifilla

czy konsolidacja naprawdę się opłaca? Zadzwonili do mnie z mojego banku i zaproponowali kredyt konsolidacyjny. Umówiłam się z babką na rozmowę jutro, bo przecież muszę sobie sprawdzić jakie mam zadłużenie faktycznie (kredyt, karta kredytowa, raty) jakie mi wychodzi średnie oprocentowanie. Okazuje się że moje łączne zadłużenie to 6750zł, oprocentowanie "średnie" około 13 %... czyli z moich wyliczeń wynika że koszty samego zadłużenia to ponad 800zł. Ale nie wiem czy dobrze to wszystko liczę;/ Bank mi powiedzial że jestem ich klientką już długo, dlatego dadzą mi konsolidację na 0%... ale przecież nie ma głupich, nikt mi nie da kredytu nie zarabiając na nim, ot tak żeby mi zrobić przyjemność. Myśłicie że naprawdę mi się to będzie opłacało, czy lepiej spłacać wszystkie długi osobno żeby się w gorsza kiszkę nie wpakować?

Gość gość
umiesz liczyc ,to licz na siebie

Gość gość
My podchodzimy do klienta profesjonalnie. Znamy Twoje potrzeby. Pomagamy! Udzielamy kredytów konsolidacyjnych. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą Kontrasta - 534 810 900 , kontrasta777@gmail.com

Bèdziesz spłacac moze mniejszą sumè co miesiąc, ale np. 5-8 lat dłuzej. Autorko, posplacaj jak najszybciej karty kredytowe, i schowaj je głèboko na dnie szafy. Z takim zadluzeniem, o ile je splacasz regularnie, nie musisz nic konsolidowac. Zacisnij pasa, pozbądz siè kart, potem rat, zostanie sam kredyt, pewnie mieszkaniowy, i spokój. Nie ma darmowych obiadów, wedlug powiedzenia, a banki mają teraz nadmiar gotówki, i tak wpychają ludziom te kredyty, pozyczki, prawie na siłè.

Gość gość
Nie jest powiedziane ze musisz je spałacać dłużej. Pracuje w Banku i oferty konsolidacji mają sens w dwóch przypadkach w pierwszym jeśli kogoś przerastają miesięczne raty i wtedy faktycznie kredyt rozkładany na dłuższy okres daje możliwość spłaty jednego o niższej racie, druga konsolidacja ma sens wtedy kiedy Bank daje proponuje naa kredyt gotówkowy a Twoje kredyty brane z czas temu są droższe tzn wyżej oprocentowane. Nowy kredyt pewnie wiaze się z zapłata prowizji bo i ubezpieczeniem go (jednorazowe opłaty) ale zdąża się ze konsolidacja mimo kosztów prowizji i ubezpieczenia wychodzi taniej. Najłatwiej jest Ci to policzyć sumując wysokość rat i okres spłaty i porównać z symulacja kredytu konsolidacyjnego :)

Gość gość
Wkradł się jakiś błąd w tym co napisałam druga możliwość konsolidacji ma sens wtedy kiedy bank daje promocje na kredyt gotówkowy.