Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagoda Milewska

Problem z zakupem wózka Niezdecydowana

Polecane posty

Gość Jagoda Milewska

Termin porodu mam na koniec grudnia. Już praktycznie cała wyprawka gotowa, brakuje tylko wózka. Nic mi się nie podoba, nic mi nie pasuje... mąż zły, że jestem niezdecydowana. A ja chciałabym połączyć funkcjonalność z ciekawym, estetycznym wyglądem. Gdzie polecacie szukać? Zależy mi na dużej gondoli i na tym żeby wózek nie był jakiś bardzo ciężki.

Gość gość
ja wybrałam największą gondole dostępną u nas na rynku. dokladnie mój model to: Jedo -> Bartatina -> Alu Plus Elegance -> Memo i mój kolor to 227 :)jedo.pl/pl/#/bartatina/alu%20plus%20elegance/memo/polska firma, ten model jest na skórzanych pasach, a nie na sztywnych amortyzatorach - wózek płynie po każdym, nawet najbardziej wyboistym terenie :) i cena rewelacyjna, bo całość zamkniesz w 2000zł. polecam!

Gość gość
dodam, ze nawet w lesie dał radę! :)

Gość gość
Ja wózek zamówiłam dopiero jak byłam w szpitalu, trafiłam na patologię kilka dni po wyznaczonym terminie, niby na wywyołanie, ale samo się w końcu rozkręciło, ale to nieważne, wózek zamówiłam przez allegro, niby wcześniej chodziłam z mężem oglądać po sklepach, ale jakoś nie mogłam się zdecydować, ale w szpitalu miałam sporo czasu, żeby przejrzeć opinie, posprawdzać ceny, znalazłam artykuły na temat testów wózków i mój wybór padł na wózek 3 w 1 firmy Riko model Primo, porządny wózek, polskiej produkcji, łatwo się składa, ma sporą gondolę, porządnie zabudowaną spacerówkę, co dla mnie jest dużym plusem, bo jak mój maluch się do niej przesiądzie może być jeszcze chłodno, dodatkowo dostałam torbę, folie przeciwdeszczową, pokrowce na nózki, moskitierę i nawet pompke do kół, które są duże, fotelik porządnie wykonany, dobrze wyprofilowany, zresztą korzystam z niego często, bo jeżdże sporo ze swoim smykiem, naprawdę za taką cenę świetny wózek, ja polecam, i jeszcze dodatkowy plus to piękne kolorki, ja mam akurat szary.

Gość AnnaMaria26
Ja mam bebetto expander. Niby lekki jak na tego typu wózki, ma duże koła, pompowane. Dość przyjemnie się prowadzi, nawet po dziurach jak się jedzie to tak nie trzęsie, ładnie chroni przed wiatrem, słońcem i deszczem. Można obracać siedzisko tył na przód. Ale to wnoszenie na 3 piętro... poezja. Wszyscy sąsiedzi wiedzą kiedy wracam ze spaceru. Ale jak mieszkasz na parterze/domu to jak najbardziej ;)

Gość Jagoda Milewska
Dzięki za odpowiedzi. Zależy mi też na jeszcze jednej rzeczy, o której nie napisałam - mianowicie żeby wózek był produkcji Polskiej. Wiem, że Riko jest, nie wiem jak reszta? Nie wiem czemu akurat tak przy tym się upieram, ale też słyszałam, że polskiej produkcji wózki są najtrwalsze.

Gość mijaks
Quinny- fajny nowoczesny wygląd Graco Symbio- jak wyżej, lekki Graco Evo- superlekki i praktyczny Teutonia- bardzo dobre, choć mi się nie podobają wizualnie

Gość gość
Ja wlasnie nabylam wozek polskiej firmy tako, a model acoustic. Wozek jest boski, ma duza gondole i amortyzatory, ktore bujsja dziecko, a nie jak w innych glowka odskakuje przy wiekszych wertepach. A wiadomo jakie sa nasze chodniki... z calego serca polecam tako, maja naprawde materialy wysokiej jakosci i wozki dopracowane sa w szczegolach.

Gość gość
Concord Fusion - rewela, chyba nie spotkałam lepszego wózka Casualplay S4 - równie dobry

Gość wózkomaniaczka
Ja miałam wózeczek quinny moodd,śliczyny,bardzo dobrze się go prowadziło,wygodny dla dziecka. Polecam! :)

Gość wózkomaniaczka
Ja miałam wózeczek quinny moodd,wizualnie pięęękny,bardzo wygodny w prowadzeniu,dla dziecka też duża wygoda,dokupiłam do niego fotelik maxi cosi cabrio fix który można montować na ramie wózka! Polecam!

Gość gość
Ten quinny moodd to jakas zenada... designerski,ale wygody dziecka to ja jakos nie widze...

Gość wózkomaniaczka
gość mówię z doświadczenia ty tez?

Gość gość
ten o ktorym pisałam ja - Jedo - jest polski, mocny, jest tam oczywiscie spacerowka i fotelik procz gondoli, aluminiowy stelaz, pompowane kola :) i wizualnie mi odpowiadał też :)

Gość gość
Wozkomaniaczko, no ja takiego nie mam i chyba bym sie nie zdecydowala, moze jakby mi ktos za darmo taki wcisnal...moze i dla ciebie byl wygodny, a jestes pewna ze dla dziecka tez?

Gość wózkomaniaczka
Nie widziałam żeby mojemu dziecku było w nim niewygodnie,gondolka jest duża,siedzisko spacerowe również. ale każdy ma prawo do własnego zdania,mojemu dziecku było w nim wygodnie! :)

Gość gość
ja tez mówię z doświadczenia. a co myslalas ze nie?

Gość gość
Oczywiscie ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania:) ty twierdzisz ze dziecku bylo wygodnie a ja ze nigdy bym takiego nie kupila.

Gość wózkomaniaczka
czyli quinny u Ciebie się nie sprawdził? możliwe,nie twierdzę że każdego musi zachwycać,ja byłam bardzo zadowolona! :)

Gość wózkomaniaczka
Dokładnie ;)

Gość wózkomaniaczka
Dziewczyny chwalą też wózki mutsy,ale ja nie zdecydowałam się na niego bo był strasznie ciężki.

Gość gość
A ja mam (obecnie w wersji spacerowej) Alpinę FX i polecam wszystkim, którzy szukają naprawdę solidnego wózka za przyzwoitą cenę. Mieszkam przy lesie i codziennie maszerujemy ubitą drogą no i leśnymi, czyli po piachu. Ten wózek jest jak czołg jeśli chodzi o pokonywanie nierówności. Ma dobrą amortyzację i córcia zasypiała mi po minucie od wyjścia z domu. Uwielbiałą spać w tej gondoli. Teraz jest już ciekawska ale też w spacerówce potrafi zasnąć. Jest to też wózek polski od śrubki po materiał:) Odnośnie dużej gondoli, to ten wózek ma chyba największą gondolę, bo ma 80 cm długości(wymiar wewnątrz). Chyba przeciętnie wózki mają od 60 kilku do 70 cm z tego co pamiętam. Popatrz sobie w necie ale trzeba koniecznie kupując wózek zobaczyć go w sklepie. My zresztą kupiliśmy w normalnym sklepie, sprzedawca nam od razu zmontował, pokazał i jeszcze sobie nim pojeździliśmy:) pozdrawiam i miłych zakupów, bo to chyba najmilsze zakupy na świecie:)

Gość innnerllla
jeśli priorytetową kwestią jest dla Ciebie duża gondola to myślę, że z wózka Passo będziesz zadowolona, co ważne można go przekształcić w spacerówkę no i ma fotelik więc w jednym wóżku masz wszystkie potrzebne opcje :)

Gość Tako CityMove
Również byliśmy z M bardzo niezdecydowani, jeśli chodzi o wózek. Ciągle coś nie pasowało, co rusz zmienialiśmy zdanie, kryteria itd. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na polski wózek firmy TAKO model CityMove. Jeździmy nim już ładnych kilka miesięcy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Wózek prowadzi się bardzo lekko, ma solidne amortyzatory, pompowane kółka (przednie są skrętne), fajną, pojemną gondolę i odpowiednio głęboką i wysoką budkę, która fajnie chroni dziecko zarówno przed słońcem, jak i zimnem (budki w niektórych gondolach to dramat - płytkie, niskie, słabo zamocowane). Bardzo porządna rączka obszyta sztuczną skórą, profilowana, z regulacją wysokości. Wózek nie jest wprawdzie taki lekki na jaki wygląda, ale świetnie się składa, tak że nie jest to duży problem mimo iż mieszkamy na 3. pietrze bez windy. Jedyne, co mi nie do końca pasuje w tym modelu, to trochę za mały kosz na zakupy (ale plusem jest to, że jest zamykany na zamek), ale nie był to w naszym przypadku priorytet. Wózek kosztował latem ok. 1700 zł - uważam, że naprawdę warto. Jest to model tegoroczny, ale na ulicach widzę coraz więcej tych wózków (ale na szczęście nie jest tak oklepany jak X-Lander czy Jedo Fyn, na którymi również się zastanawialiśmy).

Gość gość
Jedo Bartatina to istny czołg! Pozbyłam się go, bo nie byłam w stanie sama z dzieckiem na spacery chodzić mieszkając na pierwszym piętrze! Odradzam!

Gość gość
Ja polecam Mamas&Papas Sola :) Cudny, praktyczny, wygodny i śliczny. Jeżdżę nim po pozbyciu się poprzedniego już półtora roku i żal będzie mi go sprzedać. Nie wspomnę już o tym, że wiele razy obcy ludzie zwracali na niego uwagę jaki jest piękny :)

Gość gość
Obejrzałam oba wózki i gdybym miała wybierać to i tak skłaniałabym się ku Primo z Riko, Passo Euro Cartu też fajny, w sumie oba są polskiej produkcji, ale jednak moim zdaniem Primo jest poprostu ładniejszy, ale to moje zdanie.

Gość gość
BABYACTIVE BALLERINA!!! Rewelacja!!!! Super duże pompowane koła (żadne tam badziewiaste skrętne), mega duży, porządny kosz na zakupy, spora gondola, możliwość założenia w spacerówce budki na nóżki, gdyby złapał nas deszcz/snieg, regulowana rączka...w głębokim podnoszone oparcie. Świetny wózek (ja kupiłam używany model " style"). Super amortyzacja.. wózek świetnie się spisuje na nierównych chodnikach, w lesie, na wertepach, kostce brukowej.. jest bardzo skrętny (nie podnoszę przednich kół do góry, tylko lekko przyciskam rączkę do ziemi i skręcam), prosty w prowadzeniu. Zjeżdżam nim po schodach (czasem też wjeżdżam) razem z dzieckiem. Z początku może wydaje się ciężki czy duży.. ale to tylko pierwsze wrażenie. Nie zamieniłabym go na inny. :)

Gość gość
taaa, w lesie, podczas huraganu i jak jest 2 metry śniegu, a potem okazuje się, że jak trochę zawieje, to się nie chce dupska zza drzwi wystawiać :D Pompowane koła przydają się jak ktoś na wsi mieszka i non stop chodzi po dziurach. W mieście to bezsens

Gość gość
Nieprawda! Mieszkam w mieście.. i koła duże, nieskrętne właśnie są potrzebne. Ja akurat mam w pobliżu domu i park z alejkami czarnymi, i taką drogę (bez chodnika i pobocza) z czarnego żużlu, piachu.. z dziurami (a tam są najlepsze spacery, bo to droga do działek i ******iewielki), mam nierówne chodniki, mam kostkę brukową, ale też polbruk, nowe chodniki itp. Tym wózkiem bez problemu wjeżdżam do autobusu nawet jeśli kierowca- burak go nie obniży... Dziecko się w wózku nie telepie.. Koleżanka ma Tako Lareta -porażka.. szłyśmy kiedyś obok jej domu (wyboista, bardzo nierówna kostka brukowa)- ona ma amortyzatory w tylnych kołach, dosyć sztywne, z przodu brak. Córkę telepało równo.. a mój synek był lekko bujany.. Ja tam jestem do takiego wózka przekonana. No chyba, że ktoś mieszka na osiedlu, gdzie tylko i wyłącznie nowiuteńkie chodniki, niskie krawężniki.. i nigdzie (poza to osiedle) nie ma zamiaru się z dzieckiem wybierać. To ewentualnie może sobie kupić jakiś inny. Dla mnie porażką są wózki, których gondole mocowane są na pojedynczym uchwycie.. Gondola powinna mieć 2 zaczepy.. jak widzę te wózki, które całe sztywno chodzą, jak matka zjeżdża z krawężnika (bo są zamocowane na 1 uchwycie, na środku gondoli) to tylko współczuć. Więc 1: podwójne umocowanie gondoli, 2: duże piankowe lub pompowane koła, bez funkcji skręcania