Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapalenie jamy ustnej i guzek pod brodą

Polecane posty

Gość gość

moj synek ma zapalenie jamy ustnej :( bardzo cierpi :( nic nie je, jedynie pije kaszki i wodę :( ma tak od 3 dni bierze jakies leki przeciwgrzybicze, nystatyne, fiolet ale nadal go to boli :( a dzis jeszcze zauwazylam ze chwyta sie pod brodą , wyczułam tam ewidentnie taki mały guzek, szkoda ze dopeiro teraz bo rano bylismy u lekarza, ale lekarz tego nie sparwdzil :( czy to moze byc od tej zainfekowanej w bąblach całej jamy ustnej???

Gość gość
na prawde zadne wasze dziecko tego nie przechodzilo???

Gość gość
pewnie wezel chlonny mu sie powiekszyl,a ruchomy jest ten guzek?

Gość gość
nie raczej w jednym miejscu :( nie dawno zaczął wręcz bić sie pod brodą i płakał :( i wtedy wyczułam ten guzek... oszaleje chyba , co to moze byc czy jutro znowu go do lekarza brac ?? :(

Gość gość
jak dotykasz to on sie nie przesuwa? Moze to trzeci migdal mojej siostry syn tak mial normalnie mozna bylo go wlasnie pod broda wyczuc taki guz wielkosci orzecha laskowego.Maly juz ma go usunietego bo czesto jej chorowal,lapal infekcje gardla

Gość gość
Idz do lekarza nich to zobaczy

Gość gość
na 100% węzeł chłonny. Najlepiej nie przewiać tego- nie wychodź z nim z domu i tyle.

Gość gość
jeju po miesiacu :(((((((( chyba osiwieje :(

Gość gość
Moj syn ma tai guzek na szyi,i jest to wlasnie wezel chlonny ma od od zawsze odkad pamietam,taka jego uroda :)

Gość brzydactfooo
Taki wystajacy wezel chlonny to i ja mam,ale tak bardziej z tylu na szyi i tez go mam od zawsze

Mój młody ma mnóstwo takich guzków na szyi od urodzenia i co jakiś czas wychodzą mu nowe,które nie znikają.Lekarze mówią,że wszystko jest ok,USG też nie wykazało groźnych zmian.A ja i tak schizuję za każdym razem gdy wyczuję nowego.Nie życzę nikomu takich nerwów.No ale co zrobić,taka podobno jego uroda.

Gość brzydactfooo
z tego co sie orientuje to wiem,ze bardzo duzo ludzi tak ma

Gość gość
dziś powiekszone ma wezly chlonne, dzwonilam do naszej lekarki powiedziala ze tak ma byc bo ten stan zapalny gdzies "utkwił" :( w poniedzialej mamy przyjechac, zeby go nie ciagac po przychodniach czesto... dzis płacze łapie sie za uszy i za szyje :(

Gość gość
ile ma dziecko?podajesz cos przeciwbolowego? jak nie, to podaj koniecznie, najlepiej nurofen jesli dziecko ma wiecej niz 3 miesiace, bo nurofen podziala tez przeciwzapalnie

Gość gość
no i jak do wieczora stan dziecka sie pogorszy to nawet nie czekaj tylko do lekarza lec, czasem na stan zapalny jamy ustenj trzeba podac antybiotyk,

Gość gość
ale on bierze antybiotyk od poneidzialku augumentin, od wczoraj nystatyne, oprocz tego jakis syrop przeciwgrzybiczy fluco... fiolet , i na zmiane ibum i nurofen synek ma prawie trzy latka je tylko kaszki i jogurty naturalne najgorzej sie martwie tymi węzłami :( i tym ze szarpie sie za ucho i za szyję :(

Gość gość
Nie martw sie tymi wezlami, przy takich schorzeniach to normalne,najgorzej,ze maly cierpi :( A ibum nie jest na bazie ibuprofenu przypadkiem? bo jak jest to nie mozesz podawac tego razem z nurofenem,jak juz to z paracetamolem,zobacz w ulotce

Gość gość
Moja 1,5 roczna córka niedawno przechodziła zapalenie jamy ustnej, bidulka.Nie zycze nikomu, dziecko sie okropnie meczy a pomoc nie ma jak.:( W nocy spala po 3-4 godz, a tak to płakała..Moja brala antybiotyk w zastrzykach, bo wymiotowala.jak tylko poczułacoś innego jak woda albo słaba herbata. Przez 3 dni nic nie jadła, ale chociaż piła na szczęście. Ciągle przeciwbólowe, które tak naprawdę mało co dają na takie rany,ale co wyrobisz... Guzkow nie miala, ale to pewnie węzły chlonne, przy infekcji normalne. Lekarz obejrzy przy okazji.. Trzymaj.sie, wiem co przeżywasz. Siły dla Ciebie i.zdrowia dla synka!

Gość gość
ibum podajesz na zmiane z nurofenem? pogielo cie dziewczyno? to jedna i ta sama substancja czynna, zrujnujesz dziecku wątrobe i nerki ibuprofen podaje sie na zmiane z paracetamolem!! i jeszcze jedno-skoro dziecko ma antybiotyk od poniedziałku i nie ma poprawy to lec do lekarza bo widac, ze nie dziala! w 5 dobie musi byc poprawa przy antybiotyku!

Gość gość
oczywiscie ze mialam na mysli paracetamol :( z tego wszystkiego walę błędy :( najgorzej martwie sie ze nie je :( ciagle tylko woła jogurty naturalne ... a nie wiecie czy moge mu posmarowac te wezly amolem i zalozyc szalik??? bo jak dzwonilam do lekarki to zapomnialam zapytac , ale kazała tego nie przeziebic!!!!

Gość gość
ale antybiotyk zaczął brac na zapalneie GARDŁA ANGINE od poneidzialki wieczorem , a przestal jesc i zaczelo go bolec od wtorku wieczorem ... lekarz nic nie mówila zeby zmienic antybiotyk teraz przy smarowaniu nystatyna poleciała mu krew z dziąseł :( w kazdym miejscu :( dzieki za wsparcie ... pragnę by było juz tydzien pozniej, bo tutaj czas ma swoje znaczenie !

Gość gość
Szalik mozesz zalozyc,ale czy bedzie chcial go nosic? Smarowac to raczej bym niczym nie smarowala,a sluchaj sprobuj popsikac mu buzie tantum verde czy jak to tam sie pisze,wiem,ze bardzo lagodzi bol gardla to moze i buzke zlagodzi,no nie wiem co Ci doradzic no.

Gość gość
A i tym ze nie je to tez sie nie martw zabardzo,nie je bo nie moze jogurty dobrze ze zjada i dawaj mu duzo plynow do picia najlepiej sama wode w temperaturze pokojowej

Gość gość
dziecko bierze antybiotyk, nystatyne, fiolet i nic sie nie poprawia tylko pogarsza? i lekarka każe ci zwlekac do poniedziałku?masz beznadziejną lekarke, zaprawisz dziecko na amen, widac antybiotyk zle dobrany, konieczna zmiana!!!dziewczyno, na co ty czekasz?

Gość gość
jak guzek sie rusza i boli to jest to zmieniony odczynowo węzeł chłonny. Jak się nie rusza i nie boli to bym to pokazała lekarzowi.

Gość gość
ludzie nie straszcie mnie bystatyne fiolet bierze od wczoraj zaledwie antybiotyk od poneidzialku na angine dzis to juz jakby nie guzek a takie zgrubienie wezel chlonny powiekszony i boooooli go bardzo bo az sie szarpie za szyję poskubał dzis pączka :) wypil 4 jogurty naturalne :) i uwaga dał sie wkoncu posmarowac w buźce :) i chodzi w takim golfiku co pod kurtke sie wklada , nawet spał w tym :)