Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzulijeuk

NIANIA czy Żłobek Co lepsze dla 3 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość dzulijeuk

Wypisujcie drogie mamusie swoje za i przeciw

Gość gość
Żłobek! Nianie grzebią po szafkach (ZAWSZE! taka natura ludzka niestety) i mają w d***e dzieci z reguły- nie zajma sie tak jak panie pod nadzorem ;)

Gość gość
zlobek niania to jednak obca osoba. ktorej nikt nie nadzoruje. niania tylko pilnuje aby dzicku nic sie nie stalo w zlobku sa rozne zajecia i dzieci sie rozwijaja dodatkowow maja kontrole i mniejsza szansa, ze cos sie stanie

Gość mamadwóchdziewczynek
Wg mnie tylko niania na tym etapie; po pierwsze tak malutkie dziecko zdecydowanie powinno mieć opiekę 1:1 najlepiej w znanym mu otoczeniu /dom/, w stałych parametrach temperatury, światła... po drugie taki maluch jest narażony szczególnie na wszelkie choroby, które w żłobku będzie na pewno łapał, po trzecie kwestia wygody - niania przyjdzie do domu, zajmie się dzieckiem czy zdrowe, czy śpi, czy chore... do żłobka trzeba dziecko dowieźć, odpowiednio wcześniej obudzić, spakować co potrzebne, czasami może obudzić a później odebrać... Jedyny minus niani to cena. Oczywiście niania musi być zaufana. Ja miałam nianię do małej, nie brałam pod uwagę żłobka, niania zajmowała się odkąd mała skończyła 8 m-cy.

Gość mamadwóchdziewczynek
zajęcia rozwijające dla dziecka 3 miesięcznego? Co do grzebania w szafkach to moja nie grzebała, ale nie miałabym nic przeciwko temu żeby pozostając w zgodzie ze swoją naturą niania zajrzała do szafki ;-) Nie trzymam tam granatów ;-)

Gość gość
suka dluzej sie opiekuje sczeniakami niz wy jak mozna pozbywac sie 3 miesiecznego dziecka? z kim wy macie te dzieci ze wam pozwalaj na takie rzeczy?

Gość dzulijeuk
Prawić morałów mi nie musisz bo mnie w ogóle nie znasz ! Mieszkam w UK. Przyjechałam tu na studia -jestem na III roku licencjatu i trafiło mi się dziecko więc Ty na moim miejscu nie chciał(a) byś kontynuować nauki ? Mój narzeczony to 29 letni (pracujący już) odpowiedzialny facet , który oczywiście nie jest za tym by Jego córunia zostawała z obcymi ludzmi ale wie , że zależy mi by skończyć studia więc daruj sobie bo i bez twojego jadu jest mi ciężko...!

Gość gość
mama

Gość gość
suka dluzej sie opiekuje sczeniakami niz wy jak mozna pozbywac sie 3 miesiecznego dziecka? z kim wy macie te dzieci ze wam pozwalaj na takie rzeczy? ********************************* Z tym się zgadzam. Święta prawda.

Gość gość
na studiach możesz złożyć wniosek o roczny urlop, więc dziękuje... MAMA i koniec!!!

Gość gość
o rany, jak ślicznie i kąśliwie nazwałaś swoje dziecko," prztrafiła sie córunia". Gratuluję. Moja odpowiedź: Dobra niania. może chociaż ona da dzieciątku troszke uczucia. Mamunia.

Gość gość
a co was obchodzi jak długo ktoś jest na macierzyńskim? wielkie panie od umoralniania się znalazły

Gość gość
28.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość a co was obchodzi jak długo ktoś jest na macierzyńskim? wielkie panie od umoralniania się znalazły a czy ty przeczytałeś/łaś że tu o studia nie prace chodzi?? o to aby nie przerywać nauki? a można wziąć urlop chyba dziekanka czy jakoś tak się nazywa i spokojnie zająć się dzieckiem, a potem do żłobka oddać..

Gość dzulijeuk
jestem na ostatnim roku i według ciebie jest sens robić jakąkolwiek przerwę ? A pozniej tak czy inaczej musiała bym córkę posłać do żłobka bądz zatrudnic nianię .

Gość gość
oczywiście, że niania.

Gość gość
owszem, ale 3 miesięczne dziecko nie jest to roczne dziecko, a z resztą widzisz jak się rozwija? takie dzieciątko potrzebuje jeszcze mamy i tyle, ty już zdecydowałaś, po prostu należysz do osób stawiających karierę na piedestale tylko się nie zdziw, jak będziesz stara i trzeba będzie ci szklankę wody podać to wylądujesz w domu starców, bo córeczka będzie robić karierę tak jak mamusia wcześniej.

Gość gość
Ja tez nie ufam obcym w moim domu I dlatego nigdy bym sie na niespokrewniona nianie nie zdecydowala. Tym bardziej, jesli mieszkasz w uk, gdzie zlobki sa bardziej cywilizowane u nas.

Gość gość
ona mieszka u nas, teraz przyjechała na studia, co za głąby tu siedzą...

Gość gość
Oczywiście, że niania

Gość dzulijeuk
22:15 hehe moja córka nawet roku nie będzie miała gdy ja skończę studia :) Więc raczej nawet nie będzie pamiętała, że jej mama zostawiała ją na kilka godzin w żłobku :P

Gość gość
Ja osobiście byłam nianią, przez jakieś pół roku, i rodzice byli ze mnie bardzo zadowoleni, nie grzebałam w szafach, dbałam o małego, nie miałam wysokiej stawki, a mimo wszystko starałam się jak mogłam :) okazało się jednak, że sama zaszłam w ciąże więc musiałam zrezygnować, bo kręgosłup zaczął mnie boleć od dźwignia dziecka i nie dawałam rady, więc zrezygnowałam :) znaleźli inną nianie

Gość gość
Ja nikomu obcemu nie powierzylabym takiego malenstwa. Mogłabym najwyżej z babcią a jeśli nie to poczekalabym z pracą