Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile godz przerwy pomiedzy posilkami maja wasze ok 3 lub 4 msc dzieci

Polecane posty

Gość gość

Czy same wytrzymują dłuższa ilosc godz i ile to jest czy np wybudzacie i jak przy tym wyglada ich przybieranie na wadze, przy jakich ilosciach wypijanego mleka (chyba ze karmisz piersią, no to wiadomo, nie wie sie). Dzieki za odpowiedzi, bede wdzieczna za info.

Gość gość
Chodzi mi głównie o NOCE - nie sprecyzowalam w temacie

Gość gość
nie wybudzalam mojej corki, a zaczynała przesypiać całe nocki pod koniec 2 mca życia....spała spokojnie te 8,10 godzin wtedy...

Gość gość
aha, nie pamiętam ile wtedy jadła...wg rozpiski na puszce mleka, to było chyba 5 albo 6 posiłków na dzień....tak co 3 h

Gość uhsila
w dzień je co 3h na spacerze co 4h ,noc całą śpi dopiero po 7h woła o jedzenie

Gość uhsila
aha mnie lekarz zabronił wybudzania bo noc jest dla odpoczynku układu pokarmowego

Gość gość
ktos jeszcze sie wypowie?

Gość gość
na tym etapie moje dziecko noce przesypiało już z palcem w nosie. Zaczeło przesypiac jak miało miesiąc. Nie wybudzałam, bo tego nie uznaję- noc jest od spania a nie od jedzenia. Córka wagę urodzeniową miała 2800 a w wieku 3 m-cy juz taki pulpet była. teraz ma 5 m-cy i wazy 7200 :/ strasznie dużo, nie lubie grubych dzieci :/ więc teraz mleko je 2 razy a tak to warzywa, mieso, owoce bez kleiku.

Gość gość
a czy pamietasz moze jak dziecko ci zaczynalo przesypiac noce - ile jadło w dzien? Jeszcze jak na samym mleku było. Albo tez ilosc karmien chociaz

moja ma 3m skończone - je co 2,5h w dzień po 120ml (max), większość nocy zaczęła przesypiać niedawno tj. jak zaczęła jeść po 120ml- wcześniej jadła po 90ml i częściej się budziła w nocy, teraz śpi od 19 do 4-5 rano, potem do 7-8

Gość gość
Mój synek ma 15 tygodni przesypia od ok. 22.30 do 8.00. W dzień zjada 5-6 porcji mm po 180 ml. Mniej więcej karmię co 3 godziny

Gość gość
gość a czy pamietasz moze jak dziecko ci zaczynalo przesypiac noce - ile jadło w dzien? Jeszcze jak na samym mleku było. Albo tez ilosc karmien chociaz X w dzień jadło co 3h czasem co 4. W sumie 6 posiłków w tym 1 zamiast mleka to była zupa, bo ja wprowadzałam nowośc**** 3 miesiącu. A wcześniej od noworodka jadło 7 posiłków i po miesiącu 6- oczywiście mleko tylko

Gość gość
dzieki. Pytam bo z moja mam problem. W dzien robi bardzo długie przerwy, rzadko kiedy po 3h chce a jak juz to zje do 50ml. Fdyby nie karmienie w nocy to by miala 5 a czasem 4x karmienie a to za malo, nawet 600 ml by nie było tylko ok 500. A noce przesypia. Moze spac nawet po 8-10 h i sie nie budzi na jedzenie. Po obudzeniu i tak dopiero po ok 2 h cos tam je... * Jakies rady? Ma 3,5 msc

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] dns a ile mierzy i waży? przybiera? X waga urodzeniowa to 2800, teraz waży (5 m-cy) 7200 także przybiera strasznie duzo :o dla mnie osobiście to dramat, bo starsza tyle wazyła w wieku 8 m-cy. wg mnie jest po prostu gruba. I za cholerę nie wiem czemu aż tak przybiera- wyniki wszelkie ma wzorowe do tego ma reflux i niemiłosiernie ulewa!!! Nie wiem skąd ten przyrost. lekarz się śmieje, ze większość babć byłaby przeszcześliwa i że niepotrzebnie się martwię, bo w jej przypadku to dobrze i ze jak zacznie się ruszać to z tego wyrośnie :/

Gość gość
jakim cudem majac refliks tyle wazy??? Podziel sie wiedza chetnie sie dowiem, bo moja ma to samo. Je jak wrobel wciskane na chama i co je to wyrzyga

Gość gość
autorka: dns - ostatnio była w okolicach 50 centyla z waga a wzrost, kurd**el straszny ur 53 a teraz ma moze z 57cm przybiera bardzo kiepsko

Gość gość
w nocy bywa do szesciu godzin, zazwyczaj 5, w dzien je co 3 :)

Gość gość
mój syn tez ma refluks ma 6 m-cy i wazy 8100 ,nie uwazam zeby był gruby ....a mamusia co ma swoja córke za pulpeta to w główke polecam sie stuknac bo lada dzien zacznie raczkowac chodzic i bedzie wygladac jak cień.Niektóre to maja nasrane we łbie ...zamiast sie cieszyc ze dziecko je i rosnie to płacza

Gość gość
dokladnie! powinnas sie cieszyc ze tyle wazy majac refluks, ty chyba nie wiesz co to prawdziwy refluks...