Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrzciny mam problem pomozcie

Polecane posty

Gość gość

mam siostre cioteczna,z ktora od wielu lat nie utrzymuje kontaktu.moja matka sie upiera,zebym ja wziela na chrzestna.ja sie pytam po co,jestesmy sobie praktycznie obce.matka twierdzi,ze tak wypada,bo to rodzina a nie mam rodzenstwa,wiec bylaby to odpowiednia osoba.nie chce tez siostry ciotecznej stawiac w glupiej sytuacji,uwazam,ze to nawet nie wypada po tylu latach braku kontaktu.co myslicie?

nie daj sobie zeby mama Ci wybierała chrzestnych dla dziecka! też uważam że to głupi pomysł, zwłaszcza ze nie utrzymujecie kontaktu.

Gość gość
bo tak wypada-dla mnie to durny argument

Gość gość
oczywiście, że to bez sensu. Wybierają rodzice, a nie babcia

Gość gość
bierz osoby bliskie Ci, a nie tak bo wypada..to po co tacy rodzice? Na sile? Bez sensu..to lepiej poprzestać na jednym chrzestnym, jeśli nie macie dwójki serio osób. My na przykład mamy dwie chrzestne, bo faceta też bliskiego i zaufanego brak :)

Gość kuczorek
śmieszne. Ja wzięłam najlepszego kumpla i siostre.

Gość gość
No weź proszę. Ile Ty masz lat, że musisz się słuchać mamy?

Gość gość
wg mnie głupotą jest branie na chrzestnych koleżanek, znajomych itp to są raczej "funkcje" rodzinne

Gość gość
ja uważam że mama ma rację może dzięki temu zbliżycie sie do siebie, czasem warto popatrzyć dalej niż czubek własnego nosa. Ja na chrzestnego wzięłam kuzynka którego widywałam głównie na pogrzebach rodzinnych, zadzwoniłam, bardzo się ucieszył i dzięki temu widujemy się teraz częściej.

Gość gość
a jaką masz inną alternatywę? ale kompletnie nei widziałas sie z tą kuzynką kilka lat?

Gość gość
Sama wybierz. A nie mogą być oboje np z rodziny ojca dziecka jeśli Ty nie masz nikogo?

Gość gość
Wolalabym siostre cioteczna,nawet gdybym widziala ja tylko raz w zyciu,niz osobe obca na chrzesta tzn.obca w sensie niespokrewniona,dlatego,ze roznie bywa ja mam dwoje chrzesniakow wlasnie u obcych ludzi i zero kontaktu z nimi,nie mam pojecia co sie z nimi dzieje i gdzie sa wszystko sie urwalo.A rodzina to jednak rodzina zawsze kontakty mozna odnowic.

Gość gość
nie bierz jej!! ja zrobiłam błąd z chrzestną dla syna, wzięłam kuzynkę męża, bo się uparł ze hcrzestna będzie z jego strony i w ten sposób synek widział ciocie 3 razy w życiu czego nie pamięta bo był niemowlakiem. żałuje tego, ale czasu nie cofnę. chrzestny mu wynagradza to w 100%. widują się raz na 2-3 tyg, i mały uwielbia dziewczyne mojego kuzyna ;) ona zastępuje mu chrzestną

Gość gość
zero kontaktu przez 15 lat,wiec sami pomyslcie.zreszta ona ma 2 dzieci i nie wziela mnie na chrzestna,a nawet nie zaprosila na chrzeciny.

Gość gość
p.s.zalu do niej nie mam,nie mamy kontaktu to po co miala robic pokazowke dla calej rodziny.

Gość gość
skoro macie taki kontakt a właściwie żaden to lepiej jej nie bierz ale moze pomyśl o odnowieniu więzi, nie chciałabyś? moze zaproś ją na chrzest jako zwykłego gościa.