Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

agresywny pies

Polecane posty

Gość gość

mam roczne dziecko i agresywnego psa, niestety ma chip, co mam zrobic, gdzie sie udac czy jest mozliwosc uspienia go?

co mu zrobiłaś, że jest agresywny? Uśpij siebie, psa możesz sprzedać/oddać komuś za darmo.

Gość gość
nic mu nie robilam, odkad mala sie pojawila taki sie zrobil ;/ nie idzie z nim dac rady, niestety nikt go nie chce

Daj ogłoszenie w internecie, są ludzie którzy przygarniają takie psy i wiedzą jak się z nimi obchodzić.

Gość gość
dzieki o tym nie wiedzialam, z pewnoscia poszukam :)

Gość gość
ja tez mialam taki problem tez jak corka sie urodzila pies stal sie agrersywny nikt ci nie pomoze nie mozna uspic psa z takiego powodu ja oddalam do tesciow na wies

Możesz też zapytać w schronisku i u weterynarza, może znają kogoś kto chciałby go wziąć.

Gość gość
pytalam w schronisku nie maja miejsc, a nie podrzuce go przeciez, nieraz dochodzi do tego ze mnie ugryzie, rzuca sie na cokolwiek jak mu nie pasuje

Gość gość
chyba ze masz znajomego weterynarza ja ze swoim gadalam i sie zgodzil wiec c***omoze wazniejsze dziecko niz jakis pies

a myślałaś żeby go wysłać na tresurę? Może wcale nie musiałbyś go oddawać.

Gość gość
to powiedz to weterynarzowi i w taki wypadku mozna uspic psa bez zadnego problemu uwazaj na dziecko bo to juz pies ktory ma wypaczona psychike

Gość gość
tresura hahhaha a pozniej w kazdej chwili cos mu odbije i zagrryzie dziecko bo mu przeszkadza a matka sobie nigdy nie daruje

Gość gość
a moze dziecko uśpij debilko ? co za ludzie. .....

Gość gość
tak najwazniejsze jest dziecko niz jakis tam pies

pies z jakiegoś powodu tak się zachowuje, jeżeli był nerwowy jako szczeniak to do przewidzenia było, że będzie tylko gorzej. Ktoś to zaniedbał i wypadałoby teraz to nadrobić. Zawsze jest większa szansa, że ktoś będzie chciał wytresowanego psa.

Gość gość
ludzie ja nie napisalam ze chce go na 100% uspic i zadna debilka nie jestem, szukalam innego rozwiazania ale juz mi nic nie przychodzi do glowy

Gość gość
daj ogloszenie na tablicy.pl np lub zwróć sie do jakiegoś stowarzyszenia psiego o pomoc w wyadoptowaniu zwierza-zależy jakiej jest rasy ( wtedy szukaj np wśrod owczarkarzy np są stoawrzyszenia sos dla molosów, owczarek w potrzebie itp). Możesz sie też zwrócic na fejsie do "Psy-garnij, nie kupuj" lub podobnego czegoś. Oni są bardzo aktywni i pomocni w takich przypadkach. Współczuje zaistniałej sytuacji. Mam nadzieje, że wszytsko skonczy sie pomyślnie zarówno dla psa jak i twojej rodziny

Gość gość
oddaj do schroniska skoro nie dajesz sobie z nim rady chyba ze ktos go wezmie ale w to watpie skoro wykazuje agresje w dtosunku do dziecka albo z powodu obecnosci dziecka

Gość gość
Biegnij szybko i kup sobie drugiego a najlepiej dwa, udowodnij niedowiarkom że można, że każdy powinien mieć psa :D ...kaukaza kup bo masz do tego rozum, rękę i serce ;-)

Gość gość
schronisko zostaw na koniec-szukaj wsrod internetowych psiolubów tak jak wczesniej pisałam . Jest mnostwo zakreconych ludzi na punkcie zwierzów i czesto takie przypadki jak Twoj zwierz to dla nich szczegolne wyzwanie. Tylko szczerze opisz problem i dlaczego chcesz psa oddac. Przecież może znajdzie sie jakis dom bez dzieci który z dzika ochota zajmie sie stworem. Nawiasem mowiac psisko jest ewidentnie zazdrosne i ma dominujacy charakter.

Gość gość
pies byl dlugo przed dzieckiem, nigdy nie byl taki jak teraz - juz to pisalam !

Gość gość
Psa sie nie tresuje. Tresuje sie czlowieka do kontaktow z psem. Boszz uwielbiam ludzi, ktorzy nie maja bladego pojecia na temat psow. Autorko skontaktuj sie z jakims dobrym osrodkiem szkoleniowym i przede wszystkim dowiedz sie, czy w wieku Twojego psa mozna jeszcze cos zrobic. On wcale nie jest agresywny tylko zazdrosny o nowego czlonka rodziny. Czy dawalas mu do wachania rzeczy dziecka? Wpuszczalas do dziecka pokoju, zanim jeszcze dziecko sie pojawilo na swiecie? Czy przygotowalas psa na przyjscie dziecka na swiat? Moim zdaniem spokojnie mozna jeszcze to jakos odratowac. Jak mozna napisac ze pies ma wypaczona psychike?? :D Czy Twoj pies to kundel czy rasowiec? Jesli jest to rasowiec, zwroc sie do swojej hodowli o pomoc. Schronisko zostawilabym jako ostatecznosc. Postaraj sie, a mysle, ze sie uda. Nie dopuszczaj psa bezposrednio do dziecka. Daj mu cos do powachania, bierz na spacer na krotkiej smyczy. Nie dawaj psa dziecku do zabawy - wielu rodzicow tak robi co jest bledem. Pies musi czuc kto jest panem - gdzies popelnilas blad. Zycze powodzenia.

Gość gość
No i tak to jest jak ludzie kupuja psa/przygarniaja a potem sie nie widzi to sie go chca pozbyc w p**du.

Gość gość
no wlasnie "byl dlugo przed dzieckiem" jest zazdrosnikiem bo wczesniej poswiecaliscie mu wiecej uwagi-a teraz czuje sie zagrozony na swej pozycji i po psiemu stara sie przywrocic utracony porzadek-jak pisal gosc wczesniej pewnie da sie to naprostowac-potrzeba na to wiedzy konsekwencji i cierpliwosci-jesli dojdziesz do wniosku że nie podolasz wtedy psa oddaj w dobre rece-ale szkoda by go bylo juz zzyl sie z wami. Jak agresywny jest pies probuje atakowac?? czy tylko ostrzega?? to wazne