Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ranata90

ból jajników

Polecane posty

Gość ranata90

hej, dzisiaj powinnam dostac okres, ale od 5 dni odczuwam bóle jajników szczegolnie prawego bol nasila sie wieczorem, od 2 tygodni okropnie bola mnie piersi , a zawsze przed okresem zaczynaja bolec tydzien wczesniej, bol jajnikow zaczal sie gdy 5 dni temu po stosunku na bieliznie zauwazylam plamki krwi(stosuje metode przerywana rowniez w dni plodne) czy ktoras z was byla w podobnej sytuacji? te jajniki moga bolec podczas ciazy? czy jednak moge byc na cos chora? Oczywiscie poczekam pare dni i wybiore sie do gin.

Gość kaska999999999999999999
mnie bolal jajnik ale todpiero w 8 tyg

Gość szyska
jestem w podobnej sytuacji tez boli mnie jajnik i nie mam okresu :) nie wiem czemu ale jakos czuje ze to ciaza :)

Gość juuuzlio
przez stosunek przerywany nie mozna zajsc w ciaże zostalo to udowodnione medycznie a wy glupie baby macie nadzieje na ciaza zallll.;/

Gość gość
może masz zapalenie przydatków. Teraz jest taka wredna zimno-wilgotna pora i o choróbsko tego typu nie trudno.Jesli nadal bedzie bolec trzeba do lekarza bo samo nie przejdzie a jesli nawet to wroci w postac***owiklan.

Gość renata90
plamienie po stosunku rowniez wystepuje podszas zsapalenia przydatkow? To mnie najbardziej zaniepokoiło?

Gość Martyna80800
A mi się wydaje że jest Pani w ciąży to plamienie to prawdopodobnie przyczyna zagniezdzania sie zaroda w macicy a ten" bol jajnikow " to moim zdaniem bol spowodowany zmiana hormonow:) Bylam 2 razy w ciazy i od owulacji juz bolaly mnie piersi i wlasnie po zagniezdzeniu bolalo mnie podbrzusze tez myslalam ze to jajnik ale Pani Ginekolog mowila ze to wiezadla macicy wszystko powoli przystosowuje sie do maluszka! Nie czekaj zrob test :)

Gość Kami5009bru
Co za bzruda !! mam dwojke dzieci z "przerywanca" :) przez 5 lat sie udawalo az do tego momentu (blizniaczki|)

Gość gość
plamienie moze wystapic zarowno przy owulacji jak przy zapaleniu przydatkow. Masz moze stan podgoraczkowy czy tzw"uczucie rozbicia"?? to przemawia za stanem zapalnym. Z kolei wszelkie infekcje lubia sie przyplatac w okresie poprzedzajacym miesiaczke, organizm wtedy jest nieco oslabiony, nastepuja zmiany w sluzówce i infekcja ma lepsze pole do popisu.

Gość renata90
Owulacje juz mialam dwa tydonie temu wiec to nie to:( A co z tym zapaleniem przydatkow? Jest to grozne? Jak przebiega leczenie? Jestem po wycieciu 5 groczolakowlokniakow piersi wiec sprawy ginekologiczne zawsze mnie przejmuja ;/

Gość gość
jest o tyle grozne, ze nie leczone prowadzi do zrostow na jajnikach. A leczenie jest farmakologiczne antybiotyk plus cos tam jeszcze. Leczenie jak przy kazdym stanie zapalnym no i oczywiscie ciepla bielizna w pore taka jak teraz i dbanie o siebie .Przydatki maja to do siebie ze lubia wracac jak bumerang dlatego wazna jest dbalosc o siebie.

Gość renata90
Stonu podgoraczkowego nie mam, jednak gdy pojawila sie ta plamka krwi dostalam polgodzinnej goraczki nigdy w zyciu mi sie to nie zdarzyło temp. skoczyla do 38 a po pol g samo przeszlo do normy. Wczoraj wieczorem prawy jajnik bolal mnie strasznie bol promieniowal na udo, a dzisiaj narazie nie boli lekko czuje ciagniecie.

Gość gość
najlepiej jednak do dochtorów sie udac. Ciagnacy bol przemawialby za zapaleniem ale ciazy tez nie wyklucza :) czasem sa dwie owulacje w danym okresie

Gość renata90
dziekuje za wypowiedz :) poczekam jeszcze z pare dni za okresem jezelii nie przyjdzie wybiore sie do ginekologa a jezeli przyjdzie pojde w polowie cyklu :)

Gość gość
a prosze uprzejmie i zdrowia zycze :)