Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kregoslupiastaa

BOLE KREGOSLUPA

Polecane posty

Gość kregoslupiastaa

Pracuje w laboratorium wiec albo ciagle stoje albo siedze, jak wracam do domu padam i nie mam sily na nic, od kiedy pamietam mialam bole w odc ledzwiowym przy powolnym chodzeniu lub zbyt dlugim staniu teraz doszly problemy z odcinkiem piersiowym, mrowienie lopatki i uczucie jakby cos sie zablokowalo :/ jakies porady???

Gość Riia
Dobrze byłoby udać się z tym do lekarza. Moja mama ma problemy z kręgosłupem właśnie od siedzącej pracy, od tego też migrenę... Zrezygnuj z miękkiego materacu. Mogę polecić jeszcze basen, chociaż 2 razy w tygodniu, szczególnie pływanie stylem klasycznym i grzbietowym. No ale jeżeli to poważne zwyrodnienie to basen sprawi Ci tylko większy ból, dlatego lepiej pójść do lekarza.

Gość kregoslupiastaa
bylam juz kazal cwiczyc i brac przeciwbolowe jesli bol bedzie silny, najgorsze ze mam dopiero 26 lat i nie wyobrazam sobie co bedzie jak zajde np w ciaze :/

Gość kregoslupiastaa
UP

Gość Riia
Możesz spróbować z tym basenem. Nie zaszkodzi Mój wujek na przykład zaczął spać na podłodze, bez żadnego materaca i twierdzi że to mu pomaga w bólach kręgosłupa.

Gość kregoslupiastaa
POSTARAM SIE dzieki ! :-) mam nadzieje ze znajde czas bo pracuje 7 dni w tyg do 20.00

Gość gość
Oj to maazysta sie kłania

Gość Enterr
Odnośnie bólu w odcinku lędźwiowym pomogło mi ćwiczenie, które polega ,na wykonywaniu skrętów bocznych ,przy pomocy kijka i urządzenia w stylu mastermoves (google).U nas odpowiednikiem jest twister magnetyczny ,niestety dostępne twistery zamiast metalowego łożyska mają przeważnie w środku cos w rodzaju plastikowej obręczy z kółkami ,przez co głośnio pracują ,a poza tym ciężej się kreci .Dlatego korzystam z wlanego wykonania na łożysku dociskowym .Oprócz pozbycia sie bólu ,nastąpiła poprawa w perystylizacji jelit, przez co łatwiej chodzi sie do ubikacji . Dla osób mających zaparcia,to ważne .Ćwiczę 15 minut dziennie .U ciebie jest trochę więcej przypadłości ,wiec może byc różnie .W każdym razie pływanie ,to tez dobry kierunek.