Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kosciol pomaga bezdomnym

Polecane posty

Gość gość

Zalozmy ze ktos nie ma gdzie spac i co jesc i udaje sie na plebanie czy do klasztoru. Pomoga mu?

Gość gość
instytucja tez moze pomagac lotofagu, i pomaga, tylko nie ma 254675 blokow reklamowych w ramach wielkiej orkiestry edukowania twojej starej bazancie

Gość gość
A skad wiesz? Nie pomoga blizniemu? Co z nich za chrzescijanie?

Gość gość
Jestes cyniczna.

Gość gość
lol pomaga, co to w ogole za dialektyka oparta na klamstwie, piszesz ze nie pomaga skoro doskonale wiesz, ze na pewno nosi w sobie nawet najmniejsze znamiona pomocy, wstydz sie i nie smiej brac udzialu w dyskusji zanim nie przeczytasz nastepnych siedmiu ksiazek

Gość gość
Cynizm, cynizm az do zerzygania

Gość gość
hm, a znasz moze jakas starozytna instytucje ktora by pomagala bezdonym? jak sadzisz, kto wynalazl przytulki, domy opieki, szpitale? HMMm

a kto wynalazł palenie czarownic , wytaczanie procesów uczonym których poglądy nie pasowały tortury by przyznc się do herezji

Gość gość
odbijasz pileczke, wiesz kto wynalazl uniwersytety? wiesz na ile szacuje sie ofiary swietej inkwizycji? na od 10 do 30 tysiecy, wliczajac w to skazanych za przestepstwa swieckie... wiesz ile osob zostalo zamordowanych w sredniowieczu?

Gość gość
nie jestem klerykalem, mam w******e na te koscioly, ale jakos tak poczucie prawdy mna targa, ze macie (wy lemingi) strasznie przekopana optyke na kosciol, nie winie was, ale odsylam won do ksiazek, a potem sie madrzyc na forum

Gość gość
a ty wiesz?

Gość gość
A ja sie zastanawiam czemu ludzie umieraja z glodu i zimn a w chrzescijanskim kraju.

aż tak mnie to nie interesuje by wiedziec ale wiem jedno kościół katolicki nie powstał po to by pomagac biednym i ubogim tylko jak każda religia by miec władzę nad nimi

Gość gość
lol, wszystko to o czym napisalem to wynalazek swietego kosciola powszechnego, w ktorym wasza stara was ochrzcila, a ludzie zamarzaja jak popija gorzale i zasna, jaka filozofia w tym ma byc? :D moze chcesz przytulkow dla n******ych, ale wtedy moglbys winic panstwo, czy tam kosciol o rozpijanie bezdomnych

Gość gość
Nie wszyscy pija gorzale, nieraz widzialam zrospaczona matke z malym dzieckiem np.

Gość gość
"aż tak mnie to nie interesuje by wiedziec ale wiem jedno kościół katolicki nie powstał po to by pomagac biednym i ubogim tylko jak każda religia by miec władzę nad nimi" nie rozumiem, jak mozesz to wiedziec, jezeli jednoczesnie cie to nie interesuje? moze zacznij od logiki platonskiej, a potem bierz sie za rozprawe z kk

Gość gość
dobra, zartowalem z ta logika, w kazdym razie dam ci snickersa, jezeli wejdziesz pod sutenne... i nawet nie musisz przestawac pluc na kosciol

nie interesuje mnie to ilu wybito w średniowieczu z to ciekawe jest czemu instytucja która w swojej historii przelała mnóstwo krwi niewinnych sprzedawała kości zwierząt jako relikwie uważa się za obrońcę życia i mówią to z ambony ludzie których częśc jest podejrzewana za pedofilję

Gość gość
Nic cie nie interesuje, chyba tylko to zebym popiescil twoj tyleczek swoja retoryka, ale nie mam zamiaru, bo wole tutaj ciebie faktami heblowac, wiesz ilu sposrod ponad 6 tysiecy przestepcow skazanych za pedofilie w przeciagu ostatnich 10. lat bylo duchownymi? 27, a wiesz ilu wsrod nich bylo gejow? :D Wole nie pisac, bo jezeli w tych proporcjach tak niemilo wypowiadasz sie o ksiezach to do pedalow bys zaczela strzelac. No a tam to o krwi i takich tam, to nie ulega watpliwosci, kosciol jest swiety, ale zaklada ze ludzie ch**e, wiec tam chyba z jp2 mozesz sie dogadac czy z franciszkiem, ok?

Gość gość
Kiedys na religi ksiadz mowil mi, ze w trakcie trwania jakichs tam dni mlodziezy gdzie byl papiez i milion mlodziezy nie znaleziono ani jednej prezerwatywy.... wtedy mu nie wierzyłem. Dzisiaj mu wierze!!!

Gość montenegro123
jeśli pomaga,to nie za swoje,tylko za kasę uzyskaną od gmin,czy innych samorządów,ze swojego nic nigdy nikomu nie dali