Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowaaaaaa85

mamy ktore karmily piersia dluzej niz rok

Polecane posty

Gość gość
jeśli nie ma ram czasowych to normą będzie karmienie 14latka, który w tym czasie (co jest też naturalne) będzie się bawił fifolem pechowiec.gif do głowy by mi nie przyszło karmić 14 latka hehe może Ty karmiłaś a on bawił się fifolem więc tak piszesz, to dopiero zboczenie, tacy ludzie jak Ty mają zbyt wybujałą wyobraźnie i zamiast myśleć logicznie to właśnie durnoty wypisują na forach usmiech.gif X to TY pisałaś, ze nie ma norm czasowych ;) Więc to dla ciebie norma ;) Dla mnie zboczenie i dewiacja zaczyna się jak dziecko chodzi.

Gość gość
dziecko ma pić mleko z cycka a głaskanie może pobudzać laktację i pogłebia wieź między matką a dzieckiem, X noooo... w pogłębianie więzi nie watpię ;P hahahaha :D długo cie ten synek smyrał po cycusiu? Mąż poszedł pewnie w odstawke ;) bo teraz więź z dzieckiem zaspokaja wszystko zboczona krowo :D Jesteście totalnie obleśne! C*** też dajecie dziecku do głasiania mówiąc "stamtąd syniu wyszedłeś i mama miała kuku tam wiec pogłasiaj" xD Powinnyście się leczyć!

Gość gość
to TY pisałaś, ze nie ma norm czasowych oczko.gif Więc to dla ciebie norma oczko.gif Dla mnie zboczenie i dewiacja zaczyna się jak dziecko chodzi.................................................................................................................................Tak jak pisałam wyżej, dla mnie również.

Gość gość
Zazdrościcie po prostu ze z was takie nędzne matki byly co wlasbego,dziecka wykramic nie potrafiły. A teraz wyzywają tutaj aby sie lepiej poczuć.

Gość gość
gość dziecko ma pić mleko z cycka a głaskanie może pobudzać laktację i pogłebia wieź między matką a dzieckiem, X noooo... w pogłębianie więzi nie watpię ;P hahahaha smiech.gif długo cie ten synek smyrał po cycusiu? Mąż poszedł pewnie w odstawke oczko.gif bo teraz więź z dzieckiem zaspokaja wszystko zboczona krowo smiech.gif Jesteście totalnie obleśne! C*** też dajecie dziecku do głasiania mówiąc "stamtąd syniu wyszedłeś i mama miała kuku tam wiec pogłasiaj" xD Powinnyście się leczyć! radzę Tobie zainwestować w dobrego psychiatrę bo co post wymyślasz nowe dewiacje :) może Ciebie dziecko głaskało po Ci***ce i teraz wypisujesz takie chore rzeczy ... to naprawdę trzeba leczyć :)

Gość gość
Zazdrościcie po prostu ze z was takie nędzne matki byly co wlasbego,dziecka wykramic nie potrafiły. A teraz wyzywają tutaj aby sie lepiej poczuć...................................Ahahahahahahah :) Buziak za poczucie humoru.

Gość gość
Pól kropli mleka z cycka od mamy nie wypiłam i jestem zdrową trzydziechą. A Wy tu bredzicie o jakichś więziach i cudach niewidach. jakich więziach? Dziecko Wam będzie mniej pyskować, w obiadkach pomagać, piec ciasteczka, zwierzać się i co jeszcze? Nie, będzie takim jak każde rozwydrzonym gimbusem, które na pewnym etapie uważa rodziców za największych wrogów i żadne ohydne smeranie cycusia Was przed tym nie uchroni.

Gość gość
To takie głupie usprawiedliwianie siebie bo się nie chciało karmić piersią bo cycki są dla męża???? Bo cycki obwisną, bo będą pogryzione, a jak to wygląda itd. nasłuchałam się takich durnoctw od matek karmiących mm a to zwyczajne egositki, co innego jak kobieta nie może karmić piersią ze względów medycznych, zdrowotnych itd. ale większość karmi MM z wygody przynajmniej same mi tak mówiły, że nie mają zamiaru męczyć się z wstawaniem do dziecka, bo MM i mąz może nakarmić w nocy dziecko ... ok ich sprawa ale niech się do kobiet karmiących piersią nie odzywają chamsko ...

Gość gość
Nie ma innego wytlumaczenia. Ja nie wchodze na tematy o mm i nie wyzywam matek. A ty flondro widocznie jestes tu z jakiegoś powodu. Wiedzy o kp nie posiadasz wiec radze ci stad spadac

Gość gość
Nie ma innego wytlumaczenia. Ja nie wchodze na tematy o mm i nie wyzywam matek. A ty flondro widocznie jestes tu z jakiegoś powodu. Wiedzy o kp nie posiadasz wiec radze ci stad spadac...... Och oświecona, dziękuję, że mnie uświadomiłaś. Bredź sobie dalej, a dzieciak niech Ci smera cyca. Jesli kiedykolwiek przyjdzie mi karmić, to tylko kilka miesięcy.

Gość gość
jedni wchodza na temat aborcji żeby ratowac dziec**przed śmiercią a ja tu walczę z pedofilią! Nikt normalny nie da smyrać sobie cycusia :o

Gość gość
A zebys wiedziala. Wlasnie karmie córkę, ma 9 miesięcy i już zaczyna chodzic. Masz z tym problem? Cóż nie twój zasrany interes. Ja ci do garów nie zaglądam to ty mi w cycki nie zaglądaj.

Gość kolorowaaaaa85
mamy ktore karmia dlugo badz karmily....dziekuje za te wszystkie rady.nikt kto NIE karmil dziecka nie wie o czym mowimy wiec koncze temat.bede ja jeszcze karmila :) postaram sie wyeliminowac karmienie nocne.jeszcze raz dziekuje

Gość gość
A karm karm, mmmm dobrze Ci? Ohydne to kiedy matki piszą, że mają z tego przyjemność. To czynność fizjologiczna. Blech!

Gość gość
autorko, ale tylko cyc w tym wieku? nic nie dokarmiasz?

Gość gość
Matkoo co za czasy hehe Widze ze większy szacunek jest u nas dla facetów którzy sobie fiuta w dupsko wkładają niz dla matki karmiącej piersią własne dziecko.. Ps nie mam dzieci tylko tak wpadłam z głównego .

Gość gość
gość Matkoo co za czasy hehe Widze ze większy szacunek jest u nas dla facetów którzy sobie fiuta w dupsko wkładają niz dla matki karmiącej piersią własne dziecko.. Ps nie mam dzieci tylko tak wpadłam z głównego . Nikt niczego mi w o***t nie wkłada. Mierzysz własną miarką? Ale też dziecko 2 letnie nie rozpina mi koszuli, bo chce posmerać cycusia!

Gość Mężatka1980rok
Ja co prawda tak dlugo nie karmiłam aleee autorko tematu jak nie czujesz się na silach żeby skończyć kp to poczekaj jeszcze kilka tygodni. U nas pediatra zachęca do kp do 2 lat .

Gość Wspanialakarmiacamama
Ja karmie córcię 19 miesięcy, bo ona tego potrzebuje. Były próby odstawienia, ale nie daje za wygraną. Budzi mnie co noc około 3 razy, zatem odkąd się urodziła nie przespałam żadnej nocy. Ale pracuję, zdrowo się odżywiam, mała jest zdrowa. Jestem w ciąży, niektórzy mówią odstaw, bo coś tam... Ale kiedyś wiele kobiet rodziło rok po roku i karmiły w ciąży. Ludzkość przetrwała! Próbowałam smarować cyca musztardą i go nie tknęła! Nie ten smak i zapach, ALE wieczorem nie mogła zasnąć, męczyła się i nadal karmię :-) To miłe uczucie jak jest przy mnie, całuję ją, głaszczę. Więź niesamowita. Karmię ją wszędzie i nikt się nigdy nie oburzył, a zwłaszcza mężczyźni są życzliwi i popierają.

Gość lopis
Dziwi mnie, ze lekarz zaleca zakonczenie karmienia piersia I przejscie na sztuczna mieszanke. Odwiedzilam juz z synem kilku pediatrow, bo mielismy problem zdrowotny ciezki do zdiagnozowania I kazdy z nich zachecal mnie do jak najdluzszego karmienia piersia. Syn ma teraz prawie 8miesiecy I 4 zeby I jeszcze ani razu mnie nie ugryzl, a przysysa sie sie do mnie jak pijawka. Zabki myjemy dwa razy dziennie I mam nadzieje, ze nic mu nie bedzie. Odstawi sie jak sam bedzie chcial. Na szczescie noce przesypia w miare lekko, czasem sie obudzi, a czasem wcale, wiec moge normalnie funkcjonowac w pracy. Xx Dodam, ze jak nie majac dziecka czytalam o tej wiezi tez mi sie to fanaberia wydawalo, dopiero jak pokarmilam 4 miesiace to poczulam. Jak maz albo ja mowimy do mlodego: chodz co mamy, mama da cycy, to jest najwieksza radosc swiata, pisk radosci I machanie wszystkimi konczynami :) nie sadze, zeby dziecko tak reagowalo na butelke :) ale ten kto nie karmil tego nie zrozumie.

Gość gość
Wspanialakarmiąca ty jesteś PSYCHICZNA!!!!!!!!! Mówiłaś lekarzowi kretynko, ze karmisz piersią? Wiesz jakie to niebezpieczne w ciąży? Po pierwsze dziecko z mlekiem matki wysysa wiele dóbr, któe powinny iść do płodu! Po 2 karmienie piersią może wywołać poronienie lub przedwczesny poród! Pobudzanie piersi powoduje, ze wytwarza się oksytocyna- mówi ci to coś? Wy już macie cycki i macice zamiast mózgu. Macie się za dobre matki? jesteście nie dosyć, ze zboczone, to jeszcze durne jak but! Swiata poza cycami nie widzą

Gość gość
Ty powyżej niw wyzywaj jak nie masz pojęcia o medycynie a zyciu :) Nie każda kobieta poroni bo karmi piersią, Bosz jakie tutaj egoistki, wiele kobiet karmi piersią będąc w ciąży i nic się nie dzieje, a to paplanie osób bo coś gdzieś usłyszały i wyzywają te co tak robią to mnie do szału doprowadza, zajmijcie się swoim życiem a nie innych kobiet :)

Gość mama11mama0811
osoba krytykujaca mamy dlugo karmiace albo w ogole nie ma pojecia o karmieniu piersia i w ogole o macierzynstwie albo jest wygodna mamusia ktora woli podac dziecku butle i teraz ma z tego powodu kompleksy. Skoro ten temat Ciebie nie dotyczy to po co w ogole tu wchodzisz i sie wypowiadasz?! Temat dotyczy mam karmiacych dlugo a skoro Ty nia nie jestes to zegnamy! Wspolczuje Twoim dzieciom, ze nie maja takiej prawdziwej wiezi z wlasna matka, bo wlasnie przez karmienie piersia buduje sie miedzy dzieckiem a matka naprawde piekna wiez! Pozdrawiam

Gość wgodnicka egoistka
Ja nie byłam karmiona cycem, a z mamą mamy niesamowitą wieź, a tyle miłości i poświęceń od niej otrzymałam, że inni mi zazdrościli przez całe moje dzieciństwo, co nie zmieniło się do dziś, mimo że jestem po 30ce i od lat żyję własnym życiem. Dziecko nie pamięta czy było na cycu miesiąc, rok, dwa czy wcale. Swojego nie karmiłam, zgodnie z moim planem i nikt mi pół złego słowa nie powiedział. Może trochę młodsza siostra krzywo patrzyła, ale ona dała się wmanipulować w kp przez prawie dwa lata, przez co do dziś płacze nad swoimi cyckami, sflaczałymi baryłkami. Tak samo zachwala poród sn, który przeszła, ale mimo upływu 10 lat, na kolejne dziecko boi się zdecydować.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Ty powyżej niw wyzywaj jak nie masz pojęcia o medycynie a zyciu usmiech.gif Nie każda kobieta poroni bo karmi piersią, Bosz jakie tutaj egoistki, wiele kobiet karmi piersią będąc w ciąży i nic się nie dzieje, a to paplanie osób bo coś gdzieś usłyszały i wyzywają te co tak robią to mnie do szału doprowadza, zajmijcie się swoim życiem a nie innych kobiet usmiech.gif X nie każda, która pali urodzi chore dziecko. To ruletka ;) tak jak z karmieniem. Każdy lekarz powie że karmienie w ciazy jest głupie i nieodpowiedzialne!

Gość gość
Jak osoba, która robi coś z wygody może mieć na tym punkcie kompleksy? Wy już naprawdę macicami tylko myślicie :o To tak jakby powiedzieć, ze osoba wylegująca się wygodnie na plaży zazdrości osobie poświęcającej wakacje na roznoszenie ulotek :D Jesteście śmieszne :D

Gość gość
Ile jadu i żółci. Moim zdaniem powinno się zablokować wsZystkie fora. Tu można tylko stracić wiarę w to, że niby człowiek jest osobnikiem posiadającym inteligencje. Aż przykro się robi

Gość gosccgg
Ty glupia tepa krowo! Nie dosc ze glupia to i czytac zd zrozumieniem nie umiesz! Moglas wybrac wygode czyli butle a pozniej patrzac na inne mamy karmiace zalowac ze wybralas wygode. i wypad juz z tego forum bo nikomu nie chce sie juz czytac tych zalosnych wypowiedzi! Jak mozna nazwac karnienie wiekszego dziecka pedofilia?! Ty wiesz co w ogole oznacza to slowo? Bo mam wrazenie ze nie... chyba musisz miec jakis uraz z dziecinstwa. Autorka chciala poradzic sie mam ktore tez dlugo karmily a nie czytac jakies glupie wypowiedzi jakiejs niedoksztalconej wstretnej i glupiej baby! Znajdz sobie watek o temacie opinie o dlugim karmieniu piersia i tam wpisuj swoje nienormalne komentarze i uwagi!

Gość gość
Ja mam taką radę - wyeliminuj nocne karmienia, a nie rezygnuj z karmienia w ogóle. Zazwyczaj wystarcza kilka -kilkanaście dni, żeby dziecko oduczyć od karmienia w nocy. W ten sposób będziesz mogła nadal karmić nie martwiąc się o próchnicę.

Gość gość
Zmień lekarza na takiego, który leczy zgodnie z aktualną widzą medyczną. Idź na forum gazety Karmienie piersią powyżej roku i szybką wybiją ci głupoty z głowy.