Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy segregujecie smieci

Polecane posty

Gość gość

Czy segregujecie śmieci?

Gość gość
tak, choc nie wszystkie

Gość gość
jeśli nie, to kto to sprawdzi? jak ukarze?

Gość gość
Nie, bo u mnie w bloku nie ma segregacji. do tej pory nie wiem dlaczego, niedawno się przeprowadziłam i jest jeden kontener, nikt nie segreguje. A myślałam, że segregacja teraz już jest obowiązkowa. Nie wiecie jak to jest? Nie wyobrażam sobie mieć w domu trzech koszy, mycie kubeczków po jogurcie też mnie nie przekonuje

Gość gość
środowisko zanieczyszczona najbardziej nas ukarze

Gość gość
ja właśnie też nie z tego powodu

Gość gość
Ograniczam Nie kupuje jogurcikow w małych kubeczkach tylko jeden większy i robię sama w domu duzo jogurtu. Nie kupuje napoi w plastikach I innych śmieci za które płace a potem wyrzucam

Gość gość
staram się, śmieci wg sprawdzonej procedury szkło, plattiki itp oddzielnie, a baterie czy stare żarówki do punktów takich jak tu np www.pgrproeko.pl - zepsute sprzęty też przyjmują. Lepiej w końcu oddać do utylizacji czy recyklingu, niż ma zatruwać środowisko.

Gość gość
plastiki* ;)

Gość gość
Segreguję, zaczęłam jeszcze przed wprowadzeniem ustawy śmieciowej.

Gość madzia3109
dla mnie worki które dostawałam do segregacji były kiepskie, bo się rozrywały, ale znalazłam fajnego producenta worków foliowych http://www.folmi.pl/57 i teraz nie mam żadnych problemów z segregacją

Gość gość
u mnie w domu w miare mozliwości smieci się segreguje. Zbieram też plastikowe nakrętki i przekazuję odpowiednim punktom, a kilka dni temu mąż zawiózł zbędne metale do skupu złomu - http://zlommetalekolorowe.pl/ Raczej staramy się pilnować takich rzeczy.

Gość gość
segregowalam ale juz nie segreguje. po1 i tak place jak za niesegregowane,a po2 przyjezdza tylko 1 smieciarka i i oproznia wszystkie kosze jednoczesnie.

Gość gość
tak, staram się segregować. Do tego zbieram też niektóre rzeczy jak np. makulaturę, kable i jakiś stary sprzęt agd czy rtv żeby oddać na skup sur wtór http://www.sur-wtor.eu/ - zawsze to wtedy trochę grosza wpadnie do kieszeni :)