Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nieśmiałość wyleczyć

Polecane posty

Gość gość

czy da się wyleczyć nieśmialość? Tyle rzeczy w życiu s*******ilem przez tą nieśmiałośc, tyle panien mi zwinięto sprzed nosa przez to, bo zawsze bałem sie odezwać, zadzwonić itp.... :( Albo wysłać sms, ktoś mi nie odpisał a potem caly dzień mi bylo glupio, że się ośmieszyłem...:(

Gość gość
Autorze, słyszałam taką sentencję: nieśmiałość wynika z zupełnie nieuzasadnionego przekonania, że Twoje życie kogokolwiek obchodzi :) Prawda jest taka, że może obchodzi najbliższych, rodzinę itp., ale większość ludzi z Twojego otoczenia ma gdzieś Twoje smsy, słowa, rozmowy - bo ma swoje sprawy. Odzywając się do dziewczyny nic nie tracisz - najwyżej o tobie szybko zapomni.

Gość gość
dzięki.... ale i tak muszę coś z tym zrobić... :( zapiszę się do lekarza w następnym tyg :|

Gość gość jeden i pół
Oprócz tego, że jesteś nieśmiały to do tego neurotyk. Tacy jak Ty mają zawsze pod górkę. Być może znajdziesz jakaś opiekuńczo-macierzyńsko nastawiona desperatkę, która podejmie próbę uleczenia Cię i z jednego i z drugiego.

Gość littlemargaret
poprzez wizyty u terapeuty można znacznie zwiększyć poczucie pewności siebie, sama przez całe życie byłam nieśmiała, wizyty w http://www.carpediem.szczecin.pl/ sporo mi pomogły, jeżeli są sposoby na poprawę życia to należy z nich korzystać zamiast żyć w wiecznym strachu, wydaje mi się, że problemu nie rozumieją osoby, które zawsze były pewne siebie

Gość gość
niesmialosc to TCHORZOSTWO. :)