Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się kręcz szyjny

Polecane posty

Gość gość

Młoda ma 4 tygodnie. Jak położy się ją na plecach to główkę układa tylko w jedną prawą stronę, ale problem w tym, że ja tego nie zauważam tylko mój mąż. Co się przyglądam to ładnie leży na pleckach, główkę z reguły trzyma na wprost. Jak śpi to przekładamy ją raz na prawą stronę, raz na lewą i nie ma z tym problemu. Mam nadzieję, że nie jest to kręcz :-o

Gość gość
molziwe ze krecz. idz do rodzinnego , niech da ci skierowanie do poradni rehabilitacyjnej. lepiej zeby lekarz corke zbadal.

Gość gość
Badało ją 3 różnych pediatrów i każdy jednomyślnie stwierdził, że młoda rozwija się prawidłowo, napięcie mięśni prawidłowe i nic niepokojącego nie zauważył. Ostatnią wizytę miałam raptem kilka dni temu, więc już sama nie wiem co mam myśleć na ten temat.

Gość gość
jesli ja lekarz badał to wszsytko ok. ale caly czas obserwuj mala. moja corka miala krecz szyji. juz majac 3 miesiace miala rehabilitacje bo dosc szybko zareagowalam i zauwazylam ze cos jest nie tak.

Gość gość
Podobno te masaże są bardzo bolesne, chciałam jej tego oszczędzić, ale skoro dla lekarzy jest ok to nic innego mi nie pozostało jak obserwować właśnie.

Gość D25D
To moze byc kręcz. Moja miala to samo. Byłam z tym u rehabilitanta i kazał mała kłaśc częściej na brzuszku zeby sobie ćwiczyła mięśnie karku. I rzeczywiście jak ją tak układałam to moment główka się wyrównała. Także nawet nie szłam na druga wizyte bo po co? żeby mi powiedział ze wszytko jest juz ok. Do dzis jest wszytko w porządku. Tylko nie wiem czy tak malutkie dziecko mozesz juz kłaść na brzuszek. Ale na chwilke kilka razy dziennie chyba tak. Myślę ze to pomoze. A co do masaży- nie sa bolesne. Podobno lekarz tylko kręci główką to na prawo, to na lewo. Tak mi mówiła pediatra.

Gość gość
naczytalas sie pewnei jakis glupot w internecie. moj tez tak mial tylko na prawa strone kladl glowke, podkladalam pieluszki, poduszki reczniczki i tak sie tak wiercil ze glowa byla na prawa strone. przelozylam lozeczko na druga strone i zaczelam go klasc na lewy bok, teraz ma 5 msc i wsyztsko jest ok, skoro lekarz mowi ze jest dobrze to nie panikuj