Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podać smoczek czy nie

Polecane posty

Gość gość

moja córka ma skończone 4 tygodnie, ostatnio jej się coś poprzestawiało i budzi się co godzina, wcale nie chce jeść, bo pluje mlekiem, ale bardzo chętnie ssałaby i ssała, więc wspomaga się piąstką sama nie wiem czy podawać jej smoczek czy też nie?

Gość gość
lepiej żeby ssała palce niż dać smoka, o co Wam chodzi z tymi smoczkami? rzecz jak każda inna, później dziecko będzie miało ślady gryzienia na paluszkach, wolisz oduczać ssania palców czy smoka? chyba lepiej żeby ssało wysterylizowany smoczek niż brudne paluchy za 2/3 miesiące?

Gość gość
pewnie kolejna, która się naczytała jak to smoczek powoduje wady zgryzu i inne zło tego świata, daj dziecku smoczek i nie przesadzaj, chyba lepszy smoczek niż paluszki, później zacznie ząbkować i wkładać sobie paluszki do buzi a czysty smoczek jest chyba lepszy niż palce, prawda?

Gość gość
Dawać smoczek, to dla dziecka uspokajacz i poczucie bezpieczeństwa. A zgryz? Ci co mają mieć zły to i beż smoczka będą taki i odwrotnie :)

Gość gość
Będą taki mieć*

Gość gość
a dlaczego pytasz się czy dać smoczek? jeśli dziecko potrzebuje to daj, masz związane z tym jakieś obawy?

podaj smoka i się wcale nie zastanawiaj. u nas smoczek bardzo się sprawdził na początku. teraz córka ma 3 m-ce i często zasypia bez smoka, ale są sytuacje, że ratuje nam życie :D

Gość gość
a moj synek ma 3 miesiace i nie lubi smoka :( ssie bardzo mocno piastke, wsadza paluszka i ssie, probowalam dac smoka i nic, wyplowa po 2-3 sekundach..chcialabym aby nauczyl sie brac smoka, spokojniejszy by byl..

Gość gość
Gdybym nie miała obaw to bym nie pisała na forum :) Naczytałam się głupot, tak właśnie, ale już wiem, że mam podać jak będzie tego potrzebowała. Dzięki 🖐️

Gość gość
ja mam jak dns, mały ma 4 miesiace, smoczek czasem ratuje zycie, ale nałogmanem moje dziecie nie jest i zazwyczaj gdy zapada w głęboki sen wypluwa smoczek (z odrzutem:D).

Gość gość
po co smoczek,kazdy chyba wie ze dzieciom sie je wciska by byly cicho-sposob matek niewiedzące co zrobic gdy dziecko placze

Gość gość
głupia kobieto :)

Gość gość
no wlasnie, tez uwazam, ze smoczek ratuje zycie ;) uspokaja dziecko, w nocy mozna podac..a moj maluszek nie lubi, probowlam go nauczyc, niestety woli wlasne rączki..

01.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość po co smoczek,kazdy chyba wie ze dzieciom sie je wciska by byly cicho-sposob matek niewiedzące co zrobic gdy dziecko placze x x x bardzo proszę powiedz mi zatem co mogę zrobić gdy dziecko koniecznie chce zaspokoić odruch ssania i męczy się z zaśnięciem? daj mi dobrą radę skoro taka z ciebie mądra głowa.