Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ESCAPELLE opinie

Polecane posty

Gość gość

Piszę tu pierwszy raz ale potrzebuje porady.Z mężem jesteśmy 10lat,naszą metodą anty była zawsze prezerwatywa,nigdy nie zawiodła,mamy 2dziec**planowanych...więzej nie chcieliśmy.Teraz niedawno zaczęłam brać microgynon 21 tj.biorę 1opakowanie a dokładnie drugi tydzień no i wszystko byłoby ok gdyby nie to że zapomniałam wziąć wczoraj o określonej porze tj. o 19,póżniej nie było nas w domu i zapomnianą tabletkę przyjęłam o 2 wnocy (wtedy wróciliśmy).Doszło do zbliżenia(11dzień cyklu) ale z powodu iż tabletkę przyjęłam póżniej użyliśmy dodatkowo prezerwatywy i pech chciał że ona pękła:( zdarzyło się to nam po raz pierwszy.Nie wiedziałam czy tabletki nas chronią bo przyjęłam póżniej więć dziś rano skontaktowałam się z moim ginem i poprosiłam o receptę na escapelle,tabletkę przyjęłam o 10rano czyli 8godzin po stosunku i stąd moje pytanie: czy korzystałyście z tej tabletki?zadziałała w waszym przypadku? myślicie że moje tabletki anty dawały bezpieczeństwo mimo spóźnienia przyjęcia jej? kurczę trochę się tego obawiam :(.

Gość gość
1 opakowanie bo wyszło jak 10 :)

Gość gość
użyłam, z tym, że ja nie zabezpieczałam się tabletkami a tylko prezerwatywą, która pękła i wszystko wylało się... u mnie zadziałała, tylko, że mam rozregulowany cykl... używałam 2 razy escapelle, dzieci nie mam :P

Gość gość
może jeszcze ktoś się wypowie?

Gość gość
myślę, że tabletki Cię chroniły, zdaje się, że do 12 godzin może być różnicy w dwuskładnikowych. Escapelle ma dużo hormonów, teraz możesz mieć nieciekawe skutki uboczne. A w ogóle, 4 tabeltki Microgynu działają tak samo jak Escapelle :D to tzw metoda Yuzpe

Gość gość
tzn.jakie skutki? a czy te tabletki anty też mnie dostatecznie chroniły jeśli blister zaczęłam brać 2-3 dni przed okresem? jak pisałam biorę pierwszy blister(2tydzien) i powinnam zacząc w pierwszy dzień miesiączki ale nie wiem czy tak się stało,myślę że tak ale pewna nie jestem bo miałam zawsze lekkie plamienia przed miesiączką tzn.przedłużające się plamienia poowulacyjne(dlatego też gin przepisał anty)i czasami nie byłam w stanie stwierdzić czy to już pierwszy dzień miesiączki,no jednym słowem czy anty też działały jeśli wzięłam załóżmy 2dni przed miesiączką,przypominam że biorę drugi tydzień

Gość gość
pomoże jeszcze ktoś?

Gość gość
ja wzielam.w ciaze nie zaszlam. cykl tez sie nie rozregulował. głowa do gory :)

Gość gość
przy prawidłowym używaniu pigułek chroniona jestes od pierwszego dnia ich używania. ALE ty nie zaczęłaś ich przyjmować prawidłowo bo nie zaczekałaś na pierwszy dzień krwawienia tylko zaczęłaś brać wcześniej (why???) a po drugie to niezłą burzę hormonalną sobie urządzasz przyjmując tyle hormonów naraz. Ciąży to raczej z tego nie powinno być, ja zaszłam zażywając escapelle ale to była wpadka w szczycie płodności, w twojej sytuacji jest inaczej bo owulacji raczej nie miałaś, ja bym na twoim miejscu nie bała się ciąży bo wg mnie to niemożliwe.

Gość gość
dziękuję gościu wyżej,wiem że mnóstwo hormonów ale wzięłam iż po pierwsze nie wiedziałam czy tabletki mnie chronią bo wzięłam ostatnią 7godz po czasie a po drugie nie wiem czy pierwszą tabletkę z blistra wzięłam w pierwszy dzień miesiączki czy przed miesiączka,a nie wiem(już pisałam) bo miałam przedłużające się krwawienia owulacyjne i czasami ciężko mi było się zorientować czy to już miesiączka czy jeszcze to przed

Gość gość
ponawiam pytanie,niech ktoś odpowie:( czy jeśli pierwsza anty wzięłam przed okresem to czy one nie działały?

Gość gość
ale jeśli zażyłam pierwszą anty przed okresem to czy na pewno zahamowały owulację?

Gość gość
czy te escallepe w owulacje w ogóle nie działa?????????????

Gość gość
niech ktoś odpisze:(

Gość gość
nikt więcej się nie wypowie?

Gość taaa ja wzięłam
pękła guma i wszystko się wylało :O w okolicach owu. escapelle zadziałało ... w ciąży nie byłam :D

Gość gość
dziękuje mam nadzieje ze u mnie tez będzie ok

Gość gość
???????????

Gość gość
ja też brałam,działa