Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dla Was samochod to luksus

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak wyzej

Gość gość
nie. Ale dla rządzących tak skoro tak nam każą płącić za paliwo i wszelkie opłąty związane z jego posiadaniem ... :o

Gość gość
Jak wszedzie. Mieszkam w Anglii i tu utrzymanie samochodu tez slono kosztuje.

Gość gość
Nie. Dla mnie to potrzeba bo nieistnieje komunikacja miejska. Bez auta, tojak bez ręki i nogi a taksówki są za drogie.

Gość gość
paliwo a raczej jego ceny są dyktowane przez producentów ropy. w Polsce i tak jest tanio w stosunku do zachodniej Europy

Gość gość
Nie, teraz auto to podstawa. Ja go nie mam, w dodatku mieszkam na wsi i wszedzie musze dojechac. Nieraz stoje godzine w zimie na przystanku zeby mnie wzial jakis autobus (czasem sa przeladowane, czy z powodu zlej pogody nie moga dojechac), czy np musze wstawac duzo wczesniej niz gdybym jechala do pracy samochodem. Nie moge nigdzie pojechac (do kolezanki, czy na impreze) bo nie mam czym wrocic. Nie ma autobusu w nocy ktory przejezdza przez moja wies.

Gość gość
w polsce tanio? to niech wyplaty tez beda europejskie, wtedy bedzie mozna powiedziec ze paliwo u nas jest "tanie"

Gość gość
Bentley czy Ferrari to luksus , WV passat urządzenie do jeżdżenia a Seicento to pokuta .

Gość gość
dla niektorych napewno znam nawet pare osob ,nie maja samochodu bo ich nie stac

Gość gość
niestety ropa ma ceny światowe nie uwzględniające zarobków. a tanie w porównaniu do cen jakie sa na zachodzie.

Gość gość
Dla mnie samochod to zbedny wydatek, bo wole jezdzic na rowerze, czesto szybciej, bo nie musze stac w korkach, a na pewno zdrowiej! Rozumiem miec samochod jak jest potrzebny, ale czestp ludzie bardziej dla sasiadow te samochody kupuja. Smutne, ale prawdziwe...Jestem ciekawa ile osob po trzydziestce przebiegloby 5 kilometrow bez przerwy..hmm..patrzac po ludziach, to niewiele!

Gość gość
zdrowiej na rowerze? kiedy inhalujesz się intensywnie spalinami? chyba przesadzasz

Gość gość
ta i zimą też jeździsz rowerem ? co za jełop

Gość gość
to zalezy gdzie sie mieszka, jak w miejscowosci gdzie jako tako dunkcjonuje transport publiczny to jest lusksus ..

Gość gość
Oczywiscie, ze zima tez jezdze na rowerze, a dlaczego mialabym nie jezdzic?! Oczywiscie nie jezdze rowerem za 200 zl, tylko przystosowanym do wszelkich warunkow pogodowych. Wiem, ze wiekszosc ludzi w zimie tylko z pracy i do pracy i oby nie spedzic pol godziny na dworze spacerujac, bo potem trzeba by tran pic, zajadac sie tabletkami itp. Najwazniejsze to pdpowiednie ciuchy i nie mowie tu o puchowych kurtkach z ktorych sypia sie pierza, tylko o cienkich termalnych koszulkach uszytych z odpowiednich "oddychajacych" materialow, ktore utrzymuja tempertature ciala na odpowiednim poziomie.

Gość gość
dla mnie auto to zbedny wydatek mieszkam kolo metra, wszedzie mam blisko zakupy robie online na wakacje latam samolotem lub polskim busem czasami biore taksowke, jak jest taka potrzeba

Gość gość
nie czaje.. jak mozna nie miec samochodu??

Gość gość
auto? Oczywiście że jest luksusem. I to bez względu na wiek i markę. Poza tym w odpowiednim czasie wszystko jest luksusem. Telefon,telewizor,farelka czy zwykły węntylator. Czasem luksusem jest trochę suchego drewna i zapałki. A czasem butelka wody.

Gość gość
W Polsce bylby dla mnie luksusem, bo nie byloby mnie stac na jego utrzymanie,a teraz nie, bo mieszkam za granica..

Gość gość
Uważam, że samochód nie tyle jest potrzebny czy nie ale ważne aby był wykorzystywany z głową. Jeśli mam parę km do pracy naprawdę wolę się przejechać rowerem, po co mam tracić paliwo, czy ktoś mi zapłaci większą pensje za to, że dojadę autem. Rozumiem tylko co maja do pracy 10 -30 lub wiecej km wtedy samochód może okazać się niezbędny. Tym bardziej jak nie ma innej tańszej alternatywy. Ale nie może być tak że po bułeczki do osiedlowego sklepu jedziemy autem, a tak jest często niestety. Ale cóz tylki wielkie. Samochód nie luksus, można taki nabyć użwyany ale jeżdzący za parę tys zł, ale niestety utrzymanie auta kosztuje. Auto napewno sie przydaje w określonych sytuacjach ale coś za coś.

Gość gość
To zależy. Obecnie wolę korzystać z komunikacji miejskiej. Mieszkam w Wawie i często po prostu łatwiej jest przemieścić się metrem niż godzinami stać w korkach.