Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lepszy podwójny mgr czy doktorat

Polecane posty

Gość gość

Mamy sytuację taką: - Czy lepiej mieć 2 x mgr (techniczne kierunki) - Czy lepiej mieć 1 x doktorat (no i 1 x mgr)

Gość gość
Ciezko, zalezy gdzie sie chce potem pracowac. Jak na uczelni to doktorat, jak w jakiejs firmie to mgr. Chociaz lepiej byc najlepszym z jednej dziedziny niz srednim z dwoch

Gość gość
Doktorat robi się wtedy gdy planujesz karierę naukowa.

Gość gość
ja mam dwa razy mgr siedzę w domu z dzieckiem kolezanka aktualnie otworzyla przewod doktorski, robi karierę naukową pozdrawiam

Gość gość
Aha bo nie dodałem. Nie chodzi ani o karierę ani o pracę (bo jest się self employed). Tak dla siebie, to lepiej 2 mgr czy doktorat? (temat pracy doktoranckiej już jest i jest promotor). Jak inni "lepiej" odebraliby nasze wykształcenie, doktor czy 2 x mgr?

Gość gość
jesli poszedlbys do prywatnej firmy, to raczej doktorat nie bylby jakims plusem, smiem rzec, ze nawet minusem ;/

Gość gość
a ja nie wiem, bo jak dla siebie to chyba lepiej piąć się w górę i doktorat ;)

Gość gość
Posiadania doktoratu bedzie cię dolowalo jeśli nie będziesz miał dobrej pracy i będziesz posmiewiskiem dla innych. To zależy czym się aktualnie zajmujesz i czy ta praca jest pewna.

Gość Podły typ
To prawda - doktorat poza uczelnią to pośmiewisko. Ławo go zdobyć. Znam osoby, któer mają doktorat,a się do tego nie przyznają jak do HIVa. Zresztą po kilku latach nie używania pozapominasz wiele ze swojej dziedziny i znowy pośmiewisko.