Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama to też kobieta

Wiecie na kiedy mam wyznaczoną wizytę u ginekologa

Polecane posty

Gość mama to też kobieta

na NFZ oczywiście? 12 marca 2014, dobre, co? A zapisałam się dzisiaj...

Gość gość
trzeba było szukać innej przychodni

Gość mama to też kobieta
Tylko że ta lekarka przyjmuje w jednej przychodni, jedna z lepszych w mieście, dobre wyposażenie i ogólnie na poziomie wszystko. No i lekarz bardzo dobry...

Gość gość
Ale to wcale nie swiadczy zle o NFZ ze wszyscy sie pchaja do jednego lekarza. Gdybys dostala taka date do kogokolwiek, moznaby narzekac, ale skoro zalezy ci na tej konkretnej lekarce, to juz twoj problem, nie NFZ.

Gość gość
co Ty??? ale masakra.. U mnie tez jest lekarka, do której wszyscy chcą chodzic,ale można zapisać się praktycznie z dnia na dzień, tylko tyle, że w dniu wizyty czekasz 3-4 godziny..

Gość gość
Do mojej też trzeba czekać ale znalazłam malusią przychodnię gdzie ona przyjmuje raz w tygodniu i zapisów nie ma...:D

Gość gość
u mnie nie ma tego problemu jak u was w przychodni ginekologicznej przyjmują sami dobrzy lekarze i na dodatek jak chcesz wizytę dajmy że idziesz dzisiaj sie zapisać a juz jutro masz wizytę jakie wiem czemu tak u was te wizyty długo trwają?

Gość gość
trzeba było nie wydawać 200 zł na pierdoły tylko umówić się prywatnie na wizytę

Gość mama to też kobieta
:D wolałam jednak wydać na pierdoły, nie jestem chora żeby pędzić na wizytę od razu, idę na rutynową kontrolę, tylko trochę się dziwię, że takie odległe terminy. Recepty pani dr wypisuje od ręki, tzn. przyjmuje między pacjentkami, ale pełna wizyta z USG itp. to już inna bajka...

Gość goscinka
a w ktorym tygodniu jestes? to ma byc pierwsza wizyta czy ktoras z kolei?? nie ma sie co stresowac... w normach przyjete jest ze podczas ciazy kobieta powinna miec 3x usg ( a czy ma ich wiecej zalezy od jej gina i od tego czy ciaza przebiega prawidlowo) 1sze usg powinno byc zrobione do 14tygodnia. nastepne (polowkowe) wykonuje sie w granicach 20stego tygodnia i kolejne w 7-9miesiacu aby sprawdzic pozycje dziecka do porodu. jestem obecnie w 30 tygodniu. pierwsza wizyte potwierdzajaca ciaze(u zwyklego lekarza) mialam w 7tyg. ten skierowal mnie do gina na 13sty tydzien i wtedy tez odbylo sie 1sze usg (w sierpniu). kolejne usg mialam ustalone dopiero na nadchodzacy czwartek a jak widzisz mamy juz grudzien :) niestety w miedzyczasie mialam 3 nieplanowane usg ze wzgledu na krwawienia :( (w 16,17 i 18 tyg) wiec nawet liczac od tych usg mam 3 miesiace przerwy od ostatniego...

Gość gość
jak masz fanaberie taki lekarz a nie inny, to jednak trzeba było umówić się prywatnie :p

Gość goscinka
a :))) sorki ... cos mi sie pokickalo i myslalam ze chodzi o wizyte w sprawie ciazy :)

Gość gość
u nas jest też taka przychodnia do 6 miesięcy się czeka no ale jak się chce tego konkretnego lekarza to niestety tak jest bo do innych z dnia na dzień