Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy dzieci z ADHD mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

Jak Wasze dzieci zachowywały się w okresie niemowlęcym ? Kiedy rozpoznano u dziecka ADHD i na jakiej podstawie?

Gość gość
ADHD u mojego syna zdiagnozowano w 1 klasie. Od urodzenia był nadpobudliwy, dużo płakał, mało spał, budził nas wcześnie rano i nie dał spać :) Odkąd zaczął się poruszać, trzeba było mieć oczy naokoło głowy :) Miał wzmożone napięcia mięśniowe i byłl rehabilitowany na to. Za to wcześnie zaczął mówić, chodzić itp. Bardzo interesował się wszystkim, spostrzegawczy, inteligentny :)

Gość gość
Co jeszcze? niczym nie potrafił się zająć dłużej, ciągle w ruchu, uwaga bardzo rozproszona, tu układa klocki, tu sięga po książeczkę, za chwilę biegnie gdzieś..

Gość gość
W szkole nie potrafił usiedzieć w ławce, wciąż chodził po klasie, mimo upomnień i dobrych chęci ;) Zapytany nigdy nie wiedział o co pytano. Pytania zadawał nie na temat. Zeszyty wyciągał dopiero po którymś razie, upomniany przez nauczyciela.

Gość gość
Iloraz inteligencji powyżej przeciętnej i równocześnie słabe wyniki w nauce (nigdy nie wiedział o czym była lekcja)

Gość gość
Mnóstwo zainteresowań, co chwilę inne, gromadzenie różnych rzeczy i niepanowanie nad tym, bałagan i chaos.

to co opisujecie to jest typowe zachowanie małego dziecka (wiecznie w ruchu, wszystko go interesuje i szybko się nudzi) czy to jest już adhd?w takim razie 90% dzieci tak się zachowuje

Gość gość
ja mam 30 lat i tez mam adhd. walsnie w 1 klasie sp mi to wykryto

Gość gość
Jaga- to znaczy, że Ty "normalnego" dziecka nie widziałaś :P Nie każde r****iwe dziecko ma ADHD, ale każde dziecko z ADHD na pewno jest r****iwe.

:) Ja mam dwa przeciwieństwa ,jedna bardzo spokojna, opanowana, ostraozna,druga żywiol i huragan ,nerwus jakich mało. Z tego co mi wiadomo to narwane nie ma adhd :)

Gość gość
odkrywca ADHD powiedział przed śmiercią, że nie ma czrego takiego

są dzieci nadpobudliwe psychoruchowo, to jest oczywiste ,sama z takim egzemplarzem mieszkam ( nadpobudliwym ruchowo), ale żeby nadpobudliwość okreslac mianem adhd to przesada

Gość gość
czyli tak jak moje dziecko ... jak je musi walić rączkami i nóżkami w siedzenie jednocześnie dotykając kilku rzeczy na raz. to samo jak ssie pierś to chce ssać jednocześnie kciuka odpuchać się jedną nogą a walić drugą w lóżko ...koszmar.

Gość gość
odstawcie cukier tym dziecia. zero cukru na adhd.

Gość gość
wpierdolić kilka razy i od razu adhd minie

Gość gość
w okresie niemowlecym problem byl niemal niezauwazlny

Gość gość
Pawełek w okresie niemowlęcym byl grzeczny i spokojny, nie yło zauważalne u niego to w ogóle. dopiero z wiekiem narastało. Teraz udajemy się na terapie do http://terapia-adhd.waw.pl/ i panujemy nad sytuacja.

Gość gość
Jak dziecko ma zdiagnozowane ADHD to warto dawać mu suplement diety - Neoglandynę. Uzupełnia niedobory cynku.

Gość gość
gość 2017.01.02 to powazna choroba, ale jest sposob na to, aby ja troxhe uspokoic. My chodzimy z dzieciakami do http://terapia-adhd.waw.pl/index.php/terapia- grupowa/dla-dzieci-z-adhd i naprawde widac poprawe. Powazna, ale rzeczywiście da się z nią walczyć, najlepiej w momencie, kiedy uda CI się wykryc problem maksymalnie wczesnie!

Gość gość
gość 2017.07.28 gość 2017.01.02 to powazna choroba, ale jest sposob na to, aby ja troxhe uspokoic. My chodzimy z dzieciakami do http://terapia-adhd.waw.pl/index.php/terapia- grupowa/dla-dzieci-z-adhd i naprawde widac poprawe. Powazna, ale rzeczywiście da się z nią walczyć, najlepiej w momencie, kiedy uda CI się wykryc problem maksymalnie wczesnie! Też bardzo polecam tego typu terapie. To swietna sprawa!

Gość gosia6377
a ja polecam metode Biofeedback, jestem w szoku jak nam pomogla!! jest dostepna w roznych gabinetach, ja jestm akurat z wroclawia, np. w Promyku SLonca dobra specjalistka, ale ciezko sie dostac, Pro MED ma dobre ceny, czesto chodzilam też do gabinetu psychologa na raclawickiej, gdzie czesto mozna utrafic dobra cene za sesje (gabinet Mind Balance). Ogolnie jest to coraz dostepnijsze i tansze , bo pojawia sie tych gabinetow coraz wiecej :) ale dalej sie malo o tym mowi, bo wiadomo, wszystkim na reke sprzedawac leki, gdzie biofeedback ma stałe efekty, jak juz sie ukonczy kilkanascie sesji.