Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PKS Cena

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie jechał ktoś z was pks od Częstochowy do Zakopanego ile mniej więcej może kosztować bilet to jest 239 km proszę o pomoc może z was ktoś jechał i było więcej Km i pamięta cenę

Gość gość
Bilet normalny ok. 40-50zł zależy od przewoźnika sprawdź dokładnie na epodroznik

Gość gość
hmm a jak myślicie jak razem z dziewczyna wezmę tak prawie 2tysiace w góry a chcemy jechać na 4dni za domek już zapłaciliśmy w sumie za te 4dni wyszło 280 wystarczy czy za mało bo jedziemy pierwszy raz ?

O ile dobrze pamiętam To 40 lub 42zł kosztuje bilet. Kilka razy już jechałem tym Autobusem tyle że Będzina. 29zł kosztował bilet z Będzina. Wracając tym samym Autobusem z Zakopanego o 15:30 znajoma płaciła 42 zł

Bez problemu powinno wam starczyć te 2000 na 4 dni. Mnie mniej więcej kosztuje 1 dzień pobytu z noclegiem i wyżywieniem około 80 do 100zł

Gość gość
a jak myślicie wystarcza nam tak na 4dni prawie 2tysiace ? bo ona bierze 900 a ja 1000 coś

Gość gość
thx bo wiesz ja wliczam jeszcze atrakcje nie chodzi mi tu o imprezy o alkohol ale o narty i takie tam

Bez problemu wam starczy całodniowy klarnet na stok to 60zł Tak więc nie będzie problemu. Zazdroszczę wam tego wyjazdu. Ja się dopiero w Styczniu wybieram na Puchar Świata w skokach narciarskich!!

Polecam tez odwiedzić Termy Bania na Białce Tatrzańskiej. Piękny obiekt basenami jakuzzi i innymi atrakcjami!!

Gość gość
ooo to tez fajnie ja wiesz pierwszy raz jadę i sam nie mogę się doczekać tych widoków jadę tam 23 myślę ze będzie wszystko ok ze się nigdzie nie zagubię a planuje wszystko zwiedzić Słowacja tez :)

Gość gość
dzięki na pewno się wybiorę

Wycieczki na Słowację są dość drogie. Dokładnie nie wiem ile ale wiem że sporo kosztują. Czyli jedziecie na Święta do Zakopanego??!! Nigdy jeszcze w Święta Bożonarodzeniowe nie byłem ani też w Wielkanocne. Lecz ceny w barach w tym okresie wzrastają i to sporo Np w barach za obiad trzeba dać od 25 nawet do 45zł

Gość gość
Tak w ten okres taki świąteczny właśnie tez mi tak się wydaje ze będzie trochę drogo i dlatego się martwię ze może te prawie 2tysiace nie wystarcza

Ja zazwyczaj jak bywam w Zakopanym to kwateruję na Zębie u Barbary Janik Furmanowa 156b. Mam tam piękny widok na całą panoramę Tatr i blisko na Gubałowkę

Gość gość
to ja mam domek na ul. Gimnazjalna 10 a w centrum blisko stacji PKP PKS 3min jak myślisz blisko będzie wszystkiego ??

Ale jak macie domek wynajęty to możecie sobie sami coś ugotować tak na 3 lub 4 dni. Najgorsze to jest czekanie na miejsce by coś zjeść czy wypić kawę. Będąc w sierpniu 15 było tyle ludzi że nie było gdzie nawet kawy się napić. Dlatego polecam Restaurację Hotelową naprawdę ceny są w tej samej cenie co i w barach a przynajmniej cisza i miła obsługa. Polecam Grad Hotel Stamary 100 m od dworca PKS w kierunku krópówek

To wiem gdzie to jest! Fajne miejsce ciche, Domek jest trochę z tyłu więc będzie cicho i fajnie. O ile chodzi o ten sam domek bo tam jest ich kilka

W Hotelu Stamary też można skorzystać z Sauny basenu i jakuzzi za 20zł do 4 godzin a Spa czynne są od 16tej. Ale powiem wam że będziecie miały co do zwiedzania jak jedziecie pierwszy raz. Tak że na Słowację może zabraknć czasu.

Gość gość
Jedziecie na 4 dni? Z czego pierwszy i czwarty częściowo zapewne zarezerwowany na podróż. Nie ma opcji by Wam nie starczyło. Ile płacicie za dobę?

Nie ma za co i miłego wypoczynku! A to w takim większym budynku wynajmujecie kwaterę. Myślałem że w takim małym do 4 czy 5 osób.

Gość gość
35zł płacimy od osoby tam będziemy w jednym pokoju :) razem za 4dni zapłacimy 280zł + bilety na PKS a reszta już na co tam nam pójdzie to nie wiem

U Barbary J 25 zł bo jestem stałym gościem od 15 lat. W Zakopanym będziecie tym Autobusem o 11:30 o ile nie będzie opóźnienia. a Powrót o 15:30 Tylko musicie sprawdzić czy ten Autobus kursuje bo są miesiące że kurs jest zawieszony na jakiś czas!!

Gość gość
Nawet jesli PKS za osobe w jedna strone wyniesie 50 zł. To jest 200 zł na Was dwoje w obydwie strony plus 280 to razem 480 zł. Zostaje Wam 1500 zł. Dzielone na 4 dni wychodzi po 375 zł na dzień. Naprawdę nie masz się co martwić i za to spokojnie zjecie i pojeździcie na nartach. Nawet jesli traficie do drogiej knajpy na obiad:)

Głownie to na to by coś zjeść czy napić się kawy czy piwka. Pyszną kawę oferują w kawiarni czy Reatauracji Hotelu Stamary od 6 do 10zl ale kawka jest pyszna.

Tyle nie kosztuje z pewnością góra 40zł do 42 Najdrożej to wychodzi dojazd minibusami.

Gość gość
No wlasnie jesli takie godziny jak podaje kolega jarek to praktycznie tracicie kawalek pierwszego dnia i ostatniego. Takze jakby nie patrzec to tak fest aktywnie to uda wam sie tylko przez dwa dni poszalec, pozwiedzac, pobawic sie. Tym bardziej kasa styknie. Ja biore mniej i mi wiem ze starczy wiec Wy tez sie nie martwcie.

Ale jak mieszkacie w Centrum to nie będzie z tym problemu. Zimą Zakopane jest piękne pod warunkiem że będzie śnieg!!

Gość gość
:) czyli o nic się nie martwię dobra uciekam do pracy TRW czeka :) dzięki jeszcze raz i na pewno zapisze sobie te restauracje i to wszystko i pozdrawiam