Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie badania jeszcze zrobic poronienia i problemy z zajsciem

Polecane posty

Gość gość

Staramy sie 5 lat w tym czasie 2 ciaze pierwsza poronienie 7 tydz druga 22. Robilismy nastepujace badania: Morfologia rozmaz i mocz na posiew Kariotyp Hormony (estradiol progesteron 17oh progesteron testosteron wolny testosteron lh fsh tsh ft3 ft4 anty tpo) Toxoplazmoza cytomegalia chlamydia mycoplasma ureoplasma Przeciwciala przeciwjadrowe i cytoplazmatyczne ana i anca Antyglokulant tocznia Przeciwciala antykardiolipinowe Przeciwciala dna Przeciwciala nDNA Rozyczka listeria parwowirus Badanie nasienia morfologia i posiew kilka razy Posiew z pochwy i szyjki macicy Cytologia Przeciwciala antyplemnikowe Amh Wszystkie badania idealne lekarz rozklada rece czemu sie nie udaje zajsc i donosic. Jakie badania jeszcze nozna zrobic.

Gość gość
nie sadzisz, ze lekarz bedzie wiedzial lepiej od kafeterianek ?

Gość gość
Lekarz rozlozyl rece bo noe wie co juz badac

Gość gość
proponuje zmienic lekarza

Gość gość
Konsultowalam z drugim i twierdzi ze wszystko ok skoro badania ksiazkowe. Zlecil monitoring cyklu ale mialam przez 6 miesiecy i owulacja jest ksiazkowa. Hsg tez mialam i jajowody drozne.

Gość gość
Ile placilas za antykoagulant tocznia i chlamydie? Ja poronilam raz. Dzieki za odpowiedz.

Gość gość
Antyglokulant 130 zl chlamydia 160 bo 4 odczynniki po 40 zl kazdy.

Gość gość
Dzieki. Nie wiem co ci jeszcze doradzic. Gdybys w ogole nie mogla zajsc w ciaze to bym pewnie obstawiala psychike (ze sie nakrecasz za bardzo) i proponowalabym wrzucic na luz jednak skoro udalo ci sie zaciazyc to jednak cos musi byc nie tak. Wydaje mi sie ze chyba przebadalas juz wszytsko, chyba jeszcze tylko genetyka ci zostala? W kazdym razie: powodzenia!

Gość gość
Ja tez mialam 2 poronienia. A teraz mam 4 dzieci. Lezalam i bralam hormony na poczatku kazdej ciazy - pierwszy trymestr.

Gość gość
Badania genetyczne proponuje zrobic, udajcie sie do kliniki nieplodnosci, moze maz ma slabe nasienie, jest plodny wiem bo ciaza byla ale jesli zolnierzyki sa slabe lub malo r****iwe to tez bedzie problem,

Gość gość
ja (autorka) też brałam hormony na podtrzymanie duphaston ale w szpitalu mi odstawili jak trafiłam w 22 tyg i po 2 dniach urodziłam bo szyjka się skróciła i poszło rozwarcie.

Gość gość
badania genetyczne robiliśmy kariotyp i wszystko jest ok, mąż ma bardzo dobre wyniki nasienia bo kilkukrotnie badaliśmy i za każdym razem są na 5plus jak lekarz oceniał. miałam lekarza z kliniki.

Gość gość
To nie wiem co Ci jeszcze polecic, moze musisz wyluzowac, moze jakies wakacje, moze inseminacja na cyklu stymulowanym