Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szlachetna paczka albo coś

Chcę pomóc ale nie wiem jak

Polecane posty

Mogłabym pomóc jakiejś rodzinie, ale nie w 100%, bo mnie na to nie stać. Przecież nie będę chodzić po rodzinie, znajomych itd i pytać, czy czegoś może nie dołożą do paczki. Mam kołdry, pościel, ubrania, buty, w tym dla małych dzieci. Trochę żywności i przyborów też mogę dorzucić. Macie jakiś pomysł, jak to zrobić?

Gość gość
ja tez moglabym pomoc komus mam duzo ubranek po corce. moze komus by sie przydaly.

Gość gość
Szlachetna Paczka to raczej nie bo tam nie stare szmaty sie oddaje tylko kupuje pralki, lodowki i laptopy. Musisz poszukac ludzi potrzebujacych a nie cwaniakow.

Gość henio z reklamy tesco
tak tak,bardzo trafna uwaga, biedota byle czego nie bierze, wszystko nówka i ful wypas musi być😠

Gość gość
znam osobe, która bardzo potrzebuje uibranek dla CÓRKI. NIestety mam synów i nie moge oddac. Chetnie zapłace za przesylke paczki do tej osoby.

Gość gość
na Tablica .pl są czasem ogłoszenia ludzi poszukujący pomocy,samemu też można dać ogłoszenie że mam to i tamto i chętnie pomogę potrzebującym.

Gość gość
nigdy nie daje na pomóż dzieciom przetrwać zimę albo szlachetna paczka,uważam że kożystają z tego osoby które tej pomocy nie potrzebują,a wiem co mówię i widzę,znam osobiście osoby które rozdzielają potem te daty:o

dzięki za podpowiedzi :)

Gość gość
daj darmowo ogloszenie na tablica pl

Gość gość
Ogladaj tv, tvn fakty, uwage, itd, teraz blizej swiat bedzie pewnie wiecej reportazy onbiednych potrzebujacych rodzinach. Ja tak w zeszlym roku pomagalam, gdy widzialam w tv reportaz o potrzebujacych wiedzialam jak naprawde zyja. Dzwonilam potem do tv i pytalam o mozliwosc pomocy. Bez problemu a ludzie naprawde potrzebuja. Teraz nikomu nie moge pomoc bo mnie troche przycisnelo.

Gość gość
A nie masz jakiejś znajomej w szkole? Często nauczyciele wiedzą, kto w okolicy potrzebuje pomocy. Moja ciotka jest nauczycielką i cała rodzina wie, że jak ma jakieś zbędne już rzeczy (głównie ubrania) to można jej dać i ona ma kilka takich rodzin, które chętnie wezmą. Samemu lepiej do takich ludzi tez nie chodzic bo niektórzy się obrażają, że stare rzeczy im się daje. Wolą żeby dzieci chodziły w starych wiatrem podszytych kurtkach niż wziąć od kogoś kurtkę po jednym sezonie.

Gość gość
nie każdy chce przyjąć taką pomoc. co innego od jakiejś organizacji charytatywnej, księdza itp. ludzie wstydzą się biedy

Gość gość
Poklikałam tam, można nakarmić tam też głodne psy. Kasy nie chcę dawać, tylko rzeczy.

Gość isiko
ja zanosze do domu samotnej matki a ubrania po mężu czy sobie daje do placówki gdzie są bezdomni.

Gość gość
ja jak chciałam oddać swoje ciuchy, w bardzo dobrym stanie, których szkoda mi było wyrzucić na śmietnik, to ogłosiłam się na gumtree, w dziale sprzedaż > odzież damska > oddam za darmo szybko była odpowiedź, nie jedna, o dziwo odpowiadali także mężczyźni, niektóre kobiety pisały, że chciałyby obejrzeć najpierw zdjęcia :D inne, że chciałby aby przesłać im paczkę do domu na swój koszt :D podczas gdy pisałam, że możliwy jest tylko odbiór osobisty, w końcu wybrałam dziewczynę, która wszystkie wydatki przeznacza dla dzieci a sama nie ma w czym chodzić, pomaga jej matka ale obydwie potrzebują ciuchów, mam nadzieję, ze dobrze wybrałam

Gość gość
Witam Państwa serdecznie,jest mi wstyd prosić obcych ludzi o pomoc,ale niestety obecna sytuacja mnie do tego zmusiła.Może ktoś z Państwa ma niepotrzebne już ubrania dla chłopców w wieku 13 lat i 6 lat i używane zabawki?Przyjmiemy każdą pomoc,zbliżają się święta a nas po prostu w tym roku nie stać na zakup nowych rzeczy,bardzo dziękujemy za okazane nam serce.agnieszka1950@wp.pl

Już wysłałam Ci maila ;)

Gość gość
zobacz na pomocne emamy ,tam mają udokumentowane sytuacje ,ja wysyłałam paczkę do dziewczyny która tej pomocy potrzebowała ,z kafe wysłałam jednej ciuszki ,wannę ,2 zmiany pościeli bo była potrzebująca ponoć i szczerze nawet dziękuję nie uświadczyłam ,chociaż nie w tym rzecz ,rzeczy potem na tablicy zobaczyłam dokładnie tydzień później .

witam szukam ludzi dobrej woli dla pewnej rodziny ktora zyje w nedzy to co zobaczylam to mnie zszokowało . jest tam 7 dzieciakow najmlodsze pol roku najstarsza do piatej klasy podstawowej , ojciec pracuje za najnizsza krajowa .tam potrzebne jest dosłownie wszystko bardzo bym prosiła o pomoc dla tej rodziny szkoda tych biednych dzieciakow . otrzyjmy łzy tym dzieciom i dajmy troszeczke radosci one niczego niewinne

Gość gość
potrzebne jest dosłownie wszystko xx chyba najbardziej prezerwatywy