Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość medika

Studia medyczne

Polecane posty

Gość medika

Mam ukończone studia ekonomiczne- mgr ale po latach stwierdzam, że to był błąd :( Chcę sie przekwalifikować ale nie wiem czy dam radę i czy warto? Czy ktoś z was rozpoczał studia medyczne - konkretnie wydział lekarski w wielu 30 paru lat? Piszcie czy warto.

Gość gość
medycyna to dobry wybór też żałuje, że nie poszłam na medycynę

Gość medika
i co teraz? czas uciekł a zaoczne sa bardzo drogie

Gość gość
Medycyny nie studiuje się zaocznie, ludzie, jeszcze tego by w tym kraju brakowało

Gość gość
ale jest medycyna wieczorowa

Gość gość
zaocznie nie, ale płatnie - jak najbardziej. Polega to na tym, że płaci się (jak ja studiowałam kosztowało to chyba 20-25 tysięcy/rok, ale dokładnie nie pamiętam, bo byłam na bezpłatnych), ale chodzisz normalnie na zajęcia dzienne. Nie ma osobnych grup "płatnych" i "bezpłatnych". Oczywiście nawet na płatne trzeba zdać egzamin (tylko próg nie jest taki wysoki jak na bezpłatne, ale nie każdy się oczywiście dostaje. Musisz zdawać sobie tylko sprawę z tego, że nie uda Ci się połączyć normalnej pracy zawodowej ze studiami, czyli generalnie jesteś bez środków do życia przez 6 lat (w przypadku stomatologii 5 lat).

Gość gość
Nie ma medycyny wieczorowej. Nie da się w ten sposób studiować,bo na dalszych latach większość zajęć jest na klinikach i nie jest to tylko i wyłącznie teoria. Chodzisz czasem na operacje, zabiegi, musisz badać pacjentów...

Gość gość
ale pielęgniarstwo chyba można studiować zaocznie.

Gość gość
a to już nie wiem. Tylko pytanie czy pielęgniarstwo to taki fajny kierunek? Realia pracy pielęgniarki w Polsce są jakie są...

Gość gość
Trzeba było od razu iść na medycynę.