Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Bardzo proszę o pomoc! Mam 3 tygodniowe dziecko (synka) i od paru dni borykamy się z pewnym problemem. Mały non stop się napina kopie nóżkami i płacze w niebogłosy nie wiem czy to kolka czy jakies zaparcia wzdęcia czy po prostu sobie na dodatek nie dojada moim pokarmem, Pokarmu mam dużo ,ale możliwe jest to żeby np był za rzadki?, czy spróować g dokarmić i zobaczyć rezulaty? W nocy budził się raz , a teraz się w ogóle nie budzi ,bo praktycznie zasypia tylko na pół albo góra godzinę i budzi sie i je na chwilę i znowu i tak w kółko. Jak je to niekiedy odpycha cycka a wiem ,że jest głodny ,bo gdy znowu mu przystawie to znowu je i odpycha i tak w kółko.

Gość gość
Zacznij od kropelek typu espumisan bo to wygląda na kolki. Jak przybiera tzn że mleko masz ok.

Gość gość
tu jest świeżutki temat:f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5773651 przeczytaj dokładnie :)

Gość gość
spróbuj też dokarmić modyfikowanym, może faktycznie to głód?

Gość gość
Żaden głód. POda mleko mod i pożegna się z karmieniem. Dziecko boli brzuszek i tyle. Większość maluchów ma ten problemem od ok 1miesiaca do końca 3ciego.

Gość gość
no wlasnie boje się z tym dokarmianiem. Gdy wychodzilismy ze szpitala wazyl 3 460 (sobota) a w piątek za niecaly tydzien ważył 3 900 więc nie wydaje mi też ,żeby az tak był głodny non stop

Gość gość
pij kompot z suszonych śliwek nam bardzo pomógł dla smaku dodaj gożdzik

Gość gość
Nie dokarmiaj! To bedzie koniec karmienia piersia. Sprawdzaj czy dziecko na wadze przybiera. Prawdopodobnie maly zasypia podczas ssania i nie najada sie. Nie pozwol mu spac, wybudzaj go, niech sie opije maly bak. Powinien ci oproznic piers, produkujesz tyle mleka ile potrzebuje twoje dziecko.

Gość gość
Może źle się odżywiasz ? Co jadasz?