Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból podczas stosunku po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Minęło już 6 msc od porodu, a ból jest coraz większy, początki były lekko bolesne ale teraz za każdym razem odczuwam taki ból że musimy przerwać. Nie wyobrażam sobie żeby tak już miało zawsze być, któraś z was ma/ miała podobny problem?? pomocy :(

Gość gość
Karmisz jeszcze piersią? Byłaś na kontroli po porodzie u gina?

Gość gość
może kup żel nawilżający?

Gość gość
nie mam problemu z suchością, nie karmię od dawna boli mnie miejsce nacięcia i w środku szczególnie jak głębiej wchodzi... na początku wogóle nie miałam takich problemów, a ginekolog powiedział że wszystko się dobrze zagoiło

Gość gość
hmm no to jeszcze raz musisz pójść to skonsultować. jak się karmi, to boli często aż sie przestanie karmić, no ale skoro nie karmisz...a może to psychika, że może być kolejna ciąża?

Gość Anitka009
Mnie właśnie też bolało długo nacięci. Niby super zagojone ale jeszcze kilka miesięcy temu odczuwałam ból podczas stosunku . Jestem po porodzie prawie dwa lata

Gość gość
o tym też słyszałam ale zabezpieczam się i nawet przez myśl mi nie przeszło że mogę znowu w ciążę zajść. Najpierw muszę zmienić gina bo odkąd urodziłam z czarującego zmienił się w chama.

Gość gość
ja też myślałam ze to nacięcie, pewnie i na początku było, ale po zakończeniu karmienia piersią, szybko przeszły te bóle.

Gość gość
a podczas okresu też was boli nacięcie?

Gość gość
Nie pociesze Cię,ja odczuwałam taki ból w miejscu nacięcia przez 3,5 roku! Nic nie pomagało! lekarze twierdzili,ze wszystko zagoiło się dobrze.Koszmar nie zycze tego nikomu

Gość gość
a bolało cię tylko nacięcie? i w końcu samo przeszło?

Gość gość
bolało mnie nacięcie i ból promieniował do środka (tak jakby wzdłuż nacięcia) trudno opisać:) piekło,bolało i "ciągnęło". Tak po prawie 4 latach przeszło

Gość gość
o boże mam nadzieję że mnie to szybciej minie... a twój partner jak się zachowywał?

Gość gość
a i po seksie tak mnie bolało wejście do pochwy,że miałam problem zeby się tam umyć.....

Gość gość
partner był wyrozumiały,choć też go dziwiło dlaczego tak długo odczuwam ból. Ja czasem płakałam z bezsilności,ze jestem do d**y kobietą bo się kochać nie mogę.

Gość gość
mnie też właśnie tak boli tylko do tego boli mnie w środku a po seksie jeszcze boli mnie podbrzusze... no dokładnie tak się teraz czuję, miałaś na to jakieś sposoby, coś co pomagało?

Gość gość
Jedynie po seksie pomagała troche maść clotrimazolum do smarowania wejscia...... Nic innego nie wynalazłam, Dlatego syn będzie jedynakiem,nie wyobrażam sobie tego przechodzić drugi raz

Gość gość
to samo mówię mężowi, nigdy więcej porodu, chyba że miałabym cesarkę, a on śmieje się ze mnie że sama kiedyś będę chciała. Niech sobie sam to wszystko przeżywa... ale też jest taka prawda, że gdy widzę jak synek na mój widok się uśmiecha to zapominam o wszystkim :)

Gość gość
Mój syn ma 4 lata,nie raz dopada mnie myśl o kolejnym dziecku,ale wtedy przypominam sobie ból porodowy ( nie,nie zapomniałam:P) i te cztery lata wyjęte z życia seksualnego,może kiedys jak mi odwali zrobie sobie następne

Gość gość
to widzę że jedyne co mogę zrobić to przygotować się na parę lat bólu :(

Gość gość
może Tobie szybciej minie:)

Gość gość
mi to wyglada na skrócenie pochwy czyli poszły Ci mięśnie i macica osunęła się w dół. Grozi Ci wypadanie macicy. Moja mama tak miała i skończyło się operacją. Niemalże zmusiła mnie do cc za co jestem jej wdzięczna :)

Gość gość
to na pewno nie skrócenie pochwy, w takim przypadku nie bolalo by ją wejscie do pochwy ale tylko w srodku

Gość gość
A dokładniej jak to wygląda? bo wydaje mi się że u wejścia mam teraz "coś", wyglądam inaczej, ale ginekolog nic mi nie powiedział to myślałam że po prostu wygląd się zmienia i tyle...