Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bella90

STOP idiotycznym reklamom szkół językowych

Polecane posty

Co za idiotyczne reklamy! Zapamiętajcie sobie, że języka na żadnym kursie się nie nauczycie!!!! Język to samodzielna praca, obywanie się z nim, a nie odrabianie prac domowych;/ I jeszcze płacić za to! Bezsens! Filmy z napisami, program do słówek - najefektywniejsze:) Czytanie książek, radio, piosenki(rewelacyjnie szybko można się z piosenek uczyć). Kurs to najgorsze co można zrobić. A na kursie co? Marnowanie czasu, więcej gadają po polsku niż w obcym języku, może komunikować się uczą, ale to lepiej juz na Skype do przypadkowych osób dzwonić... większy pożytek... i za darmo Jedynie dla gramatyki kilka lekcji wziąć, ale są tez fajne programy do gramatyki Pozdrawiam wielbicieli języków obcych!:)))))

Gość gość
No ja szukalam i nie moglam znalezc filmow po angielsku z pl napisami, mozesz jakies polecic? Gdzie sa za darmo?

Gość gość
to prawda, ja sie przez miesiac w niemczech + pol roku w australii nauczylam wiecej angielskiego niz przez 10 lat w szkole w Polsce,

Gość gość
Bella90 a jakie jezyki znasz? Jakich sie sama nauczylas?

Gość gość
No ja szukalam i nie moglam znalezc filmow po angielsku z pl napisami, mozesz jakies polecic? Gdzie sa za darmo?

Gość gość
sprobuj bez h t t p dwoch kropek i kresek za tym

Gość gość
normalnie sciagasz anglojezyczny z b i t to r r**** a potem program ktory sciaga napisy i sciaga ci napisy polskie, potem wlacz napisy z dysku i tyle. cala filozofia

angielski i niemiecki - wszystko własna praca w szkole bardzo niewiele się nauczyłam, a kursy szkoda gadać z filmów oglądanych jako dziecko znam trochę hiszpański wpisz w wyszukiwarkę polish subtitles albo film z napisami i coś tam wyskoczy na pewno, jest tego baaardzo dużo, nie mów że nie mozna znalexć bo nie uwierze nie wkleję bo za spam mi uznają

angielski i niemiecki - wszystko własna praca w szkole bardzo niewiele się nauczyłam, a kursy szkoda gadać z filmów oglądanych jako dziecko znam trochę hiszpański wpisz w wyszukiwarkę polish subtitles albo film z napisami i coś tam wyskoczy na pewno, jest tego baaardzo dużo, nie mów że nie mozna znalexć bo nie uwierze nie wkleję bo za spam mi uznają

Gość gość
czyli co wlasna praca znasz angielski i niemiecki biegle?

odblokowali co za kretynizm, nie podawałam adresu stron a mi odrzucali treści;/ naprawde nie da się nie umiec znaleźć takich filmów, to nie realne umiesz wątki na kafe przeglądac to i taki film znajdziesz, nawet nie trzeba pobierać, o w necie jest ich multum już gotowych akurat jeśli o ang chodzi

biegle nie bo w tym kraju nie mieszkam, ale uczę się sama dwa lata tych języków i już normalnie czytam i znam nieporównywalnie wiecej słów niż w szkole uczyli mnie;) a przede wsyztskim ROZUMIEM co mówią w TV itd, takiego efektu kurs nie da

Gość gość
Nie mam tora!

Gość gość
to sciagnij

Gość gość
bella90 a oglądasz angielskie filmy z polskimi napisami czy angielskimi?

preferuję z angielskimi, akurat ten język znam słabiej i tak w locie nie zawsze wyłapię.. a niemiecki ma swoje różne dialekty to też wybieram z napisami, ale bez też oglądam...

Gość gość
mnie to zastanawia jak można nauczyć się słówek,zwrotów oglądając angielski film z angielskimi napisami? to nie lepiej np angielski film z polskimi napisami albo polski film z angielskimi napisami?

Gość pravvvda sama
ja uczę się sama przede wszystkim słuchając piosenek i tłumacząc sobie !! nauczyłam się więcej niż w szkole !

Gość gość
też dobry sposób

Gość KafeGda
Mam pytanie apropos filmów po angielsku z angielskimi napisami. Czasami trafiają się jakieś zwroty (nie wyrazy, ale całe zwroty), których nie rozumiem i których nie udaje mi się przetłumaczyć (translator wywala bzdury, w słowniku nie ma, a pojedynczo tłumaczone wyrazy nie dają sensownego rezultatu). Masz na to jakiś sposób?