Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alienpl87

odmowa chrztu

Polecane posty

Gość alienpl87

czy ksiadz moze odmowic chrztu tylko dlatego ze rodzice chrzestni nie maja slubu koscielnego a chodza do kosciola itd ? zapytany o oswiadczenie chrzestnych ze beda pomagac wychowywac dziecka w wierze, powiedzial ze to obowiazuje tylko 1 chrzestnego jak juz cos. oni chca wziac slub zeby tylko byc malego chrzestnymi, a ksiadz mi tu gada bajki ze oni nie sa godni itd. czy on ma prawo odmowic?

Gość gość
po co chrzcicie te dzieci - przecież wy tylko udajecie katolików, żeby "ludzie nie gadali"

Gość gość
sluchaj wszystko zalezy od ksiedza.jednemu to nie bedzie przeszkadzac drugiemu owszem.i nie wazne do czego oficjalnie ma prawo,co moze a co nie,bo tak naprawde wszystko zalezy od jego widzimisie,wiectwoje pytane jest glupie

Gość gość
Nie, nie ma prawa odmówić chrztu, ale może się nie godzić na takich "chrzestnych". Chrzest i wybró chrzestnych to dwie całkiem oddzielne sprawy. I jeszcze jedno - ksiądz ci bajek nie gada, tylko cytuje zasady, jakie obowiązują w kościele.

Gość gość
wiesz co?ja jestem ateistka i myslalam ze jak bede iec dziecko nie ochrzcze.teraz jestem starsza i wiem ze gdybym miala pewnie bym ochrzcila.dlaczego-bo w tym kraju zwlaszcza w malych miasteczkach,wsiach,takie nie chrzczone dziecko nie mialoby zycia,byloby wytykane palcami albo i jeszcze gorzej.wiec sie gosciu nie popisuj bo zycia nie znasz.

Gość gość
a godny jest ktos kto zamiast dziecka woli nowy telefon ? i nie pytam o zdanie czy pytanie jest glupie,nikt ci nie karze odpowiadac ani czytac. z tymi ksiedzami to masakra jakas. kazdy sie zachowuje jakby bogiem byl jakims :/

Gość gość
a co to za wymuszanie chrztu, bo dziecko będzie wytykane palcami??? czy wam już się zupełnie we łbach popieprzyło??? nie wierzycie w Boga, nie żyjecie wg przykazań, plujecie na księży - a za wszelką cenę chcecie dzieci do kościoła wpychać???? takie g***o to tylko w Polsce można zobaczyć!!!

2013-12-03 18:25:09 [zgłoś do usunięcia] gość a co to za wymuszanie chrztu, bo dziecko będzie wytykane palcami??? czy wam już się zupełnie we łbach popieprzyło??? nie wierzycie w Boga, nie żyjecie wg przykazań, plujecie na księży - a za wszelką cenę chcecie dzieci do kościoła wpychać???? takie g***o to tylko w Polsce można zobaczyć!!! POPIERAM W 100 % Polacy to jednak chorzy ludzie ( oczywiście są wyjątki ) A czarny odmawia chrzestnym jak już a nie chrztu. Dziec***owinny decydować jak dorosną czy przyjmują chrzest i zapisują się do tej sekty a nie niemowlakom narzucać !!!

Gość paleta barf
z tego co piszesz wszystkie dzieci ksiezy powinny pozostac nieochrzczone :P

Gość gość
powinni miec ślub bo powinni dawać przykład. takie są wymogi kosciola wiec trzeba to zrozumiec. ps. nie gadajcie tak na chrzescijanstwo bo w UK dzieci brytyjskie juz musza stukac na klęczkach głową w dywan w meczecie, i nie ma ze niechce na lekcje islamu chodzic. jest mus. nie tak jak w polsce ze powiesz ksiedzu na religie nie chodze. tam nie ma niechce

Gość gość
prozmawiajcie z ksiedzem niech sami powiedza ze chca wziasc slub i napewno go niebawem wezma. bo chrzestni musza dawac jednak przyklad. mysle ze ksiadz pojdzie na ugode

przecież to są grzesznicy bo cudzołożą ;) gdybym była pobożna to sama bym takich nie chciała ;)

Gość gość
te swiete takie co tak bronia batmanow, jak wybzyka na zachrystii wasze dziecko tez tak bedziecie bronic? wtedy tez bedzie ksieciunio taki swiety?

Gość Ale to już było
Ksiądz ma obowiązek ochrzcić dziecko! Nie ma innej parafii? W Twoim przypadku napisała bym skargę do Kurii biskupiej.

Gość gość
Widzę, że grono niedowiarków rzuciło się abyś dziecka nie chrzciła. A czy ona was prosiła o zdanie na ten temat czy zadała pytanie o innej tematyce. Ksiądz ma prawo odmówić chrztu. Ja miałam taka sytuacje i wybrałam inną chrzestną dla dziecka a wierze w Boga i nie będę się pytała nikogo czy mam chrzcić czy nie bo banda patałachów bezbożnych chce udowodnić coś na siłę tylko nie wiem co. A co wam przeszkadza, że autorka chce dać dziecko do chrztu? to nie wasze życie i nie wasze dziecko i nie wasza wiara. Bardzo dobrze robisz a z księdzem musisz to wyjaśniać bo tu na kafe akurat przyjaciół nie znajdziesz.

Gość gość
Jakbyś idioto wiedział jak się chrzci dziecko to powierza się je Bogu a nie księdzu co ma je wybzykać, nie wpierdzielaj wszystkich do jednego wora. To, że jeden polak zabije to znaczy, że wszyscy jesteśmy tacy sami polakami mordercami. Naoglądają się tv i propagandę szerzycie. Z tego co pamiętam lekarze molestują pacjentki to przestańmy tam chodzić i się leczyć. Nie jeden szef molestował podwładna to tez może nie pracujmy bo każdy następny będzie taki sam. W każdym fachu znajdzie się debil i zboczeniec a nie można osadzać wszystkich.

ale któremu bogu....bo niby jest tylko jeden , a każda sekta ma swego bożka nie pomijajac oczywiście polskiej czarnej sekty. ) ;) ;) Jakbyś idioto wiedział jak się chrzci dziecko to powierza się je Bogu..............................jak można kogoś powierzac jakiemus bozkowi bez jego zgody

Gość gość
to pewnie tylko kwestia "co łaska" Dajesz 2-3 razy tyle i zaraz wszystko ok będzie :)

Gość gość
jest wielu bogów miłość pieniądze władza to też bogowie dla nie kturych ludzi ale jest tylko jeden Jezus on jest droga i prawda i dzisiaj też leczy ludzi jak 2 tys lat temu nawet żartuje sobie z ludzi np uzdrowił paralityka a ksiądz dostał poznanie od ducha sw ze jakiś paralityk doznał uzdrowienie i ten ksiądz każe mu wstać i żadnej reakcji puzniej znowu sie modli ksiądz o uzdrowienie i doznał poznanie ze głuchoniemy słyszy i prosi ze by dał świadectwo i nagle wstaje paralityk z wózka inwalidzkiego sie okazało ze to paralityk był głuchy jezus 2 razy uzdrowił

Gość gość
To jest akurat twoje zdanie i nie tacy ludzie będą wygłasza morały na temat religii bo kim ty jesteś. Poza tym to nie jest tematem tego postu więc ogarnij się a nie starasz się przekazać swoje głupoty bo akurat tego tutaj nikt nie chce. A swoja drogą bardzo dobrze, że dziewczyna chce ochrzcić swoje dziecko przynajmniej mniej takich ludzi jak ty tylko kasa i nic więcej najlepiej w nic nie wierzyć a wiara to każdego indywidualna sprawa. Zachowujesz się właśnie jak sekta nawołując do swoich racji jak to nikogo nie obchodzi.

Gość gość
A swoja drogą bardzo dobrze, że dziewczyna chce ochrzcić swoje dziecko przynajmniej mniej takich ludzi jak ty tylko kasa i nic więcej xxxxxxxxxxxxxx szkoda tylko, że kościół zamiast w Boga wierzy właśnie tylko w KASĘ!!!

Gość gość
Z tego co wiem wiara w kościół a wiara w Boga to coś innego. Wiele ludzi wierzy w Boga a do kościoła chodzi raz na rok więc co za problem poza tym to nie jest ten temat.

Tekst dotyczący rodziców chrzestnych i inne komentarze do prawa sakramentalnego, można znaleźć na stronie http://jakubiaktomasz.pl/.