Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko wazy za malo

Polecane posty

Gość gość

Ma 15 miesięcy waży 11,7 lekarz mówi że to stanowczo za mało. Wasze dzieci ile ważyły w tym wieku ? I czy to rzeczywiście tak mało ?

Gość gość
mój synek ma 18 m-cy i waży 12kg.

Gość gość
moja wazyla co sok.10 kg

Gość gość
lekarz niech się leczy, moje ma 2 lata i tyle nie waży !!!

Gość gość
moja wązy 9 kilo i lekarz mówi ze taka jej uroda

Gość gość
Autorko, zmień lekarza- waga twojego dziecka jest prawidłowa. Mój syn ma 15 miesięcy skończone i tylko 9 kg wagi- jest bardzo drobny, rozwija się prawidłowo

Gość gość
Nie waży za mało, chyba że ma 98-100 cm wzrostu... Mój jako dwulatek ważył 10,5 kg, fakt że był chudy ale mieścił się na siatkach centylowych i wzrostem, i wagą. Pediatra tylko stwierdziła że ze względu na rozbieżność mogę go trochę "podtuczyć", nie unikać tłuszczu czy nawet słodyczy po posiłkach jeśli je w ogóle daję, ale oba wyniki są w normie.

Gość gość
Moja corka ma 2 lata i 8 miesiecy mierzy 96 cm i wazy 12,5 kg i wcale chuda nie jest. Szczupla taka w sam raz. Wiec twoj syn za chudy zdecydowanie nie jest!

Gość gość
moja ma 2,5 roku waży 13 kg. a w siatkach centylowych idzie równo czy miał jakies ostrzejsze spadki?

Gość gość
moja córka ma 18 miesięcy waży 9500 kg, jest w ciągłym ruchu- biega od rana do wieczora. je 5 posiłków plus przekąska

Gość gość
wszystko zależy od masy urodzeniowej, jak przebierał do tej pory i na jakim centylu ma wzrost. Moje dziecko waży 9kg jest starsze i też jest to ciut za mało.

Gość gość
Mój syn 16 mies nie dobił jeszcze dychy, pięknie je, ale jest w ciągłym ruchu i ma szybką przemianę materii.

Gość gość
Corka ma 3,5roku i wazy 14 wiec twoje dobrze wazy

Gość gość
mój syn w styczniu będzie miał 2,5 roku i wazy 11,3kg. Miał robione badania, nawet w wieku 7 m-cy był w szpitalu w związku z tym ale wszystko ok poprostu taka jego uroda. Je dużo ale też duzo sie rusza i to spala. Co prawda urodził się z niską masą urodzeniową ale zawsze się mieścił w siatkach. Wiec sama widzisz dzieci nie musza byc wcale grube

Jeśli Twoje dziecko jest za niskie, nie przybiera na wadze, a do tego ma problemy ze strony układu pokarmowego, takie jak bóle brzucha, zaparcia, biegunki albo wymioty, to sprawdź czy nie ma nietolerancji glutenu. Na szczęście wystarczy jedno proste badanie, aby Twoje Szczęście dogoniło rówieśników usmiech.gif bdaniaprenatalne.pl/dlaczego-niektore-dzieci-wolno-rosna/