Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupiłam nowe okulary i nie jestem co do nich przekonana

Polecane posty

Gość gość

:o Chciałam zaszaleć i mieć coś modnego w związku z czym mam oprawki typu kujonki, u optyka mi się podobały i w ogóle ale teraz trochę się boję w nich wychodzić z domu :P W dodatku chyba są trochę za mocne :o

Gość czy kopciuszek idzie na bal
kujonki wyszły z mody

Gość gość
oj tam, ja jestem opóźniona ze wszystkim zawsze :P A poza tym chciałam je też, bo zawsze miałam małe prostokątne subtelne okularki to teraz chciałam się odmienić :D

Gość proszeoporady
Wyluzuj się!:) Najważniejsze to nosić je z przekonaniem. Ludzie najpierw zauważą zmianę owszem, pewnie skomplementują a potem zapomną:) Więc nie denerwuj się. Jak u optyka Ci się podobały to są na pewno super! Zrób sobie ładną fryzurę i makijaż. Ubierz się fajnie i głowa do góry. Pewność siebie załatwi wszystko:) Na pewno jest eksta, tekie oprawki są ladne!

Gość gość
Dzięki za te słowa wsparcia! :D Bo właśnie przed chwilą je otrzymałam i tak chodzę ciągle do lustra się przeglądać i jakieś wątpliwości mnie opadły :D Ale cóż, wyboru i tak nie mam, nie stać mnie na następną parę, więc tak czy inaczej muszę się przyzwyczaić!

Gość proszeoporady
Nie przejmuj się:) Zawsze tak jest, że dziwnie się człowiekowi przyzwyczaić do nowego. Myślę, że nie jest tak ekstrawaganck jak Ci się wydaje. Przecież ten model pasuje większości ludzi, musi być dobrze. A jaki kolor?

Gość optyczka mala
Daj mi zdjecie w tych okularach, to Ci fachowo powiem, czy sa profesjonalnie dobrane, bo na codzien sie tym zajmuje. Kujonki sa dalej w modzie :) 90 procent oprawek ktore sprzedaje, to kujonki. Jakie mialaes moce wczesniej i jakie teraz? Bylas u Okulisty czy u Optyka na badaniu?>

Gość optyczka mala
Daj mi zdjecie w tych okularach, to Ci fachowo powiem, czy sa profesjonalnie dobrane, bo na codzien sie tym zajmuje. Kujonki sa dalej w modzie :) 90 procent oprawek ktore sprzedaje, to kujonki. Jakie mialaes moce wczesniej i jakie teraz? Bylas u Okulisty czy u Optyka na badaniu?>

Gość gość
Jak przez więcej niż 3-4 dni będą się za mocne wydawały to reklamuj, mi tak w salonie zbadali wzrok, wielka Pani optometrystka c**a j****a, że mogłam się zabić, czułam się jakbym w tunelu non stop była, zgłaszałam im ale słyszałam tylko że oko się przyzwyczai. Okazały się za mocne o 2 dioptrie i jeszcze z cylindrami których nie potrzebowałam, okulistka do której poszłam później złapała się za głowę, jak wleciałam tam do salonu to myślałam że ich rozniosę! Oddali mi całą kasę, a jeszcze powinni się cieszyć że nie podałam ich do sądu o odszkodowanie za zagrożenie życia i zdrowia 😡

Gość gość
Niestety zdjęcia nie mam teraz czym zrobić :P moc okularów ustalił mi okulista, u optyka tylko właściwie oprawki dobierałam. Wcześniej miałam obie soczewki na -5,teraz mam lewe dalej -5 a prawe -7 :o tak więc okulary to dla mnie przedmiot dość ważny, bo bez nich po prostu nic nie widzę :D i noszę je cały dzień

Gość optyczka mala
Jesli w przeciagu tygodnia sie nie przyzwyczaisz to idz do innego Okulisty, bo moce moga byc zle dobrane. Jakiej firmy i za ile masz szkla i oprawy?

Gość gość
Nie, no jakbym miała aż o dwie dioptrie za dużo to bym na pewno nie dała rady w ogóle chodzić. :D Pewnie po prostu muszę się przyzwyczaić, bo jak zamknę jedno oko to wszystko jest okej, tylko jak patrzę dwoma naraz to jakoś tak dziwnie :)

Gość gość
Nie stać mnie na jakieś szaleństwa i pocieniane soczewki czy coś takiego, więc "stołuję się" u zwykłego optyka, nie ma tam jakichś ekskluzywnych firm :P Oprawki są firmy cube (przynajmniej tak jest na nich napisane) a szkła to nie mam zielonego pojęcia. Oprawki były za 180zł a szkła 190

Gość optyczka mala
Cube- maja ladne i dobre oprawki. Szkla z taka wada pasowaly by podcienic ale to koszt okolo 300 zl. Powinnas dobrze widziec obuocznie, poczekaj z tydzien i zobaczysz. Nie martw sie, na pewno slicznie wygladasz tylko masz przeskok z tamtych delikatnych oprawek.

Gość gość
Dzięki :) Pocieszyłyście mnie!

Gość gość
Moze to kwestia samych opraw w sensie ich wizualnego wyglądu,bo same okulary jako takie na pewno C***omogą,tylko też potrzeba czasu aby się do nich przekonać,powiedzmy 2-3 dni dac sobie na poczucie dyskomfortu. www.MrHilary.pl

Gość gość
mam identyczne tylko ze granatowe z bialym wnetrzem.