Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem ze spaniem dziecka w swoim pokoju

Polecane posty

Gość gość

witajcie. Moja córka ma rok i 3 miesiące. Kilka dni temu postanowiliśmy przenieść w końcu (wiem, za późno) jej łóżeczko do osobnego pokoju. Jest tragedia, robiliśmy kilka podejśc ale nie da się. Córka płacze, aż się zanosi i w końcu kapitulowaliśmy jak to zrobić?

Gość gość
przede wszystkim nie zamykaj drzwi od pokoju, kup jej nową przytulankę, i powiedz coś na zasadzie to jest misio który od dziś z tobą spi, itp. Wychodząc pokaż dzidiz że to jest Twój pokój, Twoje łóżeczko , a mama z tatą sa obok w pokoju. zostaw otawrte drzwi niech cie widzi, np krzątaj się po pokoju, za chwilę wróc i ta sama gadka, potem wróć za 5 min . u mnie był z tym kosmos, a to poskutkowało , 3-4 dni i bez płaczu zasnie !

Gość gość
i nie kładź jej na siłe, nie przytulaj, pogłaszcz po głowie gadka o misiu pokoju itp i wyjdź, najpierw wracaj po minucie dwóch, a potem wydłużaj czas .... możesz narysowac jakiś obrazek wspólnie i powiesic nad łóżkiem, i opowiedz wieczorem że ten obrazek jest Wasz i ze on tu bedzie wisiał itp ...dzieic naprawdę więcej rozumieją niż nam się wydaje !

Gość gość
dziękuję za rady, wypróbujemy :) drzwi zostawiam otwarte i nawet słabe światło, chociaż córka nie boi się ciemności. Tylko tak mi przykro jak widzę, że aż się zanosi, że jest cała spocona i gorąca, boję się, że w koncu zwymiotuje :( postaram się być twarda :)

Gość gość
u mnie do czerwonośc***płakała, tylko ja miałam gorzej - nowy pokój i brak bujania, więc od razu hardkor ! ale to naprawdę zadziałało, spokojnym tonem, najepielj żebyś chodziła razy Ty raz mąż, nie poddajcie się, 1-2 raz może być ciężki .... a potem dziecko zrozumie. Ważny jest ton głosu, i ta cała histiryjka o misiu, obrazku, pokazać, ze przeciez to Twój pokój itp , dać buziaka powiedziec dobranoc i wyjść, i zaraz wrócić. Przy moim mocnym przypadku :) 1 raz trwał 45 min ...ale z dnia na dzień było krócej, i aż sami z mężem nie wierzyliśmy że w kilka dni się udało ;-)

Gość gość
ps. taką radę dostałam tutaj na kafe, za która jestem dozgonnie wdzięczna, wtedy sotałam jeszcze plik pdf, bardzo polecam ! wpisz w wyszukiwarkę UŚNIJ WRESZCIE i 1 pozycja