Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czatkaa

Problem z noszeniem soczewek

Polecane posty

... jak w temacie mam problem z noszeniem soczewek kontaktowych. Po założeniu na oko mimo iż są czyste lub nowe zaraz po prostu na oku mnie kłują :( Czasem jest tak że w ogóle ich nie czuje a czasem nie mogę wytrzymać. Próbowałam już różnych firm i dalej to samo. Okulista przepisała mi takie krople i wraz to samo.... Nie chcę chodzić w okularach wrrr... a mam wadę -2 oraz -2,25. Ktoś pomoże? Komuś podobnie się przytrafiło?

Gość dsa
nie wiem czemu tak jest ale w takim razie musisz je w domu zdejmować dać oczom odpocząć

W domu właśnie ich nie noszę bo zbyt mi przeszkadzają. Chodzi np o wyjścia na miasto, do pracy itp..

Gość gość
Jeżeli kłują natychmiast wyjmie i wyplucz w saline solution , ręce powinny byc czyste i SUCHE jak zakladasz soczewki , good luck :)

Gość gość
Zapytaj jednak okulisty. Może jest jakiś problem z nawilżaniem łzami? Albo Twoje oczy są zbyt wrażliwe i nie tolerują soczewek? Mimo, że noszę je od lat nie potrafię pomóc.

Gość gość
może masz za dużą średnice tych soczewek? spróbuj zamówić mniejsze. Soczewki noszę już 7 lat i najlepsze jakie wypróbowałam to są miesięczne przeznaczone do noszenia w dzień i w nocy air optix aqua. Można w nich spać, uczyć się całą noc, czy pracować przy komputerze. Nie drapią w oko jak inne soczewki i nie wysychają i nie powodują zaczerwienień gałki ocznej. Po dobraniu kupuję zapas na pół roku, czasem są promocje i np na miesiac koszt wynosi za parę mniej niż 40 zł

Gość gość
Ja mimo takiego "kłucia" w oczach przez soczewki noszę już je jakieś 3 lub 4 lata... Okulistki przepisywały mi 3 rodzaje soczewek Johnson & Johnson, ciba vision, a tych 3 już nie pamiętam bo dość dziwna nazwa a szczerze to te ostatnie były najgorsze. Sama również próbowałam z firmy cooper vision słyszałam że są bardzo dobre ale niestety nie dla mnie :( GOŚĆ 1 saline solution? To jakiś specjalny płyn? Czy taki sam jak każdy inny? A właśnie chodzi o to że dbam o czystość rąk jak i soczewek przed założeniem czy podczas ściągania... Po protu właśnie jakby moje oczy żadnych obcych ciał nie akceptowały. Albo też mogą być za słabo nawilżone...

Ja mimo takiego "kłucia" w oczach przez soczewki noszę już je jakieś 3 lub 4 lata... Okulistki przepisywały mi 3 rodzaje soczewek Johnson & Johnson, ciba vision, a tych 3 już nie pamiętam bo dość dziwna nazwa a szczerze to te ostatnie były najgorsze. Sama również próbowałam z firmy cooper vision słyszałam że są bardzo dobre ale niestety nie dla mnie smutas.gif GOŚĆ 1 saline solution? To jakiś specjalny płyn? Czy taki sam jak każdy inny? A właśnie chodzi o to że dbam o czystość rąk jak i soczewek przed założeniem czy podczas ściągania... Po protu właśnie jakby moje oczy żadnych obcych ciał nie akceptowały. Albo też mogą być za słabo nawilżone... TO JA PISAŁAM JAKBY CO :) PRZEZ PRZYPADEK POSZŁO JAKO GOŚĆ.

Gość gość
Zdecydowanie do specjalisty,być może w Twoim przypadku jest to zespół suchego oka i dlatego występuje taki dyskomfort,ale to już stwierdzi lekarz podczas badania. www.MrHilary.pl

Jak byłam u okulistki z doborem soczewek to przecież zakładałam u niej w gabinecie i potem w soczewkach brała mnie pod tą "lupę" i nic nie znalazła, a już mówiłam jej od razu na miejscu że mi doskwierają.... (chodzę prywatnie do okulisty)